Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.998 vizualizări
1.409 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Tochitură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
5. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
12. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Ciulama de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
19. Paste cu fructe de mare (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
22. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
30. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.