Chec moale cu legume - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Chec moale cu legume

Chec moale cu legume

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 dovlecei, 2 morcovi, 1 ardei rosu, 150 g fasole verde, 4 oua, 100 g branza topita, 150 g faina + inca 2 linguri, 50 ml lapte, 50 ml smantana, 1 pachetel de drojdie, 120 g unt + inca 20 g, 1 varf de cutit de nucsoara rasa, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati morcovii si spalati-i impreuna cu celelalte legume. Curatati ardeiul de seminte si de membrane. Taiati toate legumele in cubulete si puneti-le sa fiarba in apa care clocoteste, 10 minute fasolea verde si morcovii, 5 minute dovleceii si ardeiul. Strecurati-le si lasati-le sa se raceasca.
Intre timp, incalziti laptele si smantana si puneti in ele branza sa se topeasca, amestecand intr-una.
Tavaliti legumele fierte prin faina.
Incalziti cuptorul.
Preparati aluatul. Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati untul putin incalzit cu galbenusurile, puse unul cate unul, amestecand mereu cu telul, pana ce obtineti o masa spumoasa.
Adaugati progresiv faina, drojdia si crema de lapte - smantana cu branza. Lucrati aluatul pana ce devine omogen. Sarati, piperati, adaugati praful de nucsoara.
Amestecati legumele date prin faina cu aluatul, apoi adaugati albusurile batute spuma.
Ungeti o forma de chec cu unt. Turnati compozitia si bagati-o la cuptor o ora. Scoateti-o din forma si lasati-o sa se raceasca.
Se serveste taiata in bucati, asortata cu orice fel de salata.
8.699 vizualizări
1.156 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Vrabioară de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Delicatese de legume (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Antricot de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
22. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
23. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Chec aperitiv cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Legume fierte cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ştiucă cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.