Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.997 vizualizări
1.409 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
8. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
9. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată de ton cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
16. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
18. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Rasol de peşte cu cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Varză gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate)
30. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.