Ceapă murată în oţet (II) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ceapă murată în oţet (II)

Ceapă murată în oţet (II)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg ceapă arpagic, 1 l oţet alb, 100 g zahăr, frunze de busuioc, 4 foi de dafin, boabe de piper negru, sare.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se bagă în apă caldă cu sare, în care s-au pus câteva linguri de oţet şi se lasă 3 min., apoi se scoate ceapa, se zvântă şi se pune în borcane, se apasă uşor pe fiecare ceapă ca să se umple mai bine borcanele.

Oţetul se amestecă cu zahărul, busuiocul, foile de dafin şi se dă în clocot. Se strecoară amestecul şi se toarnă în borcane.

În fiecare borcan se pun câteva boabe de piper şi frunze de busuioc proaspăt. Se închid bine borcanele şi se depozitează la loc răcoros şi întunecos.

Se serveşte alături de mâncăruri de carne sau legume.
5.014 vizualizări
559 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
5. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
8. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
9. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Ţipari cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Pui ţigănesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Cebiche (salată de peşte crud marinat) (Salate > Salate cu peşte)
17. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri)
19. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Mâncare de iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Supă de zarzavat cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Sos mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
27. Găină umplută (Mâncăruri > Fripturi)
28. Mâncărică de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Îngheţată de afine (Dulciuri > Îngheţate)
30. Chifteluţe din carne de mînzat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.