Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
10.973 vizualizări
1.108 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de biscuiţi cu cacao şi cafea (Dulciuri > Torturi)
2. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Makluba (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă ardelenească de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Sos de iaurt de soia (Sosuri > Sosuri albe)
9. Dulceaţă de gutui (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
11. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Chec cu cafea (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
17. Salată mexicană de porumb (Salate > Salate de legume)
18. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
19. Peşte în aspic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Humus israelian (Sosuri > Sosuri reci)
22. Sărmăluţe cu urdă în foi de ştevie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Varză haiducească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Mâncare de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Borş de perişoare cu carne de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
30. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.