Găluşte de orez prăjite - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Găluşte de orez prăjite

Găluşte de orez prăjite

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 50 g stafide, 2 linguri vin dulce, 750 ml lapte, 1/2 lingurita sare, 250 g orez (cu bobul rotund), 1 portocala, 2 oua, 2 linguri unt, 1 lamaie, 70 g zahar, 50 g migdale zdrobite, 1 lingura faina, ulei (unt) pentru prajit, zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare: Se inmoaie stafidele in vin si se lasa sa stea asa toata noaptea. Se pune pe foc laptele cu sarea si, cand da in clocot, se toarna orezul (putin cate putin, ca la mamaliga pripita). Se lasa sa se umfle - la foc mic -, amestecand intruna, dupa care se pune deoparte sa se raceasca. Se rade coaja de portocala si de lamaie, si se incorporeaza in orez. Apoi se adauga galbenusurile, untul, 50 g zahar, migdalele zdrobite si stafidele cu vin cu tot si se amesteca bine. Se bat albusurile spuma, se adauga 20 g de zahar si faina si se incorporeaza in orez. Se incinge bine uleiul sau untul (la 170 grade C), se ia cate-o lingura de orez (cat o galusca), se impinge cu o alta lingura in grasimea incinsa si se prajeste pana ce se rumeneste frumos. Galustele rumenite se scurg pe hartie absorbanta, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.
Este o reteta toscana.
5.505 vizualizări
887 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ficat cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
10. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
12. Mere prăjite cu îngheţată (Dulciuri > Îngheţate)
13. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Caracatiţă cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Supă de gulii cu găluşte de făină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
17. Orez cu lapte (Dulciuri > Budinci)
18. Orez cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
19. Aripioare picante cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Orez cu legume yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Peşte cu orez prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Orez fiert după reţetă egipteană (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
26. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Găluşte cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.