Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.774 vizualizări
1.136 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume fierte cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ghiveci de legume (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciorbă de post cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Orez cu legume yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Ciorbă de căprioară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
9. Ciorbă de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Frigărui cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
19. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Macaroane cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Cârnaţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă de legume cu zer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ciorbă de urzici (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.