Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g ceapa, 70 g unt sau margarina, 3 linguri pesmet (mai mare), 1 kg cartofi, piper, grasime pentru forma, 8 fileuri de scrumbie, 1/8 l lapte, 200 g smantana.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste in 200 g unt incins, timp de 10 minute, la foc slab.
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii groase de 1/2 cm. Se dau cu un praf de piper si se impart in trei portii.
Se unge o forma de budinca (de 2 l) si pe fundul ei se pune primul strat de cartofi.
Deasupra se aseaza patru fileuri de scrumbii si jumatate din ceapa calita. Urmeaza al doilea strat de cartofi, celelalte scrumbii si restul de ceapa si se termina cu ultimul strat de cartofi.
Laptele si smantana se amesteca, se dau intr-un clocot si se toarna peste cartofi. Untul ramas se imprastie bucatele peste budinca.
Se da la cuptorul incins (180 grade C) si se coace circa 50 de minute, pana ce cartofii absorb tot lichidul. In loc de fileuri de scrumbie, budinca se poate prepara cu fileuri de ansoa.
7.576 vizualizări
1.248 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
2. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
3. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
5. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
6. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
7. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
10. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
13. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
16. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Budincă de cornuri (Dulciuri > Budinci)
22. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
23. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Cartofi cu legume asortate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.