Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.970 vizualizări
1.406 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi noi cu mujdei de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
10. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
14. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
17. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
20. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
24. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
29. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.