Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.314 vizualizări
1.323 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume)
3. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
5. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
8. Costiţă de porc în folie de aluminiu (Mâncăruri > Fripturi)
9. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Stroganoff portugez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Stridii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Rasol de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Fettucine bolognese (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
17. Legume mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Cremă de banane (III) (Dulciuri > Creme)
19. Tort cu ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
20. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
21. Salată de crudităţi (III) (Salate > Salate de legume)
22. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
23. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Somon afumat cu pâine de secară (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Linguini cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.