Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g ceapa, 70 g unt sau margarina, 3 linguri pesmet (mai mare), 1 kg cartofi, piper, grasime pentru forma, 8 fileuri de scrumbie, 1/8 l lapte, 200 g smantana.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste in 200 g unt incins, timp de 10 minute, la foc slab.
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii groase de 1/2 cm. Se dau cu un praf de piper si se impart in trei portii.
Se unge o forma de budinca (de 2 l) si pe fundul ei se pune primul strat de cartofi.
Deasupra se aseaza patru fileuri de scrumbii si jumatate din ceapa calita. Urmeaza al doilea strat de cartofi, celelalte scrumbii si restul de ceapa si se termina cu ultimul strat de cartofi.
Laptele si smantana se amesteca, se dau intr-un clocot si se toarna peste cartofi. Untul ramas se imprastie bucatele peste budinca.
Se da la cuptorul incins (180 grade C) si se coace circa 50 de minute, pana ce cartofii absorb tot lichidul. In loc de fileuri de scrumbie, budinca se poate prepara cu fileuri de ansoa.
6.901 vizualizări
1.046 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchi de porc cu cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
4. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
5. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
6. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
14. Melci cu cartofi egipteni (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
20. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
21. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Compot dietetic de prune, coarne, cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
30. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.