Chec moale cu legume - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Chec moale cu legume

Chec moale cu legume

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 dovlecei, 2 morcovi, 1 ardei rosu, 150 g fasole verde, 4 oua, 100 g branza topita, 150 g faina + inca 2 linguri, 50 ml lapte, 50 ml smantana, 1 pachetel de drojdie, 120 g unt + inca 20 g, 1 varf de cutit de nucsoara rasa, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati morcovii si spalati-i impreuna cu celelalte legume. Curatati ardeiul de seminte si de membrane. Taiati toate legumele in cubulete si puneti-le sa fiarba in apa care clocoteste, 10 minute fasolea verde si morcovii, 5 minute dovleceii si ardeiul. Strecurati-le si lasati-le sa se raceasca.
Intre timp, incalziti laptele si smantana si puneti in ele branza sa se topeasca, amestecand intr-una.
Tavaliti legumele fierte prin faina.
Incalziti cuptorul.
Preparati aluatul. Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati untul putin incalzit cu galbenusurile, puse unul cate unul, amestecand mereu cu telul, pana ce obtineti o masa spumoasa.
Adaugati progresiv faina, drojdia si crema de lapte - smantana cu branza. Lucrati aluatul pana ce devine omogen. Sarati, piperati, adaugati praful de nucsoara.
Amestecati legumele date prin faina cu aluatul, apoi adaugati albusurile batute spuma.
Ungeti o forma de chec cu unt. Turnati compozitia si bagati-o la cuptor o ora. Scoateti-o din forma si lasati-o sa se raceasca.
Se serveste taiata in bucati, asortata cu orice fel de salata.
8.638 vizualizări
1.146 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
5. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Delicatese de legume (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Şniţele de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
18. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
21. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Supă de legume cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
24. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Midii cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.