Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
10.335 vizualizări
813 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
2. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Baclava cu lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată Jubileu (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Omletă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Borş ucrainean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
14. Jumări ca la Olteniţa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Lămîi umplute cu sardele şi mărar verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
19. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Mix de portocale cu banane şi pepene galben (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Tort Cabana (Dulciuri > Torturi)
25. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Clafoutis cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
30. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.