Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.971 vizualizări
1.406 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
7. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
8. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
9. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
23. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Prăjitură cu pere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
27. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
29. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.