Ceapă murată în oţet (II) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ceapă murată în oţet (II)

Ceapă murată în oţet (II)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg ceapă arpagic, 1 l oţet alb, 100 g zahăr, frunze de busuioc, 4 foi de dafin, boabe de piper negru, sare.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se bagă în apă caldă cu sare, în care s-au pus câteva linguri de oţet şi se lasă 3 min., apoi se scoate ceapa, se zvântă şi se pune în borcane, se apasă uşor pe fiecare ceapă ca să se umple mai bine borcanele.

Oţetul se amestecă cu zahărul, busuiocul, foile de dafin şi se dă în clocot. Se strecoară amestecul şi se toarnă în borcane.

În fiecare borcan se pun câteva boabe de piper şi frunze de busuioc proaspăt. Se închid bine borcanele şi se depozitează la loc răcoros şi întunecos.

Se serveşte alături de mâncăruri de carne sau legume.
6.754 vizualizări
935 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
2. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate)
7. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
9. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
15. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
16. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Marinată de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Batoane cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
19. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
22. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume)
23. Supă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tort cu cremă de vin (Dulciuri > Torturi)
26. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Budincă de praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Ciuperci în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.