Crostini cu piure de vinete - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Crostini cu piure de vinete

Crostini cu piure de vinete

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 vînătă, zeama de la 1/2 lămîie, 1 ardei gras, 1 căţel de usturoi, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper.
În plus: 8 felii pîine albă, 1 căţel de usturoi, 3-4 linguri ulei de măsline, busuioc.

Mod de preparare: Se coace vînăta, se curăţă de coajă, se toacă ceva mai mare şi se stropeşte cu zeamă de lămîie. Ardeiul curăţat se taie cubuleţe, iar usturoiul se curăţă de coajă. Se face un piure (în mixer) din vinete, ardei şi usturoi, se adaugă uleiul şi se gustă de sare.
Se acoperă feliile de pîine pregătite (rumenite, stropite cu ulei şi frecate cu usturoi) cu un strat de piure de vinete şi se presară cu busuioc.
4.386 vizualizări
914 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
2. Piure de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Piure de spanac cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Mâncare de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
6. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
7. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Vinete cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
12. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Sos pentru piure (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
18. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Vinete bulgăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Mâncare de vinete cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Corăbioare de vinete cu brînzeturi (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
26. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
30. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.