Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.887 vizualizări
1.165 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
5. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Legume cu turtiţe de cascaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Crap rasol cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
11. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Dovlecei cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Antricot de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de fasole cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Paste cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Cârnaţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.