Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.320 vizualizări
1.324 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Tort cu ananas (Dulciuri > Torturi)
3. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
4. Fettucine bolognese (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
6. Salată de varză cu maioneză (Salate > Salate de legume)
7. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
9. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
10. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Frunze de salvie în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Ton alla genovese (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Biftec la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ruladă de omletă cu şuncă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Stea de sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Prăjitură cu smochine (Dulciuri > Prăjituri)
17. Ruladă cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ruladă de omletă cu mentă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
21. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Arlechin (Dulciuri > Prăjituri)
23. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
24. Suc de soc şi vişine (Băuturi > Sucuri)
25. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Ştrudel cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
28. Clătite (Dulciuri > Clătite)
29. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Mâncărică de varză albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.