Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.288 vizualizări
1.317 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
2. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
3. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Kalakukko (plăcintă cu hering) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Clătite chinezeşti cu piept de raţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
9. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
10. Dovlecel la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Jumări cu vinete umplute (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Budincă de cornuri (Dulciuri > Budinci)
14. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
15. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
19. Tort Cabana (Dulciuri > Torturi)
20. Parfe de banane (Dulciuri > Îngheţate)
21. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Lichior de mentă (Băuturi > Lichioruri)
23. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
24. Budincă de varză acră cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Andive cu ulei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Mâncărică de momiţe, creier sau măduvioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.