Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g ceapa, 70 g unt sau margarina, 3 linguri pesmet (mai mare), 1 kg cartofi, piper, grasime pentru forma, 8 fileuri de scrumbie, 1/8 l lapte, 200 g smantana.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se caleste in 200 g unt incins, timp de 10 minute, la foc slab.
Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie felii groase de 1/2 cm. Se dau cu un praf de piper si se impart in trei portii.
Se unge o forma de budinca (de 2 l) si pe fundul ei se pune primul strat de cartofi.
Deasupra se aseaza patru fileuri de scrumbii si jumatate din ceapa calita. Urmeaza al doilea strat de cartofi, celelalte scrumbii si restul de ceapa si se termina cu ultimul strat de cartofi.
Laptele si smantana se amesteca, se dau intr-un clocot si se toarna peste cartofi. Untul ramas se imprastie bucatele peste budinca.
Se da la cuptorul incins (180 grade C) si se coace circa 50 de minute, pana ce cartofii absorb tot lichidul. In loc de fileuri de scrumbie, budinca se poate prepara cu fileuri de ansoa.
6.702 vizualizări
1.001 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Chiftele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
6. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
12. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
16. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
17. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
18. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
20. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
22. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Budincă de cornuri (Dulciuri > Budinci)
29. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.