Crostini cu fasole boabe şi ton - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Crostini cu fasole boabe şi ton

Crostini cu fasole boabe şi ton

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 100 g fasole fiartă (sau din conservă), 4 căţei de usturoi, 2 crenguţe cimbru, 2 linguri ulei, sare, piper, 1 lingură zeamă de lămîie, 1 conservă ton (natural), 1 tulpină ţelină, 1 ceapă roşie.
În plus: 8 felii pîine albă, 1 căţel de usturoi, 3-4 linguri ulei de măsline.

Mod de preparare: Se calăsc fasolea fiartă şi scursă, usturoiul tocat mărunt şi cimbrul în uleiul incins, se condimentează şi se stropesc cu zeamă de lămîie.
Tonul scurs se rupe bucăţele, se amestecă cu fasolea şi tulpina de ţelină dată pe răzătoare şi se gustă de sare şi piper.
Feliile de pîine se rumenesc, stropite cu ulei şi frecate cu usturoi. Se acoperă feliile cu un strat de fasole, peste care se presară rondele fine de ceapă roşie.
4.263 vizualizări
819 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
5. Frunze de salvie în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Saganaki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
10. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
11. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri)
13. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
15. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
20. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
21. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
22. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
23. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
28. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.