Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.906 vizualizări
1.399 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţele aburite cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
3. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
7. Midii cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
9. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
15. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ton cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
20. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Parfe cu cacao (II) (Dulciuri > Îngheţate)
22. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
24. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Cartofi acordeon (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.