Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.938 vizualizări
1.401 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
3. Pastă de jumări cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
5. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
6. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
11. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
16. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
19. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
21. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
22. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate)
23. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ton cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.