Brânză telemea la cuptor - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Brânză telemea la cuptor

Brânză telemea la cuptor

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g telemea, 2 rosii mijlocii, 1 ceapa, 4 ardei iuti murati, 4 ramurele de cimbru, 4 linguri de untdelemn, piper.

Mod de preparare: Se ia o hartie de aluminiu (alufolie) si se taie in patru. Se taie si telemeaua in 4 felii, si se aseaza fiecare din ele pe cate una din bucatile de hartie de aluminiu (sau pergament). Se spala rosiile, se curata, se taie pe lat, in felii. Se curata ceapa si se taie pe lat, in inele. Se pun pe feliile de branza mai intai rosiile, apoi ceapa, la urma cate un mic ardei iute murat. Se ung cu ulei, se pipereaza, se presara cimbrul faramitat. Se aduna colturile alufoliei in forma de pachetele si se pun pe o tava, care se baga in cuptor (treapta 3). Se lasa sa se coaca 25 de minute.
7.293 vizualizări
1.180 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
2. Vinete cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Tocană mănăstirească de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de raci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte)
8. Pastă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Prepeliţe fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
10. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
11. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)
12. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
13. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
14. Deliciu cu brânză de vaci (Dulciuri > Creme)
15. Conopidă cu carne la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
21. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
22. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Alivenci moldoveneşti (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Vinete a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
29. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
30. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.