Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.323 vizualizări
1.324 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
3. Dovlecei cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
6. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Coaste de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Aperitiv Ligia (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pizza vegetală (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
13. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme)
14. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
15. Batoane cu rom (Dulciuri > Prăjituri)
16. Îngheţată cu iaurt şi căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
17. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume)
18. Tunel de castane (Dulciuri > Prăjituri)
19. Biban de mare la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
21. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Îngheţată de vişine (Dulciuri > Îngheţate)
23. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume)
25. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Bărcuţe din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Supă orientală cu fructe de mare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă de ceapă cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Anghinare prăjită (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.