Cartofi gratinaţi (II) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Cartofi gratinaţi (II)

Cartofi gratinaţi (II)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi (nesfaramiciosi), un catel de usturoi, o lingura unt, 200 g smantana, 1/4 l lapte, sare, piper, 125 g cascaval ras.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii subtiri (circa 2 mm). Se curata usturoiul, se taie in doua si cu suprafata proaspat taiata se freaca interiorul unei forme (diametrul 26 cm) rezistente la caldura. Apoi, se unge forma cu unt si se aseaza cartofii straturi-straturi.
Se amesteca bine smantana cu laptele, se sareaza, se pipereaza si se toarna peste cartofi, dupa care se presara cascavalul ras.
Se baga forma in cuptorul neincins, pentru ca amidonul din cartofi sa se lege cu sosul, se aprinde focul si se lasa cartofii sa se coaca circa 50 de minute.
15.919 vizualizări
1.400 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
6. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Şniţele aburite cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
10. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
16. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ochiuri cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Supă de cartofi cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
28. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
29. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.