Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
11.705 vizualizări
1.175 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clafoutis cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tocăniţă de pipote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Tort de bezea cu cremă de lămâie (Dulciuri > Torturi)
4. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
5. Năut gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Clătite cu urdă şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
9. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
10. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
14. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
15. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Îngheţată de căpşuni, zmeură, fragi (Dulciuri > Îngheţate)
17. Piept de mînzat umplut (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ruladă elveţiană (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)
20. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Ouă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Conopidă gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de ardei graşi (Salate > Salate de legume)
27. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Biftec la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Calamar pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.