Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.289 vizualizări
1.317 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tian provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Quiche Lorraine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Pui cu bame (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Tort din griş (Dulciuri > Torturi)
7. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
9. Salată Bucureşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Şniţel pane (Mâncăruri > Fripturi)
11. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Gulaş cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Îngheţată cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
18. Clătite umplute cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Pateuri cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
26. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tom Yum Gai (Supă de pui iute-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Supă cu caşcaval în stil bavarez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.