Cottage pie - reţetă tradiţională din Irlanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Irlanda » Cottage pie

Cottage pie

Reţetă tradiţională din Irlanda
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: Piure-ul de cartofi: 1,5 kg cartofi , 150-200 ml lapte, 1 ou, 1 lingura unt, patrunjel tocat, 200 g masline verzi taiate marunt, 3 catei de usturoi rasi, sare, piper.
Umplutura: 500 g carne tocata, 3 morcovi, 2 cepe, 0,5 lingura cimbru, 300 g rosii tocate, 2 linguri pasta de rosii, sare, piper.
Gratinare: 400 g brinza de capra.

Mod de preparare: Piure-ul de cartofi: Cartofii se curata si se fierb. Se scurge apa. Se adauga laptele si se smesteca cu mixerul. Se adauga oul si untul. Se amesteca cu mixerul. Se adauga patrunjelul, maslinele si usturoiul. Sare, piper. Se da la o parte.
Amestecul de carne tocata: Se pune cuptorul la 200 grade C. Se curata morcovii si ceapa. Se taie morcovii feliute si se toaca ceapa. Se rumenesc morcovii, ceapa, carnea, cimbrul. Se adauga rosiile tocate si pasta de rosii. Se fierbe circa 30 min. Sare, piper. Se pune amestecul de carne tocata intr-o forma, se pune piuré-ul deasupra. La urma se pune brinza de oaie taiata felii. Se da la cuptor 20 - 25 minute.
Se pune cuptorul pe grill ultimele 10 minute sa se obtina o culoare aurie.
10.184 vizualizări
1.137 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
2. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
4. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Piept de mînzat umplut (Mâncăruri > Fripturi)
7. Lipie cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Shepherd`s Pie (Turta ciobanului) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
19. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
25. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
27. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
29. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
30. Clafoutis cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.