Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.309 vizualizări
1.323 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Brânză dulce cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Supă italienească cu pâine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Pui cu struguri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Peşte în aluat (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ochiuri în cuib de parizer cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Piept de gâscă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de vară cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
15. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
16. Pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
17. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ciocolată cu lapte (Dulciuri > Creme)
20. Ciulama de ciuperci cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de ouă a la grec (Salate > Salate cu ouă)
22. Sos de hrean fiert (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Salată de surimi cu boabe de porumb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Spaghete cu peşte alb la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Conopidă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Borş ţărănesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.