Brânză telemea la cuptor - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Brânză telemea la cuptor

Brânză telemea la cuptor

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g telemea, 2 rosii mijlocii, 1 ceapa, 4 ardei iuti murati, 4 ramurele de cimbru, 4 linguri de untdelemn, piper.

Mod de preparare: Se ia o hartie de aluminiu (alufolie) si se taie in patru. Se taie si telemeaua in 4 felii, si se aseaza fiecare din ele pe cate una din bucatile de hartie de aluminiu (sau pergament). Se spala rosiile, se curata, se taie pe lat, in felii. Se curata ceapa si se taie pe lat, in inele. Se pun pe feliile de branza mai intai rosiile, apoi ceapa, la urma cate un mic ardei iute murat. Se ung cu ulei, se pipereaza, se presara cimbrul faramitat. Se aduna colturile alufoliei in forma de pachetele si se pun pe o tava, care se baga in cuptor (treapta 3). Se lasa sa se coaca 25 de minute.
7.321 vizualizări
1.184 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume)
3. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Gâscă la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
8. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
12. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
14. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
15. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
16. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Clătite picante umplute cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
20. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Cremă de ciocolată albă cu lămâie (Dulciuri > Creme)
23. Salată de pui cu broccoli (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Pui cu smântână ca la Suceava (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
28. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
30. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.