Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.757 vizualizări
1.132 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Orez picant cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de bucăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Pizza de legume colorată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciorbă de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Triunghiuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de peşte cu paste (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ştiucă cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Legume verzi umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Macaroane cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.