Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
11.089 vizualizări
1.143 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Chifle umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Risotto cu limbă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
9. Tort de albuş cu cremă de cafea (Dulciuri > Torturi)
10. Sufleu de spanac cu pâine (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
13. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Inimă de viţel umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Găină pane (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ouă umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
24. Ruladă din carne de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Zeamă de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Lebărvurşti (Leberwurst) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.