Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
10.901 vizualizări
1.088 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tort de vară (Dulciuri > Torturi)
5. Mini-eclere cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Panforte (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
8. Ouă răţuşcă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Sos vânătoresc (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
11. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
13. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pasteta de iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sufleu de caise cu şodou de vanilie (Dulciuri > Creme)
16. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Festin delicios cu grătare (Mâncăruri > Fripturi)
18. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Saramură de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cârnaţi cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pizza românească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Ruladă de buturel de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Papricaş ardelenesc de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Piept de viţel umplut (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.