Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.977 vizualizări
1.407 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Cartofi cu crustă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
10. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
11. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Conopidă gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
15. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
19. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
20. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Cartofi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
24. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
26. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Tort cu căpşuni (II) (Dulciuri > Torturi)
28. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
30. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.