Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g ceapa, 70 g unt sau margarina, 3 linguri pesmet (mai mare), 1 kg cartofi, piper, grasime pentru forma, 8 fileuri de scrumbie, 1/8 l lapte, 200 g smantana.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste in 200 g unt incins, timp de 10 minute, la foc slab.
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii groase de 1/2 cm. Se dau cu un praf de piper si se impart in trei portii.
Se unge o forma de budinca (de 2 l) si pe fundul ei se pune primul strat de cartofi.
Deasupra se aseaza patru fileuri de scrumbii si jumatate din ceapa calita. Urmeaza al doilea strat de cartofi, celelalte scrumbii si restul de ceapa si se termina cu ultimul strat de cartofi.
Laptele si smantana se amesteca, se dau intr-un clocot si se toarna peste cartofi. Untul ramas se imprastie bucatele peste budinca.
Se da la cuptorul incins (180 grade C) si se coace circa 50 de minute, pana ce cartofii absorb tot lichidul. In loc de fileuri de scrumbie, budinca se poate prepara cu fileuri de ansoa.
5.577 vizualizări
744 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
3. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
5. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
8. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Budincă de vanilie (Dulciuri > Budinci)
11. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
16. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Budincă de somn (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
22. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
24. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
25. Budincă de griş (Dulciuri > Budinci)
26. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
28. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
29. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.