Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g ceapa, 70 g unt sau margarina, 3 linguri pesmet (mai mare), 1 kg cartofi, piper, grasime pentru forma, 8 fileuri de scrumbie, 1/8 l lapte, 200 g smantana.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste in 200 g unt incins, timp de 10 minute, la foc slab.
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii groase de 1/2 cm. Se dau cu un praf de piper si se impart in trei portii.
Se unge o forma de budinca (de 2 l) si pe fundul ei se pune primul strat de cartofi.
Deasupra se aseaza patru fileuri de scrumbii si jumatate din ceapa calita. Urmeaza al doilea strat de cartofi, celelalte scrumbii si restul de ceapa si se termina cu ultimul strat de cartofi.
Laptele si smantana se amesteca, se dau intr-un clocot si se toarna peste cartofi. Untul ramas se imprastie bucatele peste budinca.
Se da la cuptorul incins (180 grade C) si se coace circa 50 de minute, pana ce cartofii absorb tot lichidul. In loc de fileuri de scrumbie, budinca se poate prepara cu fileuri de ansoa.
5.531 vizualizări
730 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Budincă de tăiţei (Dulciuri > Budinci)
11. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
12. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
13. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
15. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
18. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
27. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.