Brânză telemea la cuptor - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Brânză telemea la cuptor

Brânză telemea la cuptor

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g telemea, 2 rosii mijlocii, 1 ceapa, 4 ardei iuti murati, 4 ramurele de cimbru, 4 linguri de untdelemn, piper.

Mod de preparare: Se ia o hartie de aluminiu (alufolie) si se taie in patru. Se taie si telemeaua in 4 felii, si se aseaza fiecare din ele pe cate una din bucatile de hartie de aluminiu (sau pergament). Se spala rosiile, se curata, se taie pe lat, in felii. Se curata ceapa si se taie pe lat, in inele. Se pun pe feliile de branza mai intai rosiile, apoi ceapa, la urma cate un mic ardei iute murat. Se ung cu ulei, se pipereaza, se presara cimbrul faramitat. Se aduna colturile alufoliei in forma de pachetele si se pun pe o tava, care se baga in cuptor (treapta 3). Se lasa sa se coaca 25 de minute.
7.261 vizualizări
1.166 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
2. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Salată iepurică (Salate > Salate cu ouă)
6. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Parfe de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
8. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Ruladă cu zmeură şi frişcă (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată de ardei copţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
11. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
12. Muşchi de proc împănat la fum (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
19. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
20. Prăjitură regală cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
21. Şalău prăjit cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
23. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Gulaş unguresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Peşte cu praz la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Gulaş de inimă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
28. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
29. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de creier (III) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.