Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
16.011 vizualizări
1.410 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Piure de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
8. Ragout de cartofi cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi)
10. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
13. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
14. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
16. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
18. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
22. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
25. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
27. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.