Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.904 vizualizări
1.169 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Tuslama de burtă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ciorbă de hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciorbă de viţel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
15. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de căprioară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Paste cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ghiveci de legume (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
27. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
28. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.