Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
10.899 vizualizări
1.088 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crudităţi (I) (Salate > Salate de legume)
2. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri)
3. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Empanada cu cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Cotlet cu măghiran (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ouă suedeze cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Gustărică ţărănească (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Friptură de porc cu vin la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Supă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
19. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Sote de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Şniţele de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Camembert pe pâine cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Pistil de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
27. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Şniţel cu sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.