Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.421 vizualizări
1.264 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
6. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
7. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
9. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Creier în aspic (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Păstrăvi fierţi cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Tochitură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Chiftele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
30. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.