Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.253 vizualizări
959 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ciorbă ardelenească de perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Legume verzi umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Pizza cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Supă de legume cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de viţel cu mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Friptură de pui cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
26. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
28. Buşeuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Legume mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.