Ceapă murată în oţet (II) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Ceapă murată în oţet (II)

Ceapă murată în oţet (II)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg ceapă arpagic, 1 l oţet alb, 100 g zahăr, frunze de busuioc, 4 foi de dafin, boabe de piper negru, sare.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se bagă în apă caldă cu sare, în care s-au pus câteva linguri de oţet şi se lasă 3 min., apoi se scoate ceapa, se zvântă şi se pune în borcane, se apasă uşor pe fiecare ceapă ca să se umple mai bine borcanele.

Oţetul se amestecă cu zahărul, busuiocul, foile de dafin şi se dă în clocot. Se strecoară amestecul şi se toarnă în borcane.

În fiecare borcan se pun câteva boabe de piper şi frunze de busuioc proaspăt. Se închid bine borcanele şi se depozitează la loc răcoros şi întunecos.

Se serveşte alături de mâncăruri de carne sau legume.
6.529 vizualizări
873 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
2. Brânză de oaie cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
4. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
6. Ouă în sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Eclere cu cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
8. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
11. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Pui mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ornamente din zahăr (Dulciuri > Ornamente torturi)
15. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
16. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ghiveci de vinete (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Cremă de banane (III) (Dulciuri > Creme)
22. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Papanaşi de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Mititei din dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
28. Supă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.