Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
10.965 vizualizări
1.107 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Îngheţată de lămâie rapidă (Dulciuri > Îngheţate)
3. Prăjitură cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Raţă lăcuită (Mâncăruri > Fripturi)
10. Îngheţată de căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
11. Chiftele de post (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Omletă cu gogoşari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Struguri marinaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Clătite cu umplutură de mere (Dulciuri > Clătite)
20. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Peşte mănăstiresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată de castraveţi cu iaurt (Salate > Salate de legume)
28. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată Bucureşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.