Brânză telemea la cuptor - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Brânză telemea la cuptor

Brânză telemea la cuptor

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g telemea, 2 rosii mijlocii, 1 ceapa, 4 ardei iuti murati, 4 ramurele de cimbru, 4 linguri de untdelemn, piper.

Mod de preparare: Se ia o hartie de aluminiu (alufolie) si se taie in patru. Se taie si telemeaua in 4 felii, si se aseaza fiecare din ele pe cate una din bucatile de hartie de aluminiu (sau pergament). Se spala rosiile, se curata, se taie pe lat, in felii. Se curata ceapa si se taie pe lat, in inele. Se pun pe feliile de branza mai intai rosiile, apoi ceapa, la urma cate un mic ardei iute murat. Se ung cu ulei, se pipereaza, se presara cimbrul faramitat. Se aduna colturile alufoliei in forma de pachetele si se pun pe o tava, care se baga in cuptor (treapta 3). Se lasa sa se coaca 25 de minute.
7.314 vizualizări
1.183 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
2. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
3. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Dulceaţă de melcişori din coajă de portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
5. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Brioşe cu glazură de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată de crudităţi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
10. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
11. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
14. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
15. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Mămăligă la cuptor (I) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
17. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
18. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Mititei speciali (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Clătite cu patru feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
24. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Pîinişoare cu măsline şi migdale (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Plăcintă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
28. Limbă cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
30. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.