Brânză telemea la cuptor - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Brânză telemea la cuptor

Brânză telemea la cuptor

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g telemea, 2 rosii mijlocii, 1 ceapa, 4 ardei iuti murati, 4 ramurele de cimbru, 4 linguri de untdelemn, piper.

Mod de preparare: Se ia o hartie de aluminiu (alufolie) si se taie in patru. Se taie si telemeaua in 4 felii, si se aseaza fiecare din ele pe cate una din bucatile de hartie de aluminiu (sau pergament). Se spala rosiile, se curata, se taie pe lat, in felii. Se curata ceapa si se taie pe lat, in inele. Se pun pe feliile de branza mai intai rosiile, apoi ceapa, la urma cate un mic ardei iute murat. Se ung cu ulei, se pipereaza, se presara cimbrul faramitat. Se aduna colturile alufoliei in forma de pachetele si se pun pe o tava, care se baga in cuptor (treapta 3). Se lasa sa se coaca 25 de minute.
7.354 vizualizări
1.191 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
2. Spanac la cuptor cu caşcaval ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Aspic cu gelatină fără oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Plăcintă cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Cafe glace (Băuturi > Cafele)
7. Dovlecei cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
9. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
10. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Salată italiană (Salate > Salate de legume)
16. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
17. Ouă a la Frankfurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
19. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
20. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Friptură de porc la tavă cu varză călită (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Batoane cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
24. Prăjitură cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
25. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Alivancă (IV) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
29. Supă orientală cu fructe de mare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Plăcintă cu trei prune (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.