Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Găluşte de orez prăjite |
Găluşte de orez prăjite
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 50 g stafide, 2 linguri vin dulce, 750 ml lapte, 1/2 lingurita sare, 250 g orez (cu bobul rotund), 1 portocala, 2 oua, 2 linguri unt, 1 lamaie, 70 g zahar, 50 g migdale zdrobite, 1 lingura faina, ulei (unt) pentru prajit, zahar farin pentru pudrat. Mod de preparare: Se inmoaie stafidele in vin si se lasa sa stea asa toata noaptea. Se pune pe foc laptele cu sarea si, cand da in clocot, se toarna orezul (putin cate putin, ca la mamaliga pripita). Se lasa sa se umfle - la foc mic -, amestecand intruna, dupa care se pune deoparte sa se raceasca. Se rade coaja de portocala si de lamaie, si se incorporeaza in orez. Apoi se adauga galbenusurile, untul, 50 g zahar, migdalele zdrobite si stafidele cu vin cu tot si se amesteca bine. Se bat albusurile spuma, se adauga 20 g de zahar si faina si se incorporeaza in orez. Se incinge bine uleiul sau untul (la 170 grade C), se ia cate-o lingura de orez (cat o galusca), se impinge cu o alta lingura in grasimea incinsa si se prajeste pana ce se rumeneste frumos. Galustele rumenite se scurg pe hartie absorbanta, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar. Este o reteta toscana.
5.071 vizualizări
Versiunea printabilă791 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Orez a la Cubana (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 2. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 4. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme) 5. Pui umplut cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Crochete de orez cu zahăr (Dulciuri > Gogoşi) 7. Găluşte cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 8. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Supă de vară cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume) 13. Crap cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Găluşte cu făină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 15. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 16. Rulouri de peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Găluşte de pesmet cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 18. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume) 21. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 22. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi) 23. Orez provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Peşte cu orez prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 26. Gulii prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi) 28. Supă de gulii cu găluşte de făină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 30. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |