Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.172 vizualizări
1.297 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ouă fierte cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Salam dietetic (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Cheese Cake în stil New York (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
9. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
10. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
13. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
14. Antricot de viţel în staniol (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Scrumbie la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
25. Mousse de ciocolată Waldorf (Dulciuri > Spume)
26. Tort spirală de bezea (Dulciuri > Torturi)
27. Pui umplut cu ghiveci (Mâncăruri > Fripturi)
28. Găluşte din ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.