Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
11.096 vizualizări
1.143 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă de gulii cu găluşte de făină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Karidopitta (Prăjitură grecească cu nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Quiche Lorraine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
7. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
8. Spumă de căpşuni, frăguţe, zmeură (Dulciuri > Spume)
9. Spumă de căpşuni cu biscuiţi (Dulciuri > Spume)
10. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Arpagic cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Găină rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pasteta din creier crud (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Clătite la cuptor cu gem de caise (Dulciuri > Clătite)
15. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Fettucine bolognese (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Angemacht de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Varză gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Friptură de porc în foi de varză (Mâncăruri > Fripturi)
21. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Crochete de covrigei cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Pasteta de iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
30. Cartofi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.