Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
10.398 vizualizări
830 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
3. Plăcintă cu varză acră (vărzare) (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Clătite cu urdă dulce (Dulciuri > Clătite)
5. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Mâncărică de verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Pui cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Mâncare de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
10. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tocăniţă de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
18. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Ciolan la cuptor cu varză călită in coşuleţe de spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Pateuri cu şuncă şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Mămăligă italiană (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Crap cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.