Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.939 vizualizări
1.177 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Supă de legume cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Medalion de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Friptură de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
14. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ciorbă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.