Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.980 vizualizări
1.407 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
2. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
5. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
9. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ragout de cartofi cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)
14. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
15. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
20. Crap pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
22. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
23. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme)
25. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
29. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.