Budincă de cartofi cu franzelă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Paste, pizza şi găluşte » Budincă de cartofi cu franzelă

Budincă de cartofi cu franzelă

Ingrediente: 300 g cartofi, 100 g franzela, 200 ml lapte, 300 g brinza de vaci sau 250 g brinza telemea desarata putin, 100 g unt sau margarina, 200 ml smintina, 50 g faina, 4 oua mari, marar.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Cartofii, curatati de coaja si apoi cintariti, se taie in jumatati si se fierb ia apa clocotita cu putina sare, sau se fierb in coaja, se curata si apoi se cintaresc; se zdrobesc bine cu furculita sau cu strivitorul, cit sint fierbinti.Franzela se inmoaie in tot laptele, pina cind il absoarbe.Dupa ce cartofii s-au racit, se adauga franzela nestoarsa, galbenusurile, untul moale, smintina, faina, mararul taiat marunt, brinza de vaci maruntita sau telemea rasa si se amesteca bine; daca nu s-a pus brinza telemea,se pune o lingurita de sare fina.Albusurile batute cu spuma, se adauga in compozitie, se amesteca usor cu telul in forma de para, prin rasturnare de jos in sus. Compozitia se desarta intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu margarina solida si tapetata bine cu pesmet sau faina.Se coace ca si budinca cu sos alb si brinza si se serveste la fel.
2.105 vizualizări
533 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
4. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
16. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.