Chec moale cu legume - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Chec moale cu legume

Chec moale cu legume

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 dovlecei, 2 morcovi, 1 ardei rosu, 150 g fasole verde, 4 oua, 100 g branza topita, 150 g faina + inca 2 linguri, 50 ml lapte, 50 ml smantana, 1 pachetel de drojdie, 120 g unt + inca 20 g, 1 varf de cutit de nucsoara rasa, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati morcovii si spalati-i impreuna cu celelalte legume. Curatati ardeiul de seminte si de membrane. Taiati toate legumele in cubulete si puneti-le sa fiarba in apa care clocoteste, 10 minute fasolea verde si morcovii, 5 minute dovleceii si ardeiul. Strecurati-le si lasati-le sa se raceasca.
Intre timp, incalziti laptele si smantana si puneti in ele branza sa se topeasca, amestecand intr-una.
Tavaliti legumele fierte prin faina.
Incalziti cuptorul.
Preparati aluatul. Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati untul putin incalzit cu galbenusurile, puse unul cate unul, amestecand mereu cu telul, pana ce obtineti o masa spumoasa.
Adaugati progresiv faina, drojdia si crema de lapte - smantana cu branza. Lucrati aluatul pana ce devine omogen. Sarati, piperati, adaugati praful de nucsoara.
Amestecati legumele date prin faina cu aluatul, apoi adaugati albusurile batute spuma.
Ungeti o forma de chec cu unt. Turnati compozitia si bagati-o la cuptor o ora. Scoateti-o din forma si lasati-o sa se raceasca.
Se serveste taiata in bucati, asortata cu orice fel de salata.
8.270 vizualizări
1.053 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
5. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Legume gratinate cu paste (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
11. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Legume fierte cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
17. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
19. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
20. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Legume mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Chec cu cafea (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
29. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.