Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.901 vizualizări
1.169 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ciorbă rusească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
8. Găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de viţel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Cod cu macaroane şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Limbă de mare cu legume Provençal (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Crap rasol cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă de legume combinate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată de legume de vară (Salate > Salate de legume)
25. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Creveţi Jumbo pe pat de legume grill (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Pătrate de omletă cu legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.