Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.763 vizualizări
1.367 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Varză gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
4. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Supă de usturoi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
13. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
15. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
19. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
22. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
26. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Zacuscă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.