Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
16.003 vizualizări
1.410 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
2. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
4. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
5. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
6. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
12. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
14. Prăjitură cu pere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
16. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
17. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
22. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.