Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.952 vizualizări
1.178 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de potroace (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Buşeuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Tuslama de burtă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
12. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
13. Friptură de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de varză albă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ciorbă de hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Supă de legume cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
29. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ciorbă de lobodă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.