Conopidă a la Richelieu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Conopidă a la Richelieu

Conopidă a la Richelieu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 conopida, 15 g sare, 50 ml lapte, 100 g svaiter ras, 100 g ciuperci, 100 g sunca fiarta.
Pentru sos Bechamel: 100 g unt, 100 g faina, 500 ml lapte, un galbenus, zeama de lamaie.

Mod de preparare: Se fierbe conopida in apa clocotita cu sarea si laptele. Se lasa sa se raceasca, se taie in doua la mijloc, in sens transveral, se pune un rand de svaiter ras, un rand de ciuperci taiate Julien, un rand de svaiter ras, un rand de sunca taiata ca taiteii, iarasi un rand de svaiter si iarasi sunca, se pune deasupra jumatatea cealalta de conopida si se face un sos Bechamel, care se drege cu un galbenus de ou; cine vrea pune si zeama de lamaie. Se toarna deasupra, se da cinci minute la cuptor si se serveste pe deasupra cu svaiter ras sau parmezan.
6.989 vizualizări
1.087 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Budincă de macaroane cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Festin delicios cu grătare (Mâncăruri > Fripturi)
4. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Chiftele de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Scrumbie tocată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
10. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Păstrăvi cu sos gascon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
16. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Găluşte dospite cu magiun de prune (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
19. Supă vieneză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Salată Cobb (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
22. Chiftele de post (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Muşchi de porc cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ouă răţuşcă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Frigărui indoneziene (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Stufat de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Cotlet umplut cu morcovi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.