Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.991 vizualizări
1.409 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
4. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
9. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Ciorbă de lobodă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
15. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
16. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
18. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
19. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
20. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Crap pe varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
23. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
24. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
28. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.