Legume provensale - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Legume provensale

Legume provensale

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ceapă, 250 g ciuperci, 300 g dovlecei, 400 g cartofi, 2 linguri ulei de măsline, 3 linguriţe ierburi aromate (cimbru, rozmarin), 10 roşii cireaşă (foarte mici), 2 crenguţe busuioc.

Mod de preparare: Se curăţă legumele, se spală şi se taie: ceapa fideluţă, ciupercile felii, dovleceii rondele şi cartofii cubuleţe.
Se prăjesc în uleiul încins, se adaugă sare, piper şi ierburile aromate tăiate mărunt, se acoperă cu un capac şi se lasă să se dunstuiască circa 20 de minute.
Se servesc garnisite cu roşiile tăiate în două şi frunzuliţe de busuioc.
4.641 vizualizări
887 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
3. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
4. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Chifteluţe de legume cu garnitură (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tempura cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Macaroane cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
17. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Legume la grătar (grill) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Supă de legume de iarnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.