Brânză telemea la cuptor - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Brânză telemea la cuptor

Brânză telemea la cuptor

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g telemea, 2 rosii mijlocii, 1 ceapa, 4 ardei iuti murati, 4 ramurele de cimbru, 4 linguri de untdelemn, piper.

Mod de preparare: Se ia o hartie de aluminiu (alufolie) si se taie in patru. Se taie si telemeaua in 4 felii, si se aseaza fiecare din ele pe cate una din bucatile de hartie de aluminiu (sau pergament). Se spala rosiile, se curata, se taie pe lat, in felii. Se curata ceapa si se taie pe lat, in inele. Se pun pe feliile de branza mai intai rosiile, apoi ceapa, la urma cate un mic ardei iute murat. Se ung cu ulei, se pipereaza, se presara cimbrul faramitat. Se aduna colturile alufoliei in forma de pachetele si se pun pe o tava, care se baga in cuptor (treapta 3). Se lasa sa se coaca 25 de minute.
7.351 vizualizări
1.190 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Frigărui marinate cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tort Tiramisu cu cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
4. Ruladă de carne cu ouă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de cicoare creaţă cu ou (Salate > Salate cu ouă)
8. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
9. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Pilaf cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
14. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume)
16. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
17. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
18. Ruladă de omletă cu şuncă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ţelină cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
21. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
22. Sufleu de mămăliguţă (Mâncăruri > Preparate din mălai)
23. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri)
24. Şniţel ca la Sântana (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
26. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Tort Flavia (Dulciuri > Torturi)
30. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.