Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.972 vizualizări
1.406 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
4. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
5. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Păstrăvi rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
13. Cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
15. Îngheţată de pepene galben (II) (Dulciuri > Îngheţate)
16. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Ciulama de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
27. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.