Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g ceapa, 70 g unt sau margarina, 3 linguri pesmet (mai mare), 1 kg cartofi, piper, grasime pentru forma, 8 fileuri de scrumbie, 1/8 l lapte, 200 g smantana.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste in 200 g unt incins, timp de 10 minute, la foc slab.
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii groase de 1/2 cm. Se dau cu un praf de piper si se impart in trei portii.
Se unge o forma de budinca (de 2 l) si pe fundul ei se pune primul strat de cartofi.
Deasupra se aseaza patru fileuri de scrumbii si jumatate din ceapa calita. Urmeaza al doilea strat de cartofi, celelalte scrumbii si restul de ceapa si se termina cu ultimul strat de cartofi.
Laptele si smantana se amesteca, se dau intr-un clocot si se toarna peste cartofi. Untul ramas se imprastie bucatele peste budinca.
Se da la cuptorul incins (180 grade C) si se coace circa 50 de minute, pana ce cartofii absorb tot lichidul. In loc de fileuri de scrumbie, budinca se poate prepara cu fileuri de ansoa.
7.061 vizualizări
1.089 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
2. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ragout de cartofi cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Scrumbie marinată cu mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)
10. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
15. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
22. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
24. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
29. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.