Conopidă a la Richelieu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Conopidă a la Richelieu

Conopidă a la Richelieu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 conopida, 15 g sare, 50 ml lapte, 100 g svaiter ras, 100 g ciuperci, 100 g sunca fiarta.
Pentru sos Bechamel: 100 g unt, 100 g faina, 500 ml lapte, un galbenus, zeama de lamaie.

Mod de preparare: Se fierbe conopida in apa clocotita cu sarea si laptele. Se lasa sa se raceasca, se taie in doua la mijloc, in sens transveral, se pune un rand de svaiter ras, un rand de ciuperci taiate Julien, un rand de svaiter ras, un rand de sunca taiata ca taiteii, iarasi un rand de svaiter si iarasi sunca, se pune deasupra jumatatea cealalta de conopida si se face un sos Bechamel, care se drege cu un galbenus de ou; cine vrea pune si zeama de lamaie. Se toarna deasupra, se da cinci minute la cuptor si se serveste pe deasupra cu svaiter ras sau parmezan.
6.818 vizualizări
1.051 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pârjoale de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Tortilla de patatas (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Peltea de gutui (Conserve de fructe > Dulceaţă)
4. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Chec aperitiv de morcovi cu mirodenii (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
10. Cireşe confiate (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
11. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
13. Ton cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Parfe de banane (Dulciuri > Îngheţate)
15. Fasole verde cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Tartă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
17. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Pizza ţărănească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Roastbeef provensal (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
22. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Îngheţată de caise (Dulciuri > Îngheţate)
25. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Pui cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Anghinare prăjită (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Boboc de raţă cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Cornuleţe de post cu rahat (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.