Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.923 vizualizări
1.174 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de perişoare (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Pătrate de omletă cu legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
10. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Pilaf cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Legume cu turtiţe de cascaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Supă de legume cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de berbec (reţetă arabă) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ciorbă de perişoare de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Orez cu legume yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
24. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
26. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.