Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
11.069 vizualizări
1.141 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
2. Pârjoale din peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
6. Caracatiţă cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Clătite cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
10. Alivancă (IV) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Sufleu de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ouă a la Frankfurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Dovlecei cu piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Buşeuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
22. Ardei iuţi umpluţi cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
24. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
25. Tocană ca la Abrud (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de cicoare de frunze (Salate > Salate de legume)
27. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Pui umplut la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Dulceaţă de nuci verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
30. Salată de raci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.