Conopidă a la Richelieu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Conopidă a la Richelieu

Conopidă a la Richelieu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 conopida, 15 g sare, 50 ml lapte, 100 g svaiter ras, 100 g ciuperci, 100 g sunca fiarta.
Pentru sos Bechamel: 100 g unt, 100 g faina, 500 ml lapte, un galbenus, zeama de lamaie.

Mod de preparare: Se fierbe conopida in apa clocotita cu sarea si laptele. Se lasa sa se raceasca, se taie in doua la mijloc, in sens transveral, se pune un rand de svaiter ras, un rand de ciuperci taiate Julien, un rand de svaiter ras, un rand de sunca taiata ca taiteii, iarasi un rand de svaiter si iarasi sunca, se pune deasupra jumatatea cealalta de conopida si se face un sos Bechamel, care se drege cu un galbenus de ou; cine vrea pune si zeama de lamaie. Se toarna deasupra, se da cinci minute la cuptor si se serveste pe deasupra cu svaiter ras sau parmezan.
6.515 vizualizări
967 tipăriri
14 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
3. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Piroşti cu varză dulce (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Borş de gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte)
11. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Marinată de peşte cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
14. Tartă cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
15. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
16. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Clătite cu cremă de castane (Dulciuri > Clătite)
18. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Yum Yum (Peşte thailandez) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Tortul reginei Mary (Dulciuri > Torturi)
25. Supă cu vin alb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.