Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.995 vizualizări
1.409 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Urzici cu maioneză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
3. Ton cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
7. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
15. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
19. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
21. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
28. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.