Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
16.006 vizualizări
1.410 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
11. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
19. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.