Ceapă murată în oţet (II) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ceapă murată în oţet (II)

Ceapă murată în oţet (II)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg ceapă arpagic, 1 l oţet alb, 100 g zahăr, frunze de busuioc, 4 foi de dafin, boabe de piper negru, sare.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se bagă în apă caldă cu sare, în care s-au pus câteva linguri de oţet şi se lasă 3 min., apoi se scoate ceapa, se zvântă şi se pune în borcane, se apasă uşor pe fiecare ceapă ca să se umple mai bine borcanele.

Oţetul se amestecă cu zahărul, busuiocul, foile de dafin şi se dă în clocot. Se strecoară amestecul şi se toarnă în borcane.

În fiecare borcan se pun câteva boabe de piper şi frunze de busuioc proaspăt. Se închid bine borcanele şi se depozitează la loc răcoros şi întunecos.

Se serveşte alături de mâncăruri de carne sau legume.
7.275 vizualizări
1.045 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
2. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
3. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Anghinare prăjită (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
7. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Spaghete de castraveţi gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Pulpă de purcel în vin roşu cu fasole boabe (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
12. Frigărui indoneziene (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
15. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
18. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
22. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Gazpacho andaluz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
29. Analele istoriei (Dulciuri > Prăjituri)
30. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.