Conopidă a la Richelieu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Conopidă a la Richelieu

Conopidă a la Richelieu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 conopida, 15 g sare, 50 ml lapte, 100 g svaiter ras, 100 g ciuperci, 100 g sunca fiarta.
Pentru sos Bechamel: 100 g unt, 100 g faina, 500 ml lapte, un galbenus, zeama de lamaie.

Mod de preparare: Se fierbe conopida in apa clocotita cu sarea si laptele. Se lasa sa se raceasca, se taie in doua la mijloc, in sens transveral, se pune un rand de svaiter ras, un rand de ciuperci taiate Julien, un rand de svaiter ras, un rand de sunca taiata ca taiteii, iarasi un rand de svaiter si iarasi sunca, se pune deasupra jumatatea cealalta de conopida si se face un sos Bechamel, care se drege cu un galbenus de ou; cine vrea pune si zeama de lamaie. Se toarna deasupra, se da cinci minute la cuptor si se serveste pe deasupra cu svaiter ras sau parmezan.
6.926 vizualizări
1.072 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos pentru piure (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Bohema (Dulciuri > Prăjituri)
4. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Muşchi in crustă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Peşte prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Creieraş (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Păstrăvi rasol (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
12. Plachie de peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Frigărui cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Fripturi)
16. Supă de usturoi cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Parfe de ciocolată cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
18. Cubuleţe de peşte prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Rasol din cap de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ratatouille cu melcişori (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
22. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Pilaf de urzici (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Tort caramel (Dulciuri > Torturi)
25. Supă cremă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
27. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
29. Orez cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.