Coq au vin (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Coq au vin (II)

Coq au vin (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg pui taiat bucati, 3-4 linguri faina, sare, piper, 2-3 linguri ulei, inca 1-2 linguri ulei, 4 felii de costita taiata bucatele, 10 cepe mici (de arpagic), 1 catel de usturoi presat, 1 ceasca si jumatate vin rosu bun, 1 ceasca si jumatate concentrat de pui (Knorr+apa), 1/4 ceasca pulpa de rosii (din conserva), 250 g ciuperci marunte.

Mod de preparare: Se dau bucatile de pui prin faina si se prajesc intr-o cratita de fonta, in uleiul bine incins. Se lasa sa se rumeneasca, se scot si se scurg. Intr-o alta cratita se-nfierbanta celalalt ulei si se rumenesc in el costita, ceapa si usturoiul, amestecand intr-una. Se adauga bucatile de pui, vinul, zeama concentrata de carne si miezul de rosii. Se lasa sa dea in clocot, se face focul mai mic si se fierb incet, cu capac, circa 30 de minute. Se incorporeaza si ciupercile, se amesteca bine, si se mai lasa sa fiarba incet 10 minute, fara capac, pana ce se-nmoaie carnea si se ingroasa usor sosul.
3.695 vizualizări
734 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
2. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
4. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
5. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Vinete bulgăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ciuperci umplute cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Ochiuri în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Coq au vin (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciuperci greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
18. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Supă de spanac cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Pere în vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.