Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.297 vizualizări
1.318 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ruladă de cotlet cu pastă de mici (Mâncăruri > Fripturi)
3. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Pui cu bame (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
7. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Conopidă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Supă cremă de ţelină cu albuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Borş ucrainean cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Parfe de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
13. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
15. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
16. Brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Supă de urzici cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Chifle cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Cotlet în vin (Mâncăruri > Fripturi)
23. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
27. Muşchi de vacă la cuptor (I) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Andive cu parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.