Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.947 vizualizări
1.177 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Frigărui cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
5. Supă de legume şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de potroace (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Midii cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Macrou la cuptor cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Triunghiuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
27. Rasol de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
29. Ciorbă cu gulii  (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.