Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g ceapa, 70 g unt sau margarina, 3 linguri pesmet (mai mare), 1 kg cartofi, piper, grasime pentru forma, 8 fileuri de scrumbie, 1/8 l lapte, 200 g smantana.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste in 200 g unt incins, timp de 10 minute, la foc slab.
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii groase de 1/2 cm. Se dau cu un praf de piper si se impart in trei portii.
Se unge o forma de budinca (de 2 l) si pe fundul ei se pune primul strat de cartofi.
Deasupra se aseaza patru fileuri de scrumbii si jumatate din ceapa calita. Urmeaza al doilea strat de cartofi, celelalte scrumbii si restul de ceapa si se termina cu ultimul strat de cartofi.
Laptele si smantana se amesteca, se dau intr-un clocot si se toarna peste cartofi. Untul ramas se imprastie bucatele peste budinca.
Se da la cuptorul incins (180 grade C) si se coace circa 50 de minute, pana ce cartofii absorb tot lichidul. In loc de fileuri de scrumbie, budinca se poate prepara cu fileuri de ansoa.
7.420 vizualizări
1.201 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
4. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
5. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
6. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
9. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
10. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
23. Cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
27. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
28. Rulouri de macrou cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.