Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
11.064 vizualizări
1.138 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Orez picant cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
4. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Escalop de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
7. Parfe de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
8. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Spaghete de primăvară (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
12. Budincă de cornuri (Dulciuri > Budinci)
13. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
15. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Păstrăvi prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Clătite la cuptor cu gem de caise (Dulciuri > Clătite)
20. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
22. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Tort toamnă-iarnă (Dulciuri > Torturi)
24. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
25. Tartă de fructe (Dulciuri > Prăjituri)
26. Unt de lămâie (Dulciuri > Creme)
27. Supă cremă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
29. Cotlete prăjite în unt (Mâncăruri > Fripturi)
30. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.