Cottage pie - reţetă tradiţională din Irlanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Irlanda » Cottage pie

Cottage pie

Reţetă tradiţională din Irlanda
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: Piure-ul de cartofi: 1,5 kg cartofi , 150-200 ml lapte, 1 ou, 1 lingura unt, patrunjel tocat, 200 g masline verzi taiate marunt, 3 catei de usturoi rasi, sare, piper.
Umplutura: 500 g carne tocata, 3 morcovi, 2 cepe, 0,5 lingura cimbru, 300 g rosii tocate, 2 linguri pasta de rosii, sare, piper.
Gratinare: 400 g brinza de capra.

Mod de preparare: Piure-ul de cartofi: Cartofii se curata si se fierb. Se scurge apa. Se adauga laptele si se smesteca cu mixerul. Se adauga oul si untul. Se amesteca cu mixerul. Se adauga patrunjelul, maslinele si usturoiul. Sare, piper. Se da la o parte.
Amestecul de carne tocata: Se pune cuptorul la 200 grade C. Se curata morcovii si ceapa. Se taie morcovii feliute si se toaca ceapa. Se rumenesc morcovii, ceapa, carnea, cimbrul. Se adauga rosiile tocate si pasta de rosii. Se fierbe circa 30 min. Sare, piper. Se pune amestecul de carne tocata intr-o forma, se pune piuré-ul deasupra. La urma se pune brinza de oaie taiata felii. Se da la cuptor 20 - 25 minute.
Se pune cuptorul pe grill ultimele 10 minute sa se obtina o culoare aurie.
8.558 vizualizări
679 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
2. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Paella de marisco (de fructe de mare) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
6. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Piept de curcan cu cremă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
11. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Piept de viţel umplut (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate)
17. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
18. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
20. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Piept de găină umplut (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
27. Shepherd`s Pie (Turta ciobanului) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Piept de gâscă fondanat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.