Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g ceapa, 70 g unt sau margarina, 3 linguri pesmet (mai mare), 1 kg cartofi, piper, grasime pentru forma, 8 fileuri de scrumbie, 1/8 l lapte, 200 g smantana.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste in 200 g unt incins, timp de 10 minute, la foc slab.
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii groase de 1/2 cm. Se dau cu un praf de piper si se impart in trei portii.
Se unge o forma de budinca (de 2 l) si pe fundul ei se pune primul strat de cartofi.
Deasupra se aseaza patru fileuri de scrumbii si jumatate din ceapa calita. Urmeaza al doilea strat de cartofi, celelalte scrumbii si restul de ceapa si se termina cu ultimul strat de cartofi.
Laptele si smantana se amesteca, se dau intr-un clocot si se toarna peste cartofi. Untul ramas se imprastie bucatele peste budinca.
Se da la cuptorul incins (180 grade C) si se coace circa 50 de minute, pana ce cartofii absorb tot lichidul. In loc de fileuri de scrumbie, budinca se poate prepara cu fileuri de ansoa.
5.121 vizualizări
605 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
4. Clătite cu marmeladă sau dulceaţă (Dulciuri > Clătite)
5. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
6. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
9. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
10. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
11. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Mămăligă de cartofi din Bucovina (Mâncăruri > Preparate din mălai)
14. Şniţel în pesmet sau vienez (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ouă scoţiene cu cartofi pure (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Budincă de vanilie (Dulciuri > Budinci)
18. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
19. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Scrumbie la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.