Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.766 vizualizări
1.367 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
5. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
13. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
15. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
17. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Şniţel vienez (II) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Supă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
26. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
28. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
29. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.