Cottage pie - reţetă tradiţională din Irlanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Irlanda » Cottage pie

Cottage pie

Reţetă tradiţională din Irlanda
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: Piure-ul de cartofi: 1,5 kg cartofi , 150-200 ml lapte, 1 ou, 1 lingura unt, patrunjel tocat, 200 g masline verzi taiate marunt, 3 catei de usturoi rasi, sare, piper.
Umplutura: 500 g carne tocata, 3 morcovi, 2 cepe, 0,5 lingura cimbru, 300 g rosii tocate, 2 linguri pasta de rosii, sare, piper.
Gratinare: 400 g brinza de capra.

Mod de preparare: Piure-ul de cartofi: Cartofii se curata si se fierb. Se scurge apa. Se adauga laptele si se smesteca cu mixerul. Se adauga oul si untul. Se amesteca cu mixerul. Se adauga patrunjelul, maslinele si usturoiul. Sare, piper. Se da la o parte.
Amestecul de carne tocata: Se pune cuptorul la 200 grade C. Se curata morcovii si ceapa. Se taie morcovii feliute si se toaca ceapa. Se rumenesc morcovii, ceapa, carnea, cimbrul. Se adauga rosiile tocate si pasta de rosii. Se fierbe circa 30 min. Sare, piper. Se pune amestecul de carne tocata intr-o forma, se pune piuré-ul deasupra. La urma se pune brinza de oaie taiata felii. Se da la cuptor 20 - 25 minute.
Se pune cuptorul pe grill ultimele 10 minute sa se obtina o culoare aurie.
8.428 vizualizări
650 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
6. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
8. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
14. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
17. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
18. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Shepherd`s Pie (Turta ciobanului) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
24. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
25. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Piept de pui cu oregano (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.