Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.414 vizualizări
1.022 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
5. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Tempura cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
18. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Friptură de pui cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
22. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Ciorbă de hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă grecească de vacă cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.