Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
11.086 vizualizări
1.143 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremşnit rapid (II) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Chifteluţe (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pere în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
4. Chiftele din fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Tort de prune bistriţene (Dulciuri > Torturi)
6. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Cremă caramel (Dulciuri > Creme)
8. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Şerbet de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
11. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
12. Tort elveţian de morcovi (Dulciuri > Torturi)
13. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
15. Ceai de muşeţel (Băuturi > Ceaiuri)
16. Mâncare de somn cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Conopidă napolitană (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
20. Conopidă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Mazăre verde englezească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă de dovlecei cu griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Deliciu de ciocolata cu blat de nuci (Dulciuri > Torturi)
24. Batoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Tartă gasconă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
27. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Muşchi de vită cu piper şi arpagic (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.