Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.944 vizualizări
1.177 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă ardelenească de perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Ciorbă de post cu zeamă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
14. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Peşte cu legume de vară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Friptură de curcan pe pat de legume (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
25. Ciorbă de potroace (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Macrou la cuptor cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.