Cottage pie - reţetă tradiţională din Irlanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Irlanda » Cottage pie

Cottage pie

Reţetă tradiţională din Irlanda
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: Piure-ul de cartofi: 1,5 kg cartofi , 150-200 ml lapte, 1 ou, 1 lingura unt, patrunjel tocat, 200 g masline verzi taiate marunt, 3 catei de usturoi rasi, sare, piper.
Umplutura: 500 g carne tocata, 3 morcovi, 2 cepe, 0,5 lingura cimbru, 300 g rosii tocate, 2 linguri pasta de rosii, sare, piper.
Gratinare: 400 g brinza de capra.

Mod de preparare: Piure-ul de cartofi: Cartofii se curata si se fierb. Se scurge apa. Se adauga laptele si se smesteca cu mixerul. Se adauga oul si untul. Se amesteca cu mixerul. Se adauga patrunjelul, maslinele si usturoiul. Sare, piper. Se da la o parte.
Amestecul de carne tocata: Se pune cuptorul la 200 grade C. Se curata morcovii si ceapa. Se taie morcovii feliute si se toaca ceapa. Se rumenesc morcovii, ceapa, carnea, cimbrul. Se adauga rosiile tocate si pasta de rosii. Se fierbe circa 30 min. Sare, piper. Se pune amestecul de carne tocata intr-o forma, se pune piuré-ul deasupra. La urma se pune brinza de oaie taiata felii. Se da la cuptor 20 - 25 minute.
Se pune cuptorul pe grill ultimele 10 minute sa se obtina o culoare aurie.
9.986 vizualizări
1.091 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
3. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Shepherd`s Pie (Turta ciobanului) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Piept de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)
12. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
13. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Piersici prăjite (Dulciuri > Creme)
19. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Crochete de piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
28. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.