Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
10.588 vizualizări
1.007 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
2. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Tort de piscoturi cu oua (Dulciuri > Torturi)
4. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
6. Caved catzutz (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
8. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Friptură ţărănească (Mâncăruri > Fripturi)
10. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată mexicană de porumb (Salate > Salate de legume)
13. Supă cremă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sufleu cu lămâie (Dulciuri > Creme)
16. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
18. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
19. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Tortilla (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Supă de mazăre uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Triunghiuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Găluşte de griş cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Tort de alune (Dulciuri > Torturi)
27. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Sos Tabasco cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Borş de crap cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.