Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.781 vizualizări
1.138 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Chifteluţe de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Medalion de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Ciorbă de fasole acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă rusească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de crenvurşti cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de potroace cu mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Delicatese de legume (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Salată de legume de vară (Salate > Salate de legume)
20. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ciorbă ardelenească de perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Supă de legume rapidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
28. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Supă de legume de iarnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.