Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.952 vizualizări
1.402 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ouă scoţiene cu cartofi pure (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
10. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
16. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
17. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
19. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
23. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
24. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
28. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.