Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Melci cu cartofi egipteni
Rețetă tradițională din Egipt
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porții: 8

Ingrediente: 1 kg melci în cochilie, 500 g cartofi egipteni sau cartofi albi mici, 3 linguri unt de arahide, 75 ml lapte dulce, 1 lămâie, sos de soia, 1 linguriță zahăr, 100 g unt, 1 legătură de pătrunjel, 3 căței de usturoi, muștar cu boabe, sare, piper.

Mod de preparare: Melcii se spală, se scurg și se fierb în apă cu sare. Se pun într-o strecurătoare și se lasă să se răcească. Într-un bol, se amestecă untul cu usturoiul pisat, sarea, piperul și pătrunjelul tocat fin.
Se umplu cochiliile melcilor cu acest amestec, se așează într-o tavă și se introduc pentru zece minute în cuptorul încins.
Cartofii se spală, se pun la fiert în apă cu puțină sare, se scurg și se curăță de coajă. Se țin la cald într-un castron, acoperiți cu un capac.
Într-un castron, se pun untul de arahide, două lingurițe de sos de soia, zahărul tos și o lingură de suc de lămâie.
Se amestecă, se adaugă laptele și se mixează până când rezultă un sos mai gros. Se adaugă o linguriță de muștar, piper și se amestecă.
Se scot melcii din tavă și se servesc alături de cartofii calzi și sosul de unt.
În lipsa cartofilor egipteni, se pot folosi cartofii albi mai mici, având un gust mai dulce.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.