Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.317 vizualizări
1.324 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată ca la Nisa (III) (Salate > Salate cu peşte)
3. Îngheţată uşoară (Dulciuri > Îngheţate)
4. Budincuţe de pătrunjel (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată Aristocrat cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
17. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Budincă de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Friptură de porc cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
20. Kabak Tatlisi (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Cima alla genovese (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Conopidă a la grec (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Ardei copţi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Fettucine bolognese (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Cocteil cu ananas (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.