Friptură de pui la grătar în stil thailandez - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Friptură de pui la grătar în stil thailandez

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie), 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingura zahar, sucul si coaja rasa de la 1 lamaie, 4 bucati piept de pui curatate de pielite, 250 g taietei de orez, 1 legatura ceapa verde taiata felii, 1 ardei iute taiat felii subtiri, 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare: Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul.
Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.
11.554 vizualizări
1.124 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de gulii cu găluşte de făină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
3. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
5. Scrumbii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată boeuf cu ouă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Budincă de spanac cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tort cu smântână ca la Bucovina (Dulciuri > Torturi)
9. Frigărui din carne de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
10. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
18. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
22. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Crap marinăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
26. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
27. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
28. Lichior de căpşuni (Băuturi > Lichioruri)
29. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ruladă aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.