Ceapă murată în oţet (II) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ceapă murată în oţet (II)

Ceapă murată în oţet (II)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg ceapă arpagic, 1 l oţet alb, 100 g zahăr, frunze de busuioc, 4 foi de dafin, boabe de piper negru, sare.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se bagă în apă caldă cu sare, în care s-au pus câteva linguri de oţet şi se lasă 3 min., apoi se scoate ceapa, se zvântă şi se pune în borcane, se apasă uşor pe fiecare ceapă ca să se umple mai bine borcanele.

Oţetul se amestecă cu zahărul, busuiocul, foile de dafin şi se dă în clocot. Se strecoară amestecul şi se toarnă în borcane.

În fiecare borcan se pun câteva boabe de piper şi frunze de busuioc proaspăt. Se închid bine borcanele şi se depozitează la loc răcoros şi întunecos.

Se serveşte alături de mâncăruri de carne sau legume.
5.378 vizualizări
625 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Cherry Wine (Băuturi > Lichioruri)
4. Orecchiette gratinate cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
8. Sparanghel măcelăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
10. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
11. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Salată de ţelină şi morcov (Salate > Salate de legume)
13. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată elveţiană cu parizer (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
17. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate)
18. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată de quinoa cu portocale şi mentă (Salate > Salate de legume)
20. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
21. Andive pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
23. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
25. Ruladă de curcan cu prune uscate (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
29. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.