Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.978 vizualizări
1.407 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
20. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate)
23. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Tort cu portocale (II) (Dulciuri > Torturi)
28. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Plachie de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.