Cottage pie - reţetă tradiţională din Irlanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Irlanda » Cottage pie

Cottage pie

Reţetă tradiţională din Irlanda
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: Piure-ul de cartofi: 1,5 kg cartofi , 150-200 ml lapte, 1 ou, 1 lingura unt, patrunjel tocat, 200 g masline verzi taiate marunt, 3 catei de usturoi rasi, sare, piper.
Umplutura: 500 g carne tocata, 3 morcovi, 2 cepe, 0,5 lingura cimbru, 300 g rosii tocate, 2 linguri pasta de rosii, sare, piper.
Gratinare: 400 g brinza de capra.

Mod de preparare: Piure-ul de cartofi: Cartofii se curata si se fierb. Se scurge apa. Se adauga laptele si se smesteca cu mixerul. Se adauga oul si untul. Se amesteca cu mixerul. Se adauga patrunjelul, maslinele si usturoiul. Sare, piper. Se da la o parte.
Amestecul de carne tocata: Se pune cuptorul la 200 grade C. Se curata morcovii si ceapa. Se taie morcovii feliute si se toaca ceapa. Se rumenesc morcovii, ceapa, carnea, cimbrul. Se adauga rosiile tocate si pasta de rosii. Se fierbe circa 30 min. Sare, piper. Se pune amestecul de carne tocata intr-o forma, se pune piuré-ul deasupra. La urma se pune brinza de oaie taiata felii. Se da la cuptor 20 - 25 minute.
Se pune cuptorul pe grill ultimele 10 minute sa se obtina o culoare aurie.
9.654 vizualizări
985 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
2. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
10. Piept de gâscă tocat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
16. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
18. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
19. Lipie cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Terină cu caise şi piersici (Dulciuri > Prăjituri)
22. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
23. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
24. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)
25. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
27. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
28. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.