Găluşte de orez prăjite - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Găluşte de orez prăjite

Găluşte de orez prăjite

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 50 g stafide, 2 linguri vin dulce, 750 ml lapte, 1/2 lingurita sare, 250 g orez (cu bobul rotund), 1 portocala, 2 oua, 2 linguri unt, 1 lamaie, 70 g zahar, 50 g migdale zdrobite, 1 lingura faina, ulei (unt) pentru prajit, zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se inmoaie stafidele in vin si se lasa sa stea asa toata noaptea. Se pune pe foc laptele cu sarea si, cand da in clocot, se toarna orezul (putin cate putin, ca la mamaliga pripita). Se lasa sa se umfle - la foc mic -, amestecand intruna, dupa care se pune deoparte sa se raceasca. Se rade coaja de portocala si de lamaie, si se incorporeaza in orez. Apoi se adauga galbenusurile, untul, 50 g zahar, migdalele zdrobite si stafidele cu vin cu tot si se amesteca bine. Se bat albusurile spuma, se adauga 20 g de zahar si faina si se incorporeaza in orez. Se incinge bine uleiul sau untul (la 170 grade C), se ia cate-o lingura de orez (cat o galusca), se impinge cu o alta lingura in grasimea incinsa si se prajeste pana ce se rumeneste frumos. Galustele rumenite se scurg pe hartie absorbanta, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.
Este o reteta toscana.
5.601 vizualizări
912 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Orez provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Orez fiert după reţetă egipteană (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
3. Fructe prăjite (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ciuperci cu orez sîrbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Cotlete prăjite în unt (Mâncăruri > Fripturi)
7. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Orez cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
11. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Supă de pui cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
15. Orez picant cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de orez cu curry (Salate > Salate de legume)
17. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
19. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Roşii portugheze cu orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sărmăluţe de orez în foi de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
28. Găluşte dospite cu magiun de prune (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Orez cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.