Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
10.657 vizualizări
1.024 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gulii cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Grepuri umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
6. Ştrudel cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Ghiveci pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
9. Ciulama de lobodă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
12. Cârnaţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Cornuri cu anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
17. Minestra di Cavolfiore (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Tort Prinţesa (Dulciuri > Torturi)
19. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
21. Tort cu ananas (Dulciuri > Torturi)
22. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Găluşte cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
26. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
27. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume)
28. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
29. Macaroane cu broccoli (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Flanuri cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.