Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
11.020 vizualizări
1.124 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă orientală cu fructe de mare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Tort minune (Dulciuri > Torturi)
3. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
4. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Somn la cuptor cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Clătite picante umplute cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tort de ciocolată cu portocale (Dulciuri > Torturi)
9. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Evantai de mere calde (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Fileuri de peşte împletite la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată de porumb cu maioneză (Salate > Salate de legume)
14. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
15. Tort biscuit (Dulciuri > Torturi)
16. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
17. Desert din brânză de vaci cu zmeură, căpşuni, frăguţe (Dulciuri > Creme)
18. Pollo Parisianno (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Cremă de scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Peşte cu mâncărică de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.