Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.867 vizualizări
1.386 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
4. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
7. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Mititei (mici) (II) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
18. Cartofi la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
25. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
27. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
29. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.