Chec moale cu legume - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Chec moale cu legume

Chec moale cu legume

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 dovlecei, 2 morcovi, 1 ardei rosu, 150 g fasole verde, 4 oua, 100 g branza topita, 150 g faina + inca 2 linguri, 50 ml lapte, 50 ml smantana, 1 pachetel de drojdie, 120 g unt + inca 20 g, 1 varf de cutit de nucsoara rasa, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati morcovii si spalati-i impreuna cu celelalte legume. Curatati ardeiul de seminte si de membrane. Taiati toate legumele in cubulete si puneti-le sa fiarba in apa care clocoteste, 10 minute fasolea verde si morcovii, 5 minute dovleceii si ardeiul. Strecurati-le si lasati-le sa se raceasca.
Intre timp, incalziti laptele si smantana si puneti in ele branza sa se topeasca, amestecand intr-una.
Tavaliti legumele fierte prin faina.
Incalziti cuptorul.
Preparati aluatul. Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati untul putin incalzit cu galbenusurile, puse unul cate unul, amestecand mereu cu telul, pana ce obtineti o masa spumoasa.
Adaugati progresiv faina, drojdia si crema de lapte - smantana cu branza. Lucrati aluatul pana ce devine omogen. Sarati, piperati, adaugati praful de nucsoara.
Amestecati legumele date prin faina cu aluatul, apoi adaugati albusurile batute spuma.
Ungeti o forma de chec cu unt. Turnati compozitia si bagati-o la cuptor o ora. Scoateti-o din forma si lasati-o sa se raceasca.
Se serveste taiata in bucati, asortata cu orice fel de salata.
8.447 vizualizări
1.108 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
2. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
3. Supă de legume rapidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
5. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
7. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
8. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
14. Cod cu macaroane şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Prăjitură moale cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
16. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Delicatese de legume (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Muşchi cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de chimen cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.