Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.870 vizualizări
1.159 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciorbă de fasole cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Supă de legume cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ciorbă de perişoare (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ciorbă cu gulii  (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
22. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Legume marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Crap rasol cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.