Brânză telemea la cuptor - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Brânză telemea la cuptor

Brânză telemea la cuptor

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g telemea, 2 rosii mijlocii, 1 ceapa, 4 ardei iuti murati, 4 ramurele de cimbru, 4 linguri de untdelemn, piper.

Mod de preparare: Se ia o hartie de aluminiu (alufolie) si se taie in patru. Se taie si telemeaua in 4 felii, si se aseaza fiecare din ele pe cate una din bucatile de hartie de aluminiu (sau pergament). Se spala rosiile, se curata, se taie pe lat, in felii. Se curata ceapa si se taie pe lat, in inele. Se pun pe feliile de branza mai intai rosiile, apoi ceapa, la urma cate un mic ardei iute murat. Se ung cu ulei, se pipereaza, se presara cimbrul faramitat. Se aduna colturile alufoliei in forma de pachetele si se pun pe o tava, care se baga in cuptor (treapta 3). Se lasa sa se coaca 25 de minute.
7.232 vizualizări
1.159 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
2. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Ştiucă cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Supă cremă de ţelină cu albuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)
8. Brioşe cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
10. Salată de castraveţi cu usturoi (Salate > Salate de legume)
11. Linzer cu brânză dulce (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Mousse de ciocolată Waldorf (Dulciuri > Spume)
13. Tort de clătite cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Sufleu de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Cremă de Gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Praz cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
19. Iepure cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
21. Ciulama de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Mâncare de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Plachie de crap cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Pulpă de viţel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Bulion de ardei (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
30. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.