Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.931 vizualizări
1.401 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
3. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Şniţel vienez (II) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
12. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
13. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
19. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Supă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
27. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
29. Ciulama de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Rulouri cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.