Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.917 vizualizări
1.174 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Legume asortate cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Ciorbă ca la Rădăuţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
14. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de chimen cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de legume cu varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
19. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Crap cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ruladă cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Frigărui cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Medalion de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.