Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.721 vizualizări
1.355 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Varză gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Conopidă gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
7. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
8. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Şniţele aburite cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Chifteluţe cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Castraveţi muraţi în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
19. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
22. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
23. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
27. Rulouri cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
30. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.