Ceapă murată în oţet (II) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ceapă murată în oţet (II)

Ceapă murată în oţet (II)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg ceapă arpagic, 1 l oţet alb, 100 g zahăr, frunze de busuioc, 4 foi de dafin, boabe de piper negru, sare.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se bagă în apă caldă cu sare, în care s-au pus câteva linguri de oţet şi se lasă 3 min., apoi se scoate ceapa, se zvântă şi se pune în borcane, se apasă uşor pe fiecare ceapă ca să se umple mai bine borcanele.

Oţetul se amestecă cu zahărul, busuiocul, foile de dafin şi se dă în clocot. Se strecoară amestecul şi se toarnă în borcane.

În fiecare borcan se pun câteva boabe de piper şi frunze de busuioc proaspăt. Se închid bine borcanele şi se depozitează la loc răcoros şi întunecos.

Se serveşte alături de mâncăruri de carne sau legume.
7.173 vizualizări
1.023 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
11. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
14. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
17. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
18. Budincă de clătite cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Festin delicios cu grătare (Mâncăruri > Fripturi)
22. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Îngheţată cu ness (I) (Dulciuri > Îngheţate)
25. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Mâncare de somn cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ruladă de piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Căpşuni cu smântână (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.