Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ceapă murată în oţet (II) |
Ceapă murată în oţet (II)
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 2 kg ceapă arpagic, 1 l oţet alb, 100 g zahăr, frunze de busuioc, 4 foi de dafin, boabe de piper negru, sare. Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se bagă în apă caldă cu sare, în care s-au pus câteva linguri de oţet şi se lasă 3 min., apoi se scoate ceapa, se zvântă şi se pune în borcane, se apasă uşor pe fiecare ceapă ca să se umple mai bine borcanele. Oţetul se amestecă cu zahărul, busuiocul, foile de dafin şi se dă în clocot. Se strecoară amestecul şi se toarnă în borcane. În fiecare borcan se pun câteva boabe de piper şi frunze de busuioc proaspăt. Se închid bine borcanele şi se depozitează la loc răcoros şi întunecos. Se serveşte alături de mâncăruri de carne sau legume.
6.733 vizualizări
Versiunea printabilă928 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate) 2. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Tort de îngheţată cu zmeură (Dulciuri > Torturi) 4. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci) 6. Tocăniţă ungurească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Găluşte cu nectarine (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 8. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Muşchi in crustă (Mâncăruri > Fripturi) 10. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi) 11. Sote de rinichi (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 12. Aperitiv Princess (Aperitive > Aperitive cu legume) 13. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne) 14. Praz picant cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte) 15. Îngheţată de afine (Dulciuri > Îngheţate) 16. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume) 17. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri) 18. Vin de smochine (Băuturi > Băuturi cu vin) 19. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri) 20. Stea de sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Supă aurie de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume) 23. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume) 24. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 25. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri) 27. Macaroane cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 28. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 29. Mâncărică de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri) |