Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.168 vizualizări
1.296 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
2. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Căpşuni cu smântână (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Foetaj picant (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ficat de gâscă cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
10. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Tartă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Cremă de vanilie cu frişcă (Dulciuri > Creme)
13. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
14. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pulpă de viţel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
19. File de calcan cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Muşchi Stroganoff (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Brînzoaice (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Choux a la creme cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
27. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
28. Pere în vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.