Chec moale cu legume - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Chec moale cu legume

Chec moale cu legume

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 dovlecei, 2 morcovi, 1 ardei rosu, 150 g fasole verde, 4 oua, 100 g branza topita, 150 g faina + inca 2 linguri, 50 ml lapte, 50 ml smantana, 1 pachetel de drojdie, 120 g unt + inca 20 g, 1 varf de cutit de nucsoara rasa, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati morcovii si spalati-i impreuna cu celelalte legume. Curatati ardeiul de seminte si de membrane. Taiati toate legumele in cubulete si puneti-le sa fiarba in apa care clocoteste, 10 minute fasolea verde si morcovii, 5 minute dovleceii si ardeiul. Strecurati-le si lasati-le sa se raceasca.
Intre timp, incalziti laptele si smantana si puneti in ele branza sa se topeasca, amestecand intr-una.
Tavaliti legumele fierte prin faina.
Incalziti cuptorul.
Preparati aluatul. Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati untul putin incalzit cu galbenusurile, puse unul cate unul, amestecand mereu cu telul, pana ce obtineti o masa spumoasa.
Adaugati progresiv faina, drojdia si crema de lapte - smantana cu branza. Lucrati aluatul pana ce devine omogen. Sarati, piperati, adaugati praful de nucsoara.
Amestecati legumele date prin faina cu aluatul, apoi adaugati albusurile batute spuma.
Ungeti o forma de chec cu unt. Turnati compozitia si bagati-o la cuptor o ora. Scoateti-o din forma si lasati-o sa se raceasca.
Se serveste taiata in bucati, asortata cu orice fel de salata.
8.694 vizualizări
1.155 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
3. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Legume la grătar (grill) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
7. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
10. Legume fierte cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Legume asortate cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
14. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
16. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
20. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
21. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Chec aperitiv cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Chifteluţe de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă de legume combinate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.