Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
11.094 vizualizări
1.143 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată de zmeură (I) (Dulciuri > Îngheţate)
2. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume)
3. Deliciu cu brânză de vaci (Dulciuri > Creme)
4. Coaste de porc cu miere şi ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
5. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
6. Stavrizi greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
9. Creveţi cu unt şi sâmburi de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ruladă de caş cu creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
12. Pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Tort de şampanie (Dulciuri > Torturi)
14. Lichior de bere (Băuturi > Lichioruri)
15. Salată de parizer cu ardei (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Bezele cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
17. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)
18. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
19. Andive cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Pizza cu ardei şi ton (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Cartofi noi cu mujdei de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
23. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Scordolea de raci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pizza cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Muşchi la cuptor cu sos de muştar (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ciorbă de fasole acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Supă de chili verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Tort Televizor (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.