Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.067 vizualizări
1.278 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. Macrouri la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Păstrăvi la grătar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de cicoare de frunze (Salate > Salate de legume)
10. Salată caldă de varză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
12. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
13. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
14. Scrumbie în pergament (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Peşte cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Stufat de crap din Izmir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Frigărui înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
23. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
26. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.