Brânză telemea la cuptor - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Brânză telemea la cuptor

Brânză telemea la cuptor

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g telemea, 2 rosii mijlocii, 1 ceapa, 4 ardei iuti murati, 4 ramurele de cimbru, 4 linguri de untdelemn, piper.

Mod de preparare: Se ia o hartie de aluminiu (alufolie) si se taie in patru. Se taie si telemeaua in 4 felii, si se aseaza fiecare din ele pe cate una din bucatile de hartie de aluminiu (sau pergament). Se spala rosiile, se curata, se taie pe lat, in felii. Se curata ceapa si se taie pe lat, in inele. Se pun pe feliile de branza mai intai rosiile, apoi ceapa, la urma cate un mic ardei iute murat. Se ung cu ulei, se pipereaza, se presara cimbrul faramitat. Se aduna colturile alufoliei in forma de pachetele si se pun pe o tava, care se baga in cuptor (treapta 3). Se lasa sa se coaca 25 de minute.
7.166 vizualizări
1.125 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Clătite cu cremă de castane (Dulciuri > Clătite)
3. Sparanghel cu pastă de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
7. Salată de roşii cu usturoi (Salate > Salate de legume)
8. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
10. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
11. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de păpădie crudă (Salate > Salate de legume)
13. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
14. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
15. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
17. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Tocinei la cuptor (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
20. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
21. Chifle umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Glazură galbenă (Dulciuri > Creme)
23. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
24. Baclava de fistic (Dulciuri > Prăjituri)
25. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Supă de gulii cu găluşte de făină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte)
30. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.