Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.982 vizualizări
1.407 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
2. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
10. Supă de cartofi cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Cartofi umpluţi cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
17. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
20. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Mititei (mici) (II) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
30. Conopidă gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.