Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.312 vizualizări
1.323 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Mici ca la Buzău (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
12. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
16. Pulpe de pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
18. Supă italienească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
21. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume)
23. Brânză frecată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Baclava turcească (Dulciuri > Prăjituri)
26. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
27. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
29. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.