Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.956 vizualizări
1.402 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tiramisu (II) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi)
3. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
5. Zacuscă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
9. Păstrăvi fierţi cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
13. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
16. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
18. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate)
21. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.