Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
11.056 vizualizări
1.135 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de conopidă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
3. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
4. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Sirop cu alcool cu diferite fructe (Băuturi > Siropuri)
6. Alb-negru (Dulciuri > Prăjituri)
7. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
9. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată combinată de iarnă (Salate > Salate de legume)
12. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
13. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
14. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Merlan cu şvaiţer (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
19. Chiftele de praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Tort economic (Dulciuri > Torturi)
22. Supă cremă de carote (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Buşeuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
27. Peşte alb cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Tort de morcovi cu caise (Dulciuri > Torturi)
29. Castraveţi muraţi umpluţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.