Coq au vin (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Coq au vin (II)

Coq au vin (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg pui taiat bucati, 3-4 linguri faina, sare, piper, 2-3 linguri ulei, inca 1-2 linguri ulei, 4 felii de costita taiata bucatele, 10 cepe mici (de arpagic), 1 catel de usturoi presat, 1 ceasca si jumatate vin rosu bun, 1 ceasca si jumatate concentrat de pui (Knorr+apa), 1/4 ceasca pulpa de rosii (din conserva), 250 g ciuperci marunte.

Mod de preparare: Se dau bucatile de pui prin faina si se prajesc intr-o cratita de fonta, in uleiul bine incins. Se lasa sa se rumeneasca, se scot si se scurg. Intr-o alta cratita se-nfierbanta celalalt ulei si se rumenesc in el costita, ceapa si usturoiul, amestecand intr-una. Se adauga bucatile de pui, vinul, zeama concentrata de carne si miezul de rosii. Se lasa sa dea in clocot, se face focul mai mic si se fierb incet, cu capac, circa 30 de minute. Se incorporeaza si ciupercile, se amesteca bine, si se mai lasa sa fiarba incet 10 minute, fara capac, pana ce se-nmoaie carnea si se ingroasa usor sosul.
3.837 vizualizări
770 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
2. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
3. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Cremă de vanilie cu frişcă (Dulciuri > Creme)
5. Vinete bulgăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Mâncărică de ciuperci cu creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Prăjitură austriacă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
9. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
11. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
15. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Omletă cu fasole verde (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Îngheţată cu iaurt şi căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
25. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ciuperci în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
29. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.