Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.985 vizualizări
1.407 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
6. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
19. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
24. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
27. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Rasol de peşte cu cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.