Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
11.098 vizualizări
1.143 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de biscuiţi cu cacao şi cafea (Dulciuri > Torturi)
2. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
3. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată Piramida (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
6. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
7. Legume marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Borş de urzici cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
11. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ardei pentru umplut (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Tort Diplomat aniversare (Dulciuri > Torturi)
15. Ciorbă cu gulii  (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Clafoutis cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
20. Afine cu crustă (Dulciuri > Prăjituri)
21. Prepeliţe fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
22. Îngheţată de lămâie rapidă (Dulciuri > Îngheţate)
23. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Fasole verde cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate)
28. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Gulii prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Fasole verde cu roşii şi mentă (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.