Legume provensale - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Legume provensale

Legume provensale

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ceapă, 250 g ciuperci, 300 g dovlecei, 400 g cartofi, 2 linguri ulei de măsline, 3 linguriţe ierburi aromate (cimbru, rozmarin), 10 roşii cireaşă (foarte mici), 2 crenguţe busuioc.

Mod de preparare: Se curăţă legumele, se spală şi se taie: ceapa fideluţă, ciupercile felii, dovleceii rondele şi cartofii cubuleţe.
Se prăjesc în uleiul încins, se adaugă sare, piper şi ierburile aromate tăiate mărunt, se acoperă cu un capac şi se lasă să se dunstuiască circa 20 de minute.
Se servesc garnisite cu roşiile tăiate în două şi frunzuliţe de busuioc.
4.486 vizualizări
841 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
5. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Şniţel de viţel cu sote de legume (Mâncăruri > Fripturi)
7. Triunghiuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Frigărui cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
11. Rasol de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Pătrate de omletă cu legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Supă de legume de iarnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ardei umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Legume asortate cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Friptură de pui cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
25. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.