Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.830 vizualizări
1.381 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
3. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Supă de usturoi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Rulouri cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.