Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.946 vizualizări
1.177 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ciorbă de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
6. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ciorbă de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de potroace (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
16. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
21. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Şniţele de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Ciorbă de peşte cu paste (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Legume mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.