Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.268 vizualizări
1.312 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
2. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Angemacht (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Scrumbie în pergament (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Cremă de iaurt şi gelatină (Dulciuri > Creme)
7. Quesadillas rapidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
9. Chiftele din surimi cu porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Pui italienesc (cacciatore) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
15. Chili con carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Găluşte tăiate în patru (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Măsline umplute (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Broccoli cu slăninuţă şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
20. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
22. Scrumbie italiană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Mâncărică de pipote cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
27. Flanuri de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată de ardei graşi (Salate > Salate de legume)
29. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.