Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g ceapa, 70 g unt sau margarina, 3 linguri pesmet (mai mare), 1 kg cartofi, piper, grasime pentru forma, 8 fileuri de scrumbie, 1/8 l lapte, 200 g smantana.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste in 200 g unt incins, timp de 10 minute, la foc slab.
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii groase de 1/2 cm. Se dau cu un praf de piper si se impart in trei portii.
Se unge o forma de budinca (de 2 l) si pe fundul ei se pune primul strat de cartofi.
Deasupra se aseaza patru fileuri de scrumbii si jumatate din ceapa calita. Urmeaza al doilea strat de cartofi, celelalte scrumbii si restul de ceapa si se termina cu ultimul strat de cartofi.
Laptele si smantana se amesteca, se dau intr-un clocot si se toarna peste cartofi. Untul ramas se imprastie bucatele peste budinca.
Se da la cuptorul incins (180 grade C) si se coace circa 50 de minute, pana ce cartofii absorb tot lichidul. In loc de fileuri de scrumbie, budinca se poate prepara cu fileuri de ansoa.
5.196 vizualizări
624 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
5. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
10. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
11. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
13. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Compot dietetic de prune, coarne, cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
15. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
16. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
18. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)
22. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
25. Scrumbie la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Cartofi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.