Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.931 vizualizări
1.176 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de potroace cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Chifteluţe de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Legume verzi umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ciorbă de burtă cu cheie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Legume cu turtiţe de cascaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Crap cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Supă de legume cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
28. Antricot de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.