Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g ceapa, 70 g unt sau margarina, 3 linguri pesmet (mai mare), 1 kg cartofi, piper, grasime pentru forma, 8 fileuri de scrumbie, 1/8 l lapte, 200 g smantana.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste in 200 g unt incins, timp de 10 minute, la foc slab.
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii groase de 1/2 cm. Se dau cu un praf de piper si se impart in trei portii.
Se unge o forma de budinca (de 2 l) si pe fundul ei se pune primul strat de cartofi.
Deasupra se aseaza patru fileuri de scrumbii si jumatate din ceapa calita. Urmeaza al doilea strat de cartofi, celelalte scrumbii si restul de ceapa si se termina cu ultimul strat de cartofi.
Laptele si smantana se amesteca, se dau intr-un clocot si se toarna peste cartofi. Untul ramas se imprastie bucatele peste budinca.
Se da la cuptorul incins (180 grade C) si se coace circa 50 de minute, pana ce cartofii absorb tot lichidul. In loc de fileuri de scrumbie, budinca se poate prepara cu fileuri de ansoa.
5.483 vizualizări
716 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
4. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Midii cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
8. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
9. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
10. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Aperitiv cu şuncă sau parizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
24. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
25. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
29. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.