Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
11.095 vizualizări
1.143 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Ciorbă de peşte cu şofran (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Hrean în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
7. Buşeuri de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă rusească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Roastbeef provensal (Mâncăruri > Fripturi)
13. Chişcă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de leurdă (Salate > Salate de legume)
16. Pui provenzale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Cotlet umplut la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Mâncare de vinete cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Pui crocant (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ştiucă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Doradă la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Pizza rustică (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Tort Cabana (Dulciuri > Torturi)
26. Falafel turcesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.