Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
11.092 vizualizări
1.143 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
5. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Iahnie de fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Brânză vegetală cu mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Orez sârbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ruladă cu zmeură şi frişcă (Dulciuri > Prăjituri)
11. Pulpă de purcel în vin roşu cu fasole boabe (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Ouă umplute cu anchois (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
15. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
18. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Hamburger (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
21. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ciorbă de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Varză acră orientală (Conserve din legume, murături > Murături simple)
25. Ghiveci picant (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Scrumbie crudă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Tort special (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.