Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Chec moale cu legume |
Chec moale cu legume
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 2 dovlecei, 2 morcovi, 1 ardei rosu, 150 g fasole verde, 4 oua, 100 g branza topita, 150 g faina + inca 2 linguri, 50 ml lapte, 50 ml smantana, 1 pachetel de drojdie, 120 g unt + inca 20 g, 1 varf de cutit de nucsoara rasa, sare, piper. Mod de preparare: Curatati morcovii si spalati-i impreuna cu celelalte legume. Curatati ardeiul de seminte si de membrane. Taiati toate legumele in cubulete si puneti-le sa fiarba in apa care clocoteste, 10 minute fasolea verde si morcovii, 5 minute dovleceii si ardeiul. Strecurati-le si lasati-le sa se raceasca. Intre timp, incalziti laptele si smantana si puneti in ele branza sa se topeasca, amestecand intr-una. Tavaliti legumele fierte prin faina. Incalziti cuptorul. Preparati aluatul. Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati untul putin incalzit cu galbenusurile, puse unul cate unul, amestecand mereu cu telul, pana ce obtineti o masa spumoasa. Adaugati progresiv faina, drojdia si crema de lapte - smantana cu branza. Lucrati aluatul pana ce devine omogen. Sarati, piperati, adaugati praful de nucsoara. Amestecati legumele date prin faina cu aluatul, apoi adaugati albusurile batute spuma. Ungeti o forma de chec cu unt. Turnati compozitia si bagati-o la cuptor o ora. Scoateti-o din forma si lasati-o sa se raceasca. Se serveste taiata in bucati, asortata cu orice fel de salata.
8.270 vizualizări
Versiunea printabilă1.053 tipăriri 17 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte) 5. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Legume gratinate cu paste (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 8. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 9. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă) 10. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 11. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 13. Legume fierte cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 17. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume) 19. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 20. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 21. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi) 22. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 24. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre) 25. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Legume mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Chec cu cafea (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 29. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) |