Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.311 vizualizări
1.323 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Plăcintă aromată cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Pulpă de căprioară la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
4. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Pizza americană (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Mâncare de bame (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
9. Piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Blanc-manger de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
11. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Friptură de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
13. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
15. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
16. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
22. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
24. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
27. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Muşchi in crustă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.