Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g ceapa, 70 g unt sau margarina, 3 linguri pesmet (mai mare), 1 kg cartofi, piper, grasime pentru forma, 8 fileuri de scrumbie, 1/8 l lapte, 200 g smantana.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste in 200 g unt incins, timp de 10 minute, la foc slab.
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii groase de 1/2 cm. Se dau cu un praf de piper si se impart in trei portii.
Se unge o forma de budinca (de 2 l) si pe fundul ei se pune primul strat de cartofi.
Deasupra se aseaza patru fileuri de scrumbii si jumatate din ceapa calita. Urmeaza al doilea strat de cartofi, celelalte scrumbii si restul de ceapa si se termina cu ultimul strat de cartofi.
Laptele si smantana se amesteca, se dau intr-un clocot si se toarna peste cartofi. Untul ramas se imprastie bucatele peste budinca.
Se da la cuptorul incins (180 grade C) si se coace circa 50 de minute, pana ce cartofii absorb tot lichidul. In loc de fileuri de scrumbie, budinca se poate prepara cu fileuri de ansoa.
5.387 vizualizări
683 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
2. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
8. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Budincă de macaroane cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Budincă de vanilie (Dulciuri > Budinci)
16. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
18. Budincă de şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Midii cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
25. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
30. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.