Copane de pui a la Maryland - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Copane de pui a la Maryland

Copane de pui a la Maryland

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 copane de pui, 6 cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri faina, 4 linguri pesmet, 1 ou, sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui. Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile. Se incinge uleiul (la 150 grade C) si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde. Se-ncinge uleiul din tigaie la 180¡C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru. Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele. Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Un sfat util: Puiul nu se prajeste in ulei prea incins, pentru ca se rumeneste prea repede si nu se patrunde.
11.101 vizualizări
1.143 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Brânză la grătar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Ciulama de găină, gâscă, curcan, viţel, iepure domestic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tort pina colada (Dulciuri > Torturi)
4. Bulete de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Creier cu maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
7. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Mazăre minune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Pizza cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Tort special (Dulciuri > Torturi)
19. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Mazăre verde cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Dulceaţă de dovlecei (Conserve de fructe > Dulceaţă)
24. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă aurie de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Salată tropicală (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Regineta (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ouă umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Tort cu cremă de vin (Dulciuri > Torturi)
30. Pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.