Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.942 vizualizări
1.401 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
5. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
8. Cartofi chips (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
10. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Conopidă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
15. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
17. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Varză gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
24. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
30. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.