Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.303 vizualizări
1.320 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
2. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cremă caramel la pahar (Dulciuri > Creme)
5. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Madelaine (Dulciuri > Prăjituri)
7. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Inimă de viţel umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Tort de brânză şi grapefruit (Dulciuri > Torturi)
10. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
12. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
13. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
14. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
18. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
20. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
23. Risotto cu limbă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salata şefului, cu dovlecei crocanţi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
29. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.