Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.280 vizualizări
1.317 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salata şefului, cu dovlecei crocanţi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Cotlete prăjite în unt (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
6. Salată de lăptuci (Salate > Salate de legume)
7. Friptură elveţiană cu tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
8. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salata şefului (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
11. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Ficat cu mălai (Mâncăruri > Fripturi)
13. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Găluşte din ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Tagliatelle cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată cu frişcă (Dulciuri > Creme)
19. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
21. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
24. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
26. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)
27. Crochete de piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.