Ceapă murată în oţet (II) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ceapă murată în oţet (II)

Ceapă murată în oţet (II)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg ceapă arpagic, 1 l oţet alb, 100 g zahăr, frunze de busuioc, 4 foi de dafin, boabe de piper negru, sare.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se bagă în apă caldă cu sare, în care s-au pus câteva linguri de oţet şi se lasă 3 min., apoi se scoate ceapa, se zvântă şi se pune în borcane, se apasă uşor pe fiecare ceapă ca să se umple mai bine borcanele.

Oţetul se amestecă cu zahărul, busuiocul, foile de dafin şi se dă în clocot. Se strecoară amestecul şi se toarnă în borcane.

În fiecare borcan se pun câteva boabe de piper şi frunze de busuioc proaspăt. Se închid bine borcanele şi se depozitează la loc răcoros şi întunecos.

Se serveşte alături de mâncăruri de carne sau legume.
4.823 vizualizări
525 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Biftec corsican (Mâncăruri > Fripturi)
2. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Andive cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Brânză feta coaptă cu oregano (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Sufleu de spanac cu pâine (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Stufat de crap din Izmir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
9. Peşte cu ţelină la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Gogoşari muraţi munteneşti (Conserve din legume, murături > Murături simple)
11. Mămăligă cu brânză la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
13. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
14. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Curcan umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Dovlecei cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Plăcintă cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
22. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri)
23. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Pulpă de berbec la tavă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
26. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Îngheţată de vişine (Dulciuri > Îngheţate)
30. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.