Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.992 vizualizări
1.409 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi)
3. Chifteluţe de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
5. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
6. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
11. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Cartofi la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Plachie de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
26. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
28. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
29. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.