Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g ceapa, 70 g unt sau margarina, 3 linguri pesmet (mai mare), 1 kg cartofi, piper, grasime pentru forma, 8 fileuri de scrumbie, 1/8 l lapte, 200 g smantana.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste in 200 g unt incins, timp de 10 minute, la foc slab.
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii groase de 1/2 cm. Se dau cu un praf de piper si se impart in trei portii.
Se unge o forma de budinca (de 2 l) si pe fundul ei se pune primul strat de cartofi.
Deasupra se aseaza patru fileuri de scrumbii si jumatate din ceapa calita. Urmeaza al doilea strat de cartofi, celelalte scrumbii si restul de ceapa si se termina cu ultimul strat de cartofi.
Laptele si smantana se amesteca, se dau intr-un clocot si se toarna peste cartofi. Untul ramas se imprastie bucatele peste budinca.
Se da la cuptorul incins (180 grade C) si se coace circa 50 de minute, pana ce cartofii absorb tot lichidul. In loc de fileuri de scrumbie, budinca se poate prepara cu fileuri de ansoa.
5.281 vizualizări
649 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Aperitiv cu şuncă sau parizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
16. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
17. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
19. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Scrumbie în pergament (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Sepie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
26. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
27. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.