Crostini cu fasole boabe şi ton - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Crostini cu fasole boabe şi ton

Crostini cu fasole boabe şi ton

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 100 g fasole fiartă (sau din conservă), 4 căţei de usturoi, 2 crenguţe cimbru, 2 linguri ulei, sare, piper, 1 lingură zeamă de lămîie, 1 conservă ton (natural), 1 tulpină ţelină, 1 ceapă roşie.
În plus: 8 felii pîine albă, 1 căţel de usturoi, 3-4 linguri ulei de măsline.

Mod de preparare: Se calăsc fasolea fiartă şi scursă, usturoiul tocat mărunt şi cimbrul în uleiul incins, se condimentează şi se stropesc cu zeamă de lămîie.
Tonul scurs se rupe bucăţele, se amestecă cu fasolea şi tulpina de ţelină dată pe răzătoare şi se gustă de sare şi piper.
Feliile de pîine se rumenesc, stropite cu ulei şi frecate cu usturoi. Se acoperă feliile cu un strat de fasole, peste care se presară rondele fine de ceapă roşie.
4.174 vizualizări
794 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
2. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
3. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
4. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
5. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
15. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
16. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
22. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Horiatiki salata (Salate > Salate de legume)
25. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
26. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
28. Blanchetă de pasăre cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
30. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.