Ciorbă de burtă cu legume - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă de burtă cu legume

Ciorbă de burtă cu legume

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg burta de vaca, 3-4 oase, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina, 2 buc. ceapa, 1-2 linguri otet, sare, piper, o legatura patrunjel, 3 1/2 - 4 l apa, 2 oua.

Mod de preparare: Ciorba de burta trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe foarte greu. Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina se albeste. Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba 30-40 minute. Se schimba apa, se adauga o parte din sare si se lasa sa fiarba 4-5 ore la foc incet. Cind a fiert pe jumatate, se adauga zarzavatul curatat, spalat si piperul, apoi se lasa sa fiarba mai departe, oala fiind bine acoperita. Dupa ce atit burta, cit si zarzavatul sint bine fierte, se strecoara supa si se aseaza oala din nou la foc. Se adauga burta taiata in felii subtiri. Se mai dau citeva clocote. Se drege cu ou.Cind ciorba este gata se potriveste dupa gust, adaugindu-se otet, piper pisat si sare, daca mai este nevoie. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin. De asemenea, se poate pune usturoi.
Se serveste fierbinte.
12.900 vizualizări
1.168 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
7. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
9. Ciorbă de peşte cu paste (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de fasole cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ciorbă de zarzavat cu mezeluri (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciorbă de gâscă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Legume asortate cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciorbă de varză cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Macrou la cuptor cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
29. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.