Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
11.088 vizualizări
1.143 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pizza ţărănească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Orez cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ochiuri româneşti cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Chifteluţe cu somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Dovlecei cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Cuburi de ciocolată cu căpşuni (Dulciuri > Creme)
8. Şniţel vienez (I) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
14. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Icre Pompadour (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Cafea filtru (Băuturi > Cafele)
19. Ciuperci marinate (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă bază minestrone (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Iaurt gros de casă (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
22. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
23. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Dovlecei prăjiţi (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Ouă cu pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Supă de conopidă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Crap umplut cu nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.