Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.974 vizualizări
1.406 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ouă scoţiene cu cartofi pure (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Zacuscă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tochitură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
16. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Plachie de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
24. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
26. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.