Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.932 vizualizări
1.176 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
2. Dovlecei cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Macaroane cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Calzone cu legume şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Chifteluţe de legume cu garnitură (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Legume marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.