Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.895 vizualizări
1.168 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de varză albă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Friptură de curcan pe pat de legume (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
4. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de zarzavat cu mezeluri (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de post cu zeamă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ciorbă cu carne de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Paste cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Rasol de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Vrabioară de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă pescărească (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.