Chec moale cu legume - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Chec moale cu legume

Chec moale cu legume

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 dovlecei, 2 morcovi, 1 ardei rosu, 150 g fasole verde, 4 oua, 100 g branza topita, 150 g faina + inca 2 linguri, 50 ml lapte, 50 ml smantana, 1 pachetel de drojdie, 120 g unt + inca 20 g, 1 varf de cutit de nucsoara rasa, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati morcovii si spalati-i impreuna cu celelalte legume. Curatati ardeiul de seminte si de membrane. Taiati toate legumele in cubulete si puneti-le sa fiarba in apa care clocoteste, 10 minute fasolea verde si morcovii, 5 minute dovleceii si ardeiul. Strecurati-le si lasati-le sa se raceasca.
Intre timp, incalziti laptele si smantana si puneti in ele branza sa se topeasca, amestecand intr-una.
Tavaliti legumele fierte prin faina.
Incalziti cuptorul.
Preparati aluatul. Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati untul putin incalzit cu galbenusurile, puse unul cate unul, amestecand mereu cu telul, pana ce obtineti o masa spumoasa.
Adaugati progresiv faina, drojdia si crema de lapte - smantana cu branza. Lucrati aluatul pana ce devine omogen. Sarati, piperati, adaugati praful de nucsoara.
Amestecati legumele date prin faina cu aluatul, apoi adaugati albusurile batute spuma.
Ungeti o forma de chec cu unt. Turnati compozitia si bagati-o la cuptor o ora. Scoateti-o din forma si lasati-o sa se raceasca.
Se serveste taiata in bucati, asortata cu orice fel de salata.
8.670 vizualizări
1.152 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Creveţi Jumbo pe pat de legume grill (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Medalion de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
8. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea (Dulciuri > Prăjituri)
12. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
14. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
17. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Tortilla cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Ştiucă cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
28. Crap rasol cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.