Brânză telemea la cuptor - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Brânză telemea la cuptor

Brânză telemea la cuptor

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g telemea, 2 rosii mijlocii, 1 ceapa, 4 ardei iuti murati, 4 ramurele de cimbru, 4 linguri de untdelemn, piper.

Mod de preparare: Se ia o hartie de aluminiu (alufolie) si se taie in patru. Se taie si telemeaua in 4 felii, si se aseaza fiecare din ele pe cate una din bucatile de hartie de aluminiu (sau pergament). Se spala rosiile, se curata, se taie pe lat, in felii. Se curata ceapa si se taie pe lat, in inele. Se pun pe feliile de branza mai intai rosiile, apoi ceapa, la urma cate un mic ardei iute murat. Se ung cu ulei, se pipereaza, se presara cimbrul faramitat. Se aduna colturile alufoliei in forma de pachetele si se pun pe o tava, care se baga in cuptor (treapta 3). Se lasa sa se coaca 25 de minute.
7.313 vizualizări
1.183 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cozonac ca la mama acasă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
2. Bezele cu lămâie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
3. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
4. Insulă plutitoare (Dulciuri > Prăjituri)
5. Peşte la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ciulama de ciuperci cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
8. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
9. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
10. Ştrudel cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
14. Supă de gulii cu cârnaţi şi fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Îngheţată vanilată (Dulciuri > Îngheţate)
16. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Madelaine (Dulciuri > Prăjituri)
18. Ciorbă ca la Rădăuţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tocăniţă mexicană cu chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Bombe de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
23. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
24. Şniţel ca la Sântana (Mâncăruri > Fripturi)
25. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
30. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.