Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
11.082 vizualizări
1.143 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Borş de lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Rulade de viţel cu busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sufleu de ciuperci cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Gulaş de porc cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci)
12. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
13. Caracatiţă în vin (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Coroană de orez cu fructe (Dulciuri > Budinci)
17. Pulpă de miel cu ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
18. Biluţe cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
20. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Vin de stafide (Băuturi > Băuturi cu vin)
23. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
26. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
27. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
28. Dovlecei cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Tartă cu căpşuni şi mascarpone (Dulciuri > Prăjituri)
30. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.