Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.300 vizualizări
1.320 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Medalion de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
3. Limonadă, oranjadă (Băuturi > Sucuri)
4. Bomboane colorate pentru ornat (Dulciuri > Prăjituri)
5. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată caldă de varză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
9. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
10. Vin de corcoduşe (Băuturi > Băuturi cu vin)
11. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
12. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Budincă cu zmeură şi nucă de cocos (Dulciuri > Budinci)
14. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Îngheţată etajată (Dulciuri > Îngheţate)
17. Salată de icre imitate (Salate > Salate cu peşte)
18. Piept de găină umplut (Mâncăruri > Fripturi)
19. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
22. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
24. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
26. Sos vânătoresc (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
28. Pârjoale umplute cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Varză de Bruxelles în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.