Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
16.002 vizualizări
1.409 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
3. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
10. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Şniţel vienez (II) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
17. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
22. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
23. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.