Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.343 vizualizări
1.327 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Nisetru la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
3. Scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Poganzli (Dulciuri > Prăjituri)
5. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
6. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Fazan fript (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
8. Ciorbă de varză cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Salată de conopidă cu mărar şi muştar (Salate > Salate de legume)
10. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
11. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Ciorbă de potroace cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Tocană secuiască (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Limonadă, oranjadă (Băuturi > Sucuri)
15. Tort fin de ciocolată (Dulciuri > Torturi)
16. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată picantă de orez (Salate > Salate de legume)
19. Cebiche (salată de peşte crud marinat) (Salate > Salate cu peşte)
20. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Rulouri calde la minut (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciuperci la cuptor în stil spaniol (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui cu 40 de căţei de usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
29. Macaroane cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.