Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.281 vizualizări
1.317 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
3. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
5. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
8. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Ouă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci)
11. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
12. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
14. Clătite cu patru feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Spaghete picante (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)
18. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
19. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
21. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
22. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
24. Supă de castraveţi de la gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Friptură vînătorească (Mâncăruri > Fripturi)
26. Chiftele marinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Andive la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Bame cu carne de la supă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.