Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Conopidă a la Richelieu |
Conopidă a la Richelieu
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 1 conopida, 15 g sare, 50 ml lapte, 100 g svaiter ras, 100 g ciuperci, 100 g sunca fiarta. Pentru sos Bechamel: 100 g unt, 100 g faina, 500 ml lapte, un galbenus, zeama de lamaie. Mod de preparare: Se fierbe conopida in apa clocotita cu sarea si laptele. Se lasa sa se raceasca, se taie in doua la mijloc, in sens transveral, se pune un rand de svaiter ras, un rand de ciuperci taiate Julien, un rand de svaiter ras, un rand de sunca taiata ca taiteii, iarasi un rand de svaiter si iarasi sunca, se pune deasupra jumatatea cealalta de conopida si se face un sos Bechamel, care se drege cu un galbenus de ou; cine vrea pune si zeama de lamaie. Se toarna deasupra, se da cinci minute la cuptor si se serveste pe deasupra cu svaiter ras sau parmezan.
6.684 vizualizări
Versiunea printabilă1.009 tipăriri 14 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Piure de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Sufleu cu două feluri de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză) 3. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Porc cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi) 6. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume) 7. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Bulgări de zăpadă (lapte de pasăre) (Dulciuri > Creme) 9. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 10. Bucatini alla matriciana (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri) 12. Pizza Andre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 13. Mazăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Magie neagră (Dulciuri > Prăjituri) 15. Tort Flavia (Dulciuri > Torturi) 16. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 17. Ghiveci de legume (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii) 19. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume) 20. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume) 21. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 22. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 24. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 25. Tort cu smântână ca la Bucovina (Dulciuri > Torturi) 26. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe) 27. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 29. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 30. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |