Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
12.298 vizualizări
1.319 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Şuncă în bere (Bierschinken) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Creveţi Balti în sos iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Mâncare de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
9. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salam de biscuiţi (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
12. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
13. Orez picant cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Peşte mănăstiresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
16. Pui rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Şniţele de ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
19. Saramură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Supă cremă de ţelină cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Tort norvegian cu îngheţată (Dulciuri > Torturi)
23. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Tort Eliza (Dulciuri > Torturi)
26. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
27. Supă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată de păpădie crudă (Salate > Salate de legume)
30. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.