Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.950 vizualizări
1.402 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu pere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
5. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
20. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
25. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.