Chec moale cu legume - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Chec moale cu legume

Chec moale cu legume

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 dovlecei, 2 morcovi, 1 ardei rosu, 150 g fasole verde, 4 oua, 100 g branza topita, 150 g faina + inca 2 linguri, 50 ml lapte, 50 ml smantana, 1 pachetel de drojdie, 120 g unt + inca 20 g, 1 varf de cutit de nucsoara rasa, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati morcovii si spalati-i impreuna cu celelalte legume. Curatati ardeiul de seminte si de membrane. Taiati toate legumele in cubulete si puneti-le sa fiarba in apa care clocoteste, 10 minute fasolea verde si morcovii, 5 minute dovleceii si ardeiul. Strecurati-le si lasati-le sa se raceasca.
Intre timp, incalziti laptele si smantana si puneti in ele branza sa se topeasca, amestecand intr-una.
Tavaliti legumele fierte prin faina.
Incalziti cuptorul.
Preparati aluatul. Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati untul putin incalzit cu galbenusurile, puse unul cate unul, amestecand mereu cu telul, pana ce obtineti o masa spumoasa.
Adaugati progresiv faina, drojdia si crema de lapte - smantana cu branza. Lucrati aluatul pana ce devine omogen. Sarati, piperati, adaugati praful de nucsoara.
Amestecati legumele date prin faina cu aluatul, apoi adaugati albusurile batute spuma.
Ungeti o forma de chec cu unt. Turnati compozitia si bagati-o la cuptor o ora. Scoateti-o din forma si lasati-o sa se raceasca.
Se serveste taiata in bucati, asortata cu orice fel de salata.
8.696 vizualizări
1.155 tipăriri
17 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
2. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
5. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
7. Legume asortate cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Muşchi cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
10. Frigărui cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
12. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Chec aperitiv cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
17. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Chifteluţe de legume cu garnitură (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Legume mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Chec aperitiv cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
29. Supă de legume cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.