Coq au vin (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Coq au vin (II)

Coq au vin (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg pui taiat bucati, 3-4 linguri faina, sare, piper, 2-3 linguri ulei, inca 1-2 linguri ulei, 4 felii de costita taiata bucatele, 10 cepe mici (de arpagic), 1 catel de usturoi presat, 1 ceasca si jumatate vin rosu bun, 1 ceasca si jumatate concentrat de pui (Knorr+apa), 1/4 ceasca pulpa de rosii (din conserva), 250 g ciuperci marunte.

Mod de preparare: Se dau bucatile de pui prin faina si se prajesc intr-o cratita de fonta, in uleiul bine incins. Se lasa sa se rumeneasca, se scot si se scurg. Intr-o alta cratita se-nfierbanta celalalt ulei si se rumenesc in el costita, ceapa si usturoiul, amestecand intr-una. Se adauga bucatile de pui, vinul, zeama concentrata de carne si miezul de rosii. Se lasa sa dea in clocot, se face focul mai mic si se fierb incet, cu capac, circa 30 de minute. Se incorporeaza si ciupercile, se amesteca bine, si se mai lasa sa fiarba incet 10 minute, fara capac, pana ce se-nmoaie carnea si se ingroasa usor sosul.
3.784 vizualizări
752 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
10. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
11. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Păpădie cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciuperci umplute cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Crostini cu piure de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Ketchup cu ardei iuţi (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
19. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Rulouri cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
24. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
25. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
27. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciupercuţe false (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.