Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
11.091 vizualizări
1.143 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)
2. Ratatouille cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Campari Tonic (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
6. Scrapple (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Sufleu cu brânză (Dulciuri > Creme)
8. Muşchi de vacă umplut (Mâncăruri > Fripturi)
9. Dulceaţă de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Miel Dijonnaise (Mâncăruri > Fripturi)
11. Cornuleţe cu portocale (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
12. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
15. Cod cu macaroane şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Pizza rapidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Tort cu ananas (Dulciuri > Torturi)
20. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
21. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Pepene galben cu diverse fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
25. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată iepurică (Salate > Salate cu ouă)
30. Maioneză cu zacuscă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.