Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.087 vizualizări
1.285 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Bomboane de cafea cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
3. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Orez a la Cubana (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Ochiuri cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Glazură de ciocolată (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
11. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Pilaf de raci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
15. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Friptură de porc în foi de varză (Mâncăruri > Fripturi)
19. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
21. Cornuleţe din zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
22. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Şniţel mexican (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată pariziană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Fasole verde cu omletă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Mâncare rece de iepure cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.