Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
11.137 vizualizări
712 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Şniţele de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Rasol de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciorbă de burtă cu cheie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de post cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de crenvurşti cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
15. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ciorbă de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ciorbă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ciorbă de viţel cu mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Pizza cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Peşte pe legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.