Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
11.324 vizualizări
743 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Legume verzi umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Antricot de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Ciorbă de perişoare de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
15. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
16. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Supă de legume combinate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Calzone cu legume şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pătrate de omletă cu legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Creveţi Jumbo pe pat de legume grill (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Vrabioară de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
30. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.