Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g ceapa, 70 g unt sau margarina, 3 linguri pesmet (mai mare), 1 kg cartofi, piper, grasime pentru forma, 8 fileuri de scrumbie, 1/8 l lapte, 200 g smantana.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste in 200 g unt incins, timp de 10 minute, la foc slab.
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii groase de 1/2 cm. Se dau cu un praf de piper si se impart in trei portii.
Se unge o forma de budinca (de 2 l) si pe fundul ei se pune primul strat de cartofi.
Deasupra se aseaza patru fileuri de scrumbii si jumatate din ceapa calita. Urmeaza al doilea strat de cartofi, celelalte scrumbii si restul de ceapa si se termina cu ultimul strat de cartofi.
Laptele si smantana se amesteca, se dau intr-un clocot si se toarna peste cartofi. Untul ramas se imprastie bucatele peste budinca.
Se da la cuptorul incins (180 grade C) si se coace circa 50 de minute, pana ce cartofii absorb tot lichidul. In loc de fileuri de scrumbie, budinca se poate prepara cu fileuri de ansoa.
5.333 vizualizări
662 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Dulceaţă de caise sau prune verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
7. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
12. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Budincă de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Cartofi acordeon (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
22. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Cartofi pai prăjiţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.