Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.927 vizualizări
1.400 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
2. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Mititei (mici) (II) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
8. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Parfe cu cacao (II) (Dulciuri > Îngheţate)
19. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Crap pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
26. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.