Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.935 vizualizări
1.401 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
2. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ciulama de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
8. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Cartofi acordeon (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
13. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
14. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
23. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Cartofi umpluţi cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.