Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
16.009 vizualizări
1.410 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
3. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
8. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
15. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Pastă de jumări cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
19. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Mâncare de gutui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
29. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
30. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.