Ceapă murată în oţet (II) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ceapă murată în oţet (II)

Ceapă murată în oţet (II)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg ceapă arpagic, 1 l oţet alb, 100 g zahăr, frunze de busuioc, 4 foi de dafin, boabe de piper negru, sare.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se bagă în apă caldă cu sare, în care s-au pus câteva linguri de oţet şi se lasă 3 min., apoi se scoate ceapa, se zvântă şi se pune în borcane, se apasă uşor pe fiecare ceapă ca să se umple mai bine borcanele.

Oţetul se amestecă cu zahărul, busuiocul, foile de dafin şi se dă în clocot. Se strecoară amestecul şi se toarnă în borcane.

În fiecare borcan se pun câteva boabe de piper şi frunze de busuioc proaspăt. Se închid bine borcanele şi se depozitează la loc răcoros şi întunecos.

Se serveşte alături de mâncăruri de carne sau legume.
6.827 vizualizări
950 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
2. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ochiuri cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
6. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Mâncare de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
11. Pîinişoare cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
12. Frigărui marinate cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pate de somon cu hrean (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Spanac la cuptor cu caşcaval ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sparanghel cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
18. Terrine de foie gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pipote cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
22. Tocăniţă călugărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Salată siciliană (Salate > Salate de legume)
27. Cartofi umpluţi cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
30. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.