Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g ceapa, 70 g unt sau margarina, 3 linguri pesmet (mai mare), 1 kg cartofi, piper, grasime pentru forma, 8 fileuri de scrumbie, 1/8 l lapte, 200 g smantana.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste in 200 g unt incins, timp de 10 minute, la foc slab.
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii groase de 1/2 cm. Se dau cu un praf de piper si se impart in trei portii.
Se unge o forma de budinca (de 2 l) si pe fundul ei se pune primul strat de cartofi.
Deasupra se aseaza patru fileuri de scrumbii si jumatate din ceapa calita. Urmeaza al doilea strat de cartofi, celelalte scrumbii si restul de ceapa si se termina cu ultimul strat de cartofi.
Laptele si smantana se amesteca, se dau intr-un clocot si se toarna peste cartofi. Untul ramas se imprastie bucatele peste budinca.
Se da la cuptorul incins (180 grade C) si se coace circa 50 de minute, pana ce cartofii absorb tot lichidul. In loc de fileuri de scrumbie, budinca se poate prepara cu fileuri de ansoa.
7.419 vizualizări
1.201 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
3. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Scrumbie la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
15. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
18. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Cartofi chips (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Buşeuri de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
28. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
29. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată mediteraneană cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.