Brânză telemea la cuptor - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Brânză telemea la cuptor

Brânză telemea la cuptor

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g telemea, 2 rosii mijlocii, 1 ceapa, 4 ardei iuti murati, 4 ramurele de cimbru, 4 linguri de untdelemn, piper.

Mod de preparare: Se ia o hartie de aluminiu (alufolie) si se taie in patru. Se taie si telemeaua in 4 felii, si se aseaza fiecare din ele pe cate una din bucatile de hartie de aluminiu (sau pergament). Se spala rosiile, se curata, se taie pe lat, in felii. Se curata ceapa si se taie pe lat, in inele. Se pun pe feliile de branza mai intai rosiile, apoi ceapa, la urma cate un mic ardei iute murat. Se ung cu ulei, se pipereaza, se presara cimbrul faramitat. Se aduna colturile alufoliei in forma de pachetele si se pun pe o tava, care se baga in cuptor (treapta 3). Se lasa sa se coaca 25 de minute.
7.165 vizualizări
1.125 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
3. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
5. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
6. Raţă umplută la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
7. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată şapte straturi (Salate > Salate de legume)
12. Supă de gulii cu găluşte de făină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată de ţâri (Salate > Salate cu peşte)
14. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
15. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
16. Mâncare de ţelină cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Chackalaka (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Marmeladă de dovleac (Conserve de fructe > Marmelade)
19. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Limbă umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Lichior de zmeură (Băuturi > Lichioruri)
23. Cafe glace (Băuturi > Cafele)
24. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Glazură galbenă (Dulciuri > Creme)
28. Salată pariziană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Salată de fructe Smoothie (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Salată de crudităţi (I) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.