Ceapă murată în oţet (II) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ceapă murată în oţet (II)

Ceapă murată în oţet (II)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg ceapă arpagic, 1 l oţet alb, 100 g zahăr, frunze de busuioc, 4 foi de dafin, boabe de piper negru, sare.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se bagă în apă caldă cu sare, în care s-au pus câteva linguri de oţet şi se lasă 3 min., apoi se scoate ceapa, se zvântă şi se pune în borcane, se apasă uşor pe fiecare ceapă ca să se umple mai bine borcanele.

Oţetul se amestecă cu zahărul, busuiocul, foile de dafin şi se dă în clocot. Se strecoară amestecul şi se toarnă în borcane.

În fiecare borcan se pun câteva boabe de piper şi frunze de busuioc proaspăt. Se închid bine borcanele şi se depozitează la loc răcoros şi întunecos.

Se serveşte alături de mâncăruri de carne sau legume.
6.081 vizualizări
764 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
2. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
5. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
6. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Plăcintă cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Crab umplut antilez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Supă cu caşcaval în stil bavarez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
14. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
15. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
16. Spanac cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
18. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
19. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
21. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Crochete Stroganoff (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
29. Empanada cu cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.