Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.333 vizualizări
1.325 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
2. Chifle umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
4. Cotlete de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Ruladă cu zmeură şi frişcă (Dulciuri > Prăjituri)
7. Legume la grătar (grill) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Borş ucrainean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Budincă de spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Aperitiv crocant cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Mâncărică de mazăre uscată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
14. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Prăjitură cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Conopidă napolitană (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Tort Grilias (Dulciuri > Torturi)
20. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Chec aperitiv cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
23. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de post (Salate > Salate de legume)
29. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
30. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.