Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
11.097 vizualizări
1.143 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Biftec corsican (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pizza cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
4. Zacuscă de ardei cu miere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de vară cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sos de usturoi (mujdei) rece (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Tom Yum Goong (Supă de creveţi dulce-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
17. Sarmale dietetice (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
19. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
20. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Supă ţărănească cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Găluşte cu nectarine (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
25. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Sărmăluţe de orez în foi de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Piftie de porc (răcitură) (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată de pipote cu maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.