Ceapă murată în oţet (II) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ceapă murată în oţet (II)

Ceapă murată în oţet (II)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg ceapă arpagic, 1 l oţet alb, 100 g zahăr, frunze de busuioc, 4 foi de dafin, boabe de piper negru, sare.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se bagă în apă caldă cu sare, în care s-au pus câteva linguri de oţet şi se lasă 3 min., apoi se scoate ceapa, se zvântă şi se pune în borcane, se apasă uşor pe fiecare ceapă ca să se umple mai bine borcanele.

Oţetul se amestecă cu zahărul, busuiocul, foile de dafin şi se dă în clocot. Se strecoară amestecul şi se toarnă în borcane.

În fiecare borcan se pun câteva boabe de piper şi frunze de busuioc proaspăt. Se închid bine borcanele şi se depozitează la loc răcoros şi întunecos.

Se serveşte alături de mâncăruri de carne sau legume.
6.307 vizualizări
819 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
4. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Tochitură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Bomboane colorate pentru ornat (Dulciuri > Prăjituri)
7. Sufleu de caise cu şodou de vanilie (Dulciuri > Creme)
8. Peşte cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Frigărui înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cupe cu fructe proaspete în jeleu (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă cu specific francez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Plăcintă cu varză (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Festin delicios cu grătare (Mâncăruri > Fripturi)
15. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Friptură vînătorească (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ochiuri cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Îngheţată de vişine (Dulciuri > Îngheţate)
21. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Supă bază minestrone (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
26. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
27. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
28. Pizza siciliană (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Sorbet din pepene galben (Dulciuri > Îngheţate)
30. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.