Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ceapă murată în oțet (II)
Rețetă tradițională din Grecia
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg ceapă arpagic, 1 l oțet alb, 100 g zahăr, frunze de busuioc, 4 foi de dafin, boabe de piper negru, sare.

Mod de preparare: Se curăță ceapa și se bagă în apă caldă cu sare, în care s-au pus câteva linguri de oțet și se lasă 3 min., apoi se scoate ceapa, se zvântă și se pune în borcane, se apasă ușor pe fiecare ceapă ca să se umple mai bine borcanele.

Oțetul se amestecă cu zahărul, busuiocul, foile de dafin și se dă în clocot. Se strecoară amestecul și se toarnă în borcane.

În fiecare borcan se pun câteva boabe de piper și frunze de busuioc proaspăt. Se închid bine borcanele și se depozitează la loc răcoros și întunecos.

Se servește alături de mâncăruri de carne sau legume.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.