Brânză telemea la cuptor - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Brânză telemea la cuptor

Brânză telemea la cuptor

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g telemea, 2 rosii mijlocii, 1 ceapa, 4 ardei iuti murati, 4 ramurele de cimbru, 4 linguri de untdelemn, piper.

Mod de preparare: Se ia o hartie de aluminiu (alufolie) si se taie in patru. Se taie si telemeaua in 4 felii, si se aseaza fiecare din ele pe cate una din bucatile de hartie de aluminiu (sau pergament). Se spala rosiile, se curata, se taie pe lat, in felii. Se curata ceapa si se taie pe lat, in inele. Se pun pe feliile de branza mai intai rosiile, apoi ceapa, la urma cate un mic ardei iute murat. Se ung cu ulei, se pipereaza, se presara cimbrul faramitat. Se aduna colturile alufoliei in forma de pachetele si se pun pe o tava, care se baga in cuptor (treapta 3). Se lasa sa se coaca 25 de minute.
7.349 vizualizări
1.189 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Mămăligă la cuptor (I) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
3. Căpşuni în gelatină (Dulciuri > Creme)
4. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
8. Clătite umplute cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
10. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Glazură galbenă (Dulciuri > Creme)
12. Supă de chili verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de gulii cu găluşte de făină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
16. Flanuri cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
18. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
19. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
22. Limbă fiartă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Quesadillas rapidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ciorbă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
26. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Şniţel vienez cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
29. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.