Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.946 vizualizări
1.402 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
4. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
7. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Rozete de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
19. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
21. Ciorbă de lobodă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
24. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.