Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
11.229 vizualizări
1.016 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de varză acră (Salate > Salate de legume)
4. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Alivancă (III) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Salam de biscuiţi (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
8. Pui condimentat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
9. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Merlucius cu rozmarin la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
12. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
14. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Muşchi de porc la cratiţă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
19. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Cod a la french country (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Broccoli cu slăninuţă şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ruladă elveţiană (Dulciuri > Prăjituri)
25. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
26. Tort Eliza (Dulciuri > Torturi)
27. Desert din pepene cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Saramură de crap picantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Quiche Lorraine (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.