Chec moale cu legume - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Chec moale cu legume

Chec moale cu legume

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 dovlecei, 2 morcovi, 1 ardei rosu, 150 g fasole verde, 4 oua, 100 g branza topita, 150 g faina + inca 2 linguri, 50 ml lapte, 50 ml smantana, 1 pachetel de drojdie, 120 g unt + inca 20 g, 1 varf de cutit de nucsoara rasa, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati morcovii si spalati-i impreuna cu celelalte legume. Curatati ardeiul de seminte si de membrane. Taiati toate legumele in cubulete si puneti-le sa fiarba in apa care clocoteste, 10 minute fasolea verde si morcovii, 5 minute dovleceii si ardeiul. Strecurati-le si lasati-le sa se raceasca.
Intre timp, incalziti laptele si smantana si puneti in ele branza sa se topeasca, amestecand intr-una.
Tavaliti legumele fierte prin faina.
Incalziti cuptorul.
Preparati aluatul. Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati untul putin incalzit cu galbenusurile, puse unul cate unul, amestecand mereu cu telul, pana ce obtineti o masa spumoasa.
Adaugati progresiv faina, drojdia si crema de lapte - smantana cu branza. Lucrati aluatul pana ce devine omogen. Sarati, piperati, adaugati praful de nucsoara.
Amestecati legumele date prin faina cu aluatul, apoi adaugati albusurile batute spuma.
Ungeti o forma de chec cu unt. Turnati compozitia si bagati-o la cuptor o ora. Scoateti-o din forma si lasati-o sa se raceasca.
Se serveste taiata in bucati, asortata cu orice fel de salata.
8.654 vizualizări
1.147 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
9. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Şniţel de viţel cu sote de legume (Mâncăruri > Fripturi)
16. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
17. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Chec cu cafea (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
25. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Chec aperitiv de morcovi cu mirodenii (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Ştiucă cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ştiucă cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.