Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
16.008 vizualizări
1.410 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
2. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
8. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
11. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
12. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
13. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
16. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
17. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
20. Cartofi acordeon (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Conopidă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
26. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
27. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.