Legume provensale - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Legume provensale

Legume provensale

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ceapă, 250 g ciuperci, 300 g dovlecei, 400 g cartofi, 2 linguri ulei de măsline, 3 linguriţe ierburi aromate (cimbru, rozmarin), 10 roşii cireaşă (foarte mici), 2 crenguţe busuioc.

Mod de preparare: Se curăţă legumele, se spală şi se taie: ceapa fideluţă, ciupercile felii, dovleceii rondele şi cartofii cubuleţe.
Se prăjesc în uleiul încins, se adaugă sare, piper şi ierburile aromate tăiate mărunt, se acoperă cu un capac şi se lasă să se dunstuiască circa 20 de minute.
Se servesc garnisite cu roşiile tăiate în două şi frunzuliţe de busuioc.
4.582 vizualizări
863 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
3. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ştiucă cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Legume fierte cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Creveţi Jumbo pe pat de legume grill (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Buşeuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Peşte pe legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Midii cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Friptură de curcan pe pat de legume (Mâncăruri > Fripturi)
21. Orez cu legume yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
22. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
29. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.