Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
11.084 vizualizări
1.143 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort Diplomat (Dulciuri > Torturi)
2. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Sufleu de caise cu şodou de vanilie (Dulciuri > Creme)
6. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
7. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
11. Mere prăjite cu îngheţată (Dulciuri > Îngheţate)
12. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
13. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
15. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Găină rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă de chili verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Praz cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată Aristocrat cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
23. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Fileuri de anşoa cu lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Supă de usturoi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Tartă cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
29. Broccoli cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Ochiuri cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.