Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.294 vizualizări
1.317 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume)
4. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Plăcinţele cu mere (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
7. Mititei speciali (Mâncăruri > Fripturi)
8. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
11. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Budincă de griş (Dulciuri > Budinci)
14. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
15. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
16. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
18. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Clafoutis cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
20. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Pizza din cartofi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume)
23. Găluşte tăiate în patru (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
25. Fricassee de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
27. Tort ieftin cu frişcă şi gem (Dulciuri > Torturi)
28. Lichior de mentă (Băuturi > Lichioruri)
29. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.