Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.996 vizualizări
1.409 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
5. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
8. Îngheţată de vanilie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
14. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
15. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Chiftele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
21. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
26. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Midii cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.