Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
11.397 vizualizări
1.076 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
2. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
5. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
6. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
9. Scrumbii de Dunăre la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Tort de ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
11. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
12. Prăjitură Stela (Dulciuri > Prăjituri)
13. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
14. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Falafel israelian (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
19. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
20. Dovlecei cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Frişcă cu gelatină pentru ornat (Dulciuri > Ornamente torturi)
22. Vinete bulgăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Jeleu cu petale de trandafir (Conserve de fructe > Dulceaţă)
25. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Ruladă cu frişcă şi zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
28. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Fasole verde crocantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.