Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.258 vizualizări
1.310 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Gustărică ţărănească (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cremă de castane cu gelatină (Dulciuri > Creme)
13. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Plăcinte poale-n brîu (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Sote de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Pizza ţărănească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Sote de iepure vînătoresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
19. Trigoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
22. Caponatina (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
24. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
27. Găină rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
29. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.