Conopidă a la Richelieu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Conopidă a la Richelieu

Conopidă a la Richelieu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 conopida, 15 g sare, 50 ml lapte, 100 g svaiter ras, 100 g ciuperci, 100 g sunca fiarta.
Pentru sos Bechamel: 100 g unt, 100 g faina, 500 ml lapte, un galbenus, zeama de lamaie.

Mod de preparare: Se fierbe conopida in apa clocotita cu sarea si laptele. Se lasa sa se raceasca, se taie in doua la mijloc, in sens transveral, se pune un rand de svaiter ras, un rand de ciuperci taiate Julien, un rand de svaiter ras, un rand de sunca taiata ca taiteii, iarasi un rand de svaiter si iarasi sunca, se pune deasupra jumatatea cealalta de conopida si se face un sos Bechamel, care se drege cu un galbenus de ou; cine vrea pune si zeama de lamaie. Se toarna deasupra, se da cinci minute la cuptor si se serveste pe deasupra cu svaiter ras sau parmezan.
6.955 vizualizări
1.082 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
2. Ştiucă umplută fiartă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Shepherd`s Pie (Turta ciobanului) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
5. Tort şah (Dulciuri > Torturi)
6. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Calamar pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
11. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Mâncărică de verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Coşuleţe de parizer cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Gulaş de inimă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Macaroane cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)
19. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
20. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
22. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Spaghete marocane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Supă de spanac cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Clătite americane (Dulciuri > Clătite)
30. Spinare de batal la grătar (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.