Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
10.562 vizualizări
1.000 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de varză acră cu ficăţei (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Heringi pe spumă de lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Sirop de căpşuni (Băuturi > Siropuri)
5. Perişoare pe rondele de castravete (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Sufleu de broccoli şi gulii (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sufleu de ciuperci cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
17. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Surimi cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Caffe Frappe (Băuturi > Cafele)
20. Salam dietetic (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Sufleu de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Struguri în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Spumă de caise (Dulciuri > Spume)
24. Tort parfe (Dulciuri > Torturi)
25. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume)
27. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
28. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
30. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.