Cottage pie - reţetă tradiţională din Irlanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Irlanda » Cottage pie

Cottage pie

Reţetă tradiţională din Irlanda
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: Piure-ul de cartofi: 1,5 kg cartofi , 150-200 ml lapte, 1 ou, 1 lingura unt, patrunjel tocat, 200 g masline verzi taiate marunt, 3 catei de usturoi rasi, sare, piper.
Umplutura: 500 g carne tocata, 3 morcovi, 2 cepe, 0,5 lingura cimbru, 300 g rosii tocate, 2 linguri pasta de rosii, sare, piper.
Gratinare: 400 g brinza de capra.

Mod de preparare: Piure-ul de cartofi: Cartofii se curata si se fierb. Se scurge apa. Se adauga laptele si se smesteca cu mixerul. Se adauga oul si untul. Se amesteca cu mixerul. Se adauga patrunjelul, maslinele si usturoiul. Sare, piper. Se da la o parte.
Amestecul de carne tocata: Se pune cuptorul la 200 grade C. Se curata morcovii si ceapa. Se taie morcovii feliute si se toaca ceapa. Se rumenesc morcovii, ceapa, carnea, cimbrul. Se adauga rosiile tocate si pasta de rosii. Se fierbe circa 30 min. Sare, piper. Se pune amestecul de carne tocata intr-o forma, se pune piuré-ul deasupra. La urma se pune brinza de oaie taiata felii. Se da la cuptor 20 - 25 minute.
Se pune cuptorul pe grill ultimele 10 minute sa se obtina o culoare aurie.
8.474 vizualizări
661 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
2. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
5. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
9. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Piept de gâscă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
21. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Crochete de piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Paella de marisco (de fructe de mare) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.