Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
11.213 vizualizări
723 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ciorbă de peşte cu paste (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Paste cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
12. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Macrou la cuptor cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Chifteluţe de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
19. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
28. Supă de legume rapidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.