Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.915 vizualizări
1.173 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ştiucă cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Supă de legume de iarnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
15. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Rasol de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
21. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ciorbă de căprioară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.