Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
11.079 vizualizări
1.143 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ruladă cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Bomboane colorate pentru ornat (Dulciuri > Prăjituri)
8. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
9. Supa plugarului (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
12. Omletă cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Chifle cu cremă de nuci (Dulciuri > Prăjituri)
17. Pârjoale de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
20. Andive la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
24. Mâncare de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Peşte la cuptor (dietetic) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
27. Brioşe cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Supă de vară cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.