Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.228 vizualizări
1.303 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Parfe de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
3. Supă cu gulii cubuleţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Salată Jubileu (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
7. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
8. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
9. Mere prăjite cu îngheţată (Dulciuri > Îngheţate)
10. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Plachie de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Praz cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Supă cremă de bostan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
16. Medalion de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă de chili verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Marmeladă de caise (Conserve de fructe > Marmelade)
19. Conopidă napolitană (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
21. Andive cu parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Melanj de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Bame cu carne de la supă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Cremă de lămâie cu portocale marinate (Dulciuri > Creme)
26. Îngheţată spumoasă (Dulciuri > Îngheţate)
27. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Friptură la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.