Coq au vin (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Coq au vin (II)

Coq au vin (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg pui taiat bucati, 3-4 linguri faina, sare, piper, 2-3 linguri ulei, inca 1-2 linguri ulei, 4 felii de costita taiata bucatele, 10 cepe mici (de arpagic), 1 catel de usturoi presat, 1 ceasca si jumatate vin rosu bun, 1 ceasca si jumatate concentrat de pui (Knorr+apa), 1/4 ceasca pulpa de rosii (din conserva), 250 g ciuperci marunte.

Mod de preparare: Se dau bucatile de pui prin faina si se prajesc intr-o cratita de fonta, in uleiul bine incins. Se lasa sa se rumeneasca, se scot si se scurg. Intr-o alta cratita se-nfierbanta celalalt ulei si se rumenesc in el costita, ceapa si usturoiul, amestecand intr-una. Se adauga bucatile de pui, vinul, zeama concentrata de carne si miezul de rosii. Se lasa sa dea in clocot, se face focul mai mic si se fierb incet, cu capac, circa 30 de minute. Se incorporeaza si ciupercile, se amesteca bine, si se mai lasa sa fiarba incet 10 minute, fara capac, pana ce se-nmoaie carnea si se ingroasa usor sosul.
3.461 vizualizări
658 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
3. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
5. Vinete orientale (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată cu ardei iute (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Ciuperci la cuptor în stil spaniol (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Crochete de covrigei cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Ciuperci surpriză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
12. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Crap cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Blanquette de veau (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
28. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Vinete cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.