http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Crostini cu fasole boabe şi ton
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 100 g fasole fiartă (sau din conservă), 4 căţei de usturoi, 2 crenguţe cimbru, 2 linguri ulei, sare, piper, 1 lingură zeamă de lămîie, 1 conservă ton (natural), 1 tulpină ţelină, 1 ceapă roşie.
În plus: 8 felii pîine albă, 1 căţel de usturoi, 3-4 linguri ulei de măsline.

Mod de preparare: Se calăsc fasolea fiartă şi scursă, usturoiul tocat mărunt şi cimbrul în uleiul incins, se condimentează şi se stropesc cu zeamă de lămîie.
Tonul scurs se rupe bucăţele, se amestecă cu fasolea şi tulpina de ţelină dată pe răzătoare şi se gustă de sare şi piper.
Feliile de pîine se rumenesc, stropite cu ulei şi frecate cu usturoi. Se acoperă feliile cu un strat de fasole, peste care se presară rondele fine de ceapă roşie.