Chec moale cu legume - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Chec moale cu legume

Chec moale cu legume

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 dovlecei, 2 morcovi, 1 ardei rosu, 150 g fasole verde, 4 oua, 100 g branza topita, 150 g faina + inca 2 linguri, 50 ml lapte, 50 ml smantana, 1 pachetel de drojdie, 120 g unt + inca 20 g, 1 varf de cutit de nucsoara rasa, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati morcovii si spalati-i impreuna cu celelalte legume. Curatati ardeiul de seminte si de membrane. Taiati toate legumele in cubulete si puneti-le sa fiarba in apa care clocoteste, 10 minute fasolea verde si morcovii, 5 minute dovleceii si ardeiul. Strecurati-le si lasati-le sa se raceasca.
Intre timp, incalziti laptele si smantana si puneti in ele branza sa se topeasca, amestecand intr-una.
Tavaliti legumele fierte prin faina.
Incalziti cuptorul.
Preparati aluatul. Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati untul putin incalzit cu galbenusurile, puse unul cate unul, amestecand mereu cu telul, pana ce obtineti o masa spumoasa.
Adaugati progresiv faina, drojdia si crema de lapte - smantana cu branza. Lucrati aluatul pana ce devine omogen. Sarati, piperati, adaugati praful de nucsoara.
Amestecati legumele date prin faina cu aluatul, apoi adaugati albusurile batute spuma.
Ungeti o forma de chec cu unt. Turnati compozitia si bagati-o la cuptor o ora. Scoateti-o din forma si lasati-o sa se raceasca.
Se serveste taiata in bucati, asortata cu orice fel de salata.
8.673 vizualizări
1.152 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Chec aperitiv de morcovi cu mirodenii (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă de legume cu varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Creveţi Jumbo pe pat de legume grill (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Rasol de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Frigărui cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
15. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Chec aperitiv cu şunculiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Midii cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Vrabioară de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
26. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Ştiucă cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.