Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g ceapa, 70 g unt sau margarina, 3 linguri pesmet (mai mare), 1 kg cartofi, piper, grasime pentru forma, 8 fileuri de scrumbie, 1/8 l lapte, 200 g smantana.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste in 200 g unt incins, timp de 10 minute, la foc slab.
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii groase de 1/2 cm. Se dau cu un praf de piper si se impart in trei portii.
Se unge o forma de budinca (de 2 l) si pe fundul ei se pune primul strat de cartofi.
Deasupra se aseaza patru fileuri de scrumbii si jumatate din ceapa calita. Urmeaza al doilea strat de cartofi, celelalte scrumbii si restul de ceapa si se termina cu ultimul strat de cartofi.
Laptele si smantana se amesteca, se dau intr-un clocot si se toarna peste cartofi. Untul ramas se imprastie bucatele peste budinca.
Se da la cuptorul incins (180 grade C) si se coace circa 50 de minute, pana ce cartofii absorb tot lichidul. In loc de fileuri de scrumbie, budinca se poate prepara cu fileuri de ansoa.
5.081 vizualizări
595 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
3. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
5. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
6. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
7. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Budincă de praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Midii cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
15. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
20. Miel cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
23. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.