Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
11.087 vizualizări
1.143 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Dovlecei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Supă de chili verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
6. Tăiţei cu pesto de ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Clătite americane (Dulciuri > Clătite)
8. Gogoşi cu dovlecei (Dulciuri > Gogoşi)
9. Piroşti cu varză acră (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Cotlet umplut cu cârnaţi (Mâncăruri > Fripturi)
11. Somon marinat în stil marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Lizertort de ciocolată (Dulciuri > Torturi)
14. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Vinete bulgăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ciuperci cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Dovlecel la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Supă de zarzavat (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Peşte prăjit în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Marmeladă de dovleac (Conserve de fructe > Marmelade)
22. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Alb-negru (Dulciuri > Prăjituri)
25. Crap cu morcov (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Bucatini cu dovlecei (carbonara) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.