Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.925 vizualizări
1.400 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
4. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
6. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Dulceaţă de struguri (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
8. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
10. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
11. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
13. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
30. Parfe cu cacao (II) (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.