Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
11.093 vizualizări
1.143 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
2. Conopidă sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciuperci umplute cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Dulceaţă de zmeură (Conserve de fructe > Dulceaţă)
5. Supă cremă de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume)
8. Pârjoale umplute cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Chec scoţian (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
11. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tunel de castane (Dulciuri > Prăjituri)
13. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
14. Midii cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Tort de ciocolată fără unt (Dulciuri > Torturi)
17. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Clătite umplute cu cârnaţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Creier prăjit (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Cremă de orez cu frişcă (Dulciuri > Creme)
25. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ouă umplute foarte fine (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
29. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ouă vieneze (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.