Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.933 vizualizări
1.176 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Midii cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Legume cu turtiţe de cascaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Ciorbă de post cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Pilaf cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Crap rasol cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Legume a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată de legume de vară (Salate > Salate de legume)
25. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Legume la grătar (grill) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.