Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.948 vizualizări
1.402 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme)
5. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Tort cu căpşuni (II) (Dulciuri > Torturi)
8. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
13. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
15. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
17. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Cartofi cu ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
22. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
23. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
25. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.