Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.275 vizualizări
1.316 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
5. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
8. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Pilaf de ardei verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Vrăbioare la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
14. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
17. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Blanc-manger de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
19. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
20. Mâncărică de ficat cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Cotlete de porc pane (Mâncăruri > Fripturi)
23. Vinete cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Prepeliţe la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
25. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată exotică (Salate > Salate de legume)
28. Pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.