Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.969 vizualizări
1.406 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
2. Cartofi noi cu mujdei de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Chifteluţe cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
5. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ragout de cartofi cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
10. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Şniţele aburite cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
18. Zacuscă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)
20. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
21. Supă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
23. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
26. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
27. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
28. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
30. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.