Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
11.925 vizualizări
861 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Chifteluţe de legume cu garnitură (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Legume mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Delicatese de legume (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Orez cu legume yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Buşeuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Legume fierte cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Sufleu de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciorbă de perişoare de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2021 Pandora Impex SRL.