Ceapă murată în oţet (II) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ceapă murată în oţet (II)

Ceapă murată în oţet (II)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg ceapă arpagic, 1 l oţet alb, 100 g zahăr, frunze de busuioc, 4 foi de dafin, boabe de piper negru, sare.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se bagă în apă caldă cu sare, în care s-au pus câteva linguri de oţet şi se lasă 3 min., apoi se scoate ceapa, se zvântă şi se pune în borcane, se apasă uşor pe fiecare ceapă ca să se umple mai bine borcanele.

Oţetul se amestecă cu zahărul, busuiocul, foile de dafin şi se dă în clocot. Se strecoară amestecul şi se toarnă în borcane.

În fiecare borcan se pun câteva boabe de piper şi frunze de busuioc proaspăt. Se închid bine borcanele şi se depozitează la loc răcoros şi întunecos.

Se serveşte alături de mâncăruri de carne sau legume.
7.335 vizualizări
1.057 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
2. Ţelină cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tocăniţă de pipote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
7. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Mămăligă jandarm (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Pârjoale umplute cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
12. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Frişcă cu gelatină pentru ornat (Dulciuri > Ornamente torturi)
14. Pâine cu miere şi nuci (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
15. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
19. Îngheţată de zahăr ars cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
20. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ştrudel cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Picioare de crab cu orez picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
26. Savarine (Dulciuri > Prăjituri)
27. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri)
28. Quiche mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.