Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.960 vizualizări
1.403 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
3. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
6. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Supă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
20. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Rozete de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
29. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.