Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.955 vizualizări
1.402 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
8. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
9. Pastă de jumări cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
13. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
14. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
17. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Chifteluţe cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
24. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
27. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.