Găluşte de orez prăjite - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Găluşte de orez prăjite

Găluşte de orez prăjite

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 50 g stafide, 2 linguri vin dulce, 750 ml lapte, 1/2 lingurita sare, 250 g orez (cu bobul rotund), 1 portocala, 2 oua, 2 linguri unt, 1 lamaie, 70 g zahar, 50 g migdale zdrobite, 1 lingura faina, ulei (unt) pentru prajit, zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se inmoaie stafidele in vin si se lasa sa stea asa toata noaptea. Se pune pe foc laptele cu sarea si, cand da in clocot, se toarna orezul (putin cate putin, ca la mamaliga pripita). Se lasa sa se umfle - la foc mic -, amestecand intruna, dupa care se pune deoparte sa se raceasca. Se rade coaja de portocala si de lamaie, si se incorporeaza in orez. Apoi se adauga galbenusurile, untul, 50 g zahar, migdalele zdrobite si stafidele cu vin cu tot si se amesteca bine. Se bat albusurile spuma, se adauga 20 g de zahar si faina si se incorporeaza in orez. Se incinge bine uleiul sau untul (la 170 grade C), se ia cate-o lingura de orez (cat o galusca), se impinge cu o alta lingura in grasimea incinsa si se prajeste pana ce se rumeneste frumos. Galustele rumenite se scurg pe hartie absorbanta, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.
Este o reteta toscana.
5.435 vizualizări
869 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă cu orez (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ardei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Orez fiert după reţetă egipteană (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
4. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Sărmăluţe de orez în foi de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Crochete de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
13. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Orez cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
15. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Mere cu orez şi şodou (Dulciuri > Prăjituri)
17. Orez picant cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci)
19. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Gulii umplute cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Găluşte din ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Aripioare picante cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Orez cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.