Ceapă murată în oţet (II) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ceapă murată în oţet (II)

Ceapă murată în oţet (II)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg ceapă arpagic, 1 l oţet alb, 100 g zahăr, frunze de busuioc, 4 foi de dafin, boabe de piper negru, sare.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se bagă în apă caldă cu sare, în care s-au pus câteva linguri de oţet şi se lasă 3 min., apoi se scoate ceapa, se zvântă şi se pune în borcane, se apasă uşor pe fiecare ceapă ca să se umple mai bine borcanele.

Oţetul se amestecă cu zahărul, busuiocul, foile de dafin şi se dă în clocot. Se strecoară amestecul şi se toarnă în borcane.

În fiecare borcan se pun câteva boabe de piper şi frunze de busuioc proaspăt. Se închid bine borcanele şi se depozitează la loc răcoros şi întunecos.

Se serveşte alături de mâncăruri de carne sau legume.
4.898 vizualizări
537 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
3. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Îngheţată cu caise (Dulciuri > Îngheţate)
7. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Borş de peşte cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
11. Îngheţată de fragi (Dulciuri > Îngheţate)
12. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
13. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Mămăligă cu ochiuri în cuib (Mâncăruri > Preparate din mălai)
16. Plăcintă a la Follas (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
18. Supă de ceapă cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Dovlecel parizian (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Tort în viteză (Dulciuri > Torturi)
22. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă cretană de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de quinoa cu portocale şi mentă (Salate > Salate de legume)
29. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.