Brânză telemea la cuptor - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Brânză telemea la cuptor

Brânză telemea la cuptor

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g telemea, 2 rosii mijlocii, 1 ceapa, 4 ardei iuti murati, 4 ramurele de cimbru, 4 linguri de untdelemn, piper.

Mod de preparare: Se ia o hartie de aluminiu (alufolie) si se taie in patru. Se taie si telemeaua in 4 felii, si se aseaza fiecare din ele pe cate una din bucatile de hartie de aluminiu (sau pergament). Se spala rosiile, se curata, se taie pe lat, in felii. Se curata ceapa si se taie pe lat, in inele. Se pun pe feliile de branza mai intai rosiile, apoi ceapa, la urma cate un mic ardei iute murat. Se ung cu ulei, se pipereaza, se presara cimbrul faramitat. Se aduna colturile alufoliei in forma de pachetele si se pun pe o tava, care se baga in cuptor (treapta 3). Se lasa sa se coaca 25 de minute.
6.566 vizualizări
935 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Cabanos cu varză călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
4. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)
5. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Glazură galbenă (Dulciuri > Creme)
7. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Pui rumenit la cuptor în stil rustic (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată Aristocrat cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Doradă la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
12. Salată Gozva (Salate > Salate de legume)
13. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Păstrăvi cu piper verde şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Risotto cu limbă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ceafă de porc (garf) la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
20. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
21. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
23. Conopidă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Supă cremă de broccoli (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
26. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Mini-brioşe cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
28. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.