Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.477 vizualizări
1.048 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
2. Supă de legume cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă de legume cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de post cu zeamă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Rasol de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Frigărui cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
15. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Pizza de legume colorată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă de legume combinate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de potroace cu mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
27. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.