Crostini cu fasole boabe şi ton - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Crostini cu fasole boabe şi ton

Crostini cu fasole boabe şi ton

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 100 g fasole fiartă (sau din conservă), 4 căţei de usturoi, 2 crenguţe cimbru, 2 linguri ulei, sare, piper, 1 lingură zeamă de lămîie, 1 conservă ton (natural), 1 tulpină ţelină, 1 ceapă roşie.
În plus: 8 felii pîine albă, 1 căţel de usturoi, 3-4 linguri ulei de măsline.

Mod de preparare: Se calăsc fasolea fiartă şi scursă, usturoiul tocat mărunt şi cimbrul în uleiul incins, se condimentează şi se stropesc cu zeamă de lămîie.
Tonul scurs se rupe bucăţele, se amestecă cu fasolea şi tulpina de ţelină dată pe răzătoare şi se gustă de sare şi piper.
Feliile de pîine se rumenesc, stropite cu ulei şi frecate cu usturoi. Se acoperă feliile cu un strat de fasole, peste care se presară rondele fine de ceapă roşie.
4.204 vizualizări
804 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Fasole verde cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Frigărui cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Fripturi)
4. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Fasole verde preparată greceşte  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Icre de fasole (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Lămîi umplute cu sardele şi mărar verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată de raci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Prăjitură cu piersici la gheaţă (Dulciuri > Prăjituri)
15. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de crabi cu grepfruit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
22. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
27. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
30. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.