Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II) |
Cartofi gratinaţi (II)
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras. Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi. Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras. Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.606 vizualizări
Versiunea printabilă1.319 tipăriri 20 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume) 2. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 7. Supă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume) 9. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi) 10. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 13. Varză gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte) 15. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume) 16. Îngheţată de pepene galben (II) (Dulciuri > Îngheţate) 17. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi) 19. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 21. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 25. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 26. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume) 27. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 28. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne) 30. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) |