Brânză telemea la cuptor - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Brânză telemea la cuptor

Brânză telemea la cuptor

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g telemea, 2 rosii mijlocii, 1 ceapa, 4 ardei iuti murati, 4 ramurele de cimbru, 4 linguri de untdelemn, piper.

Mod de preparare: Se ia o hartie de aluminiu (alufolie) si se taie in patru. Se taie si telemeaua in 4 felii, si se aseaza fiecare din ele pe cate una din bucatile de hartie de aluminiu (sau pergament). Se spala rosiile, se curata, se taie pe lat, in felii. Se curata ceapa si se taie pe lat, in inele. Se pun pe feliile de branza mai intai rosiile, apoi ceapa, la urma cate un mic ardei iute murat. Se ung cu ulei, se pipereaza, se presara cimbrul faramitat. Se aduna colturile alufoliei in forma de pachetele si se pun pe o tava, care se baga in cuptor (treapta 3). Se lasa sa se coaca 25 de minute.
7.322 vizualizări
1.184 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
2. Salată de vară cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
3. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
5. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
6. Tortuleţe cu portocală (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
8. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)
9. Vinete cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)
11. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă de limbă de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
15. Clătite umplute cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
17. Tocană ca la Abrud (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Flanuri de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
22. Alivancă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Plăcintă cu trei prune (Dulciuri > Prăjituri)
25. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Compot de prune cu aromă de vanilie (Conserve de fructe > Compoturi)
27. Alivancă (IV) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Colivă rapidă (Dulciuri > Dulciuri diverse)
29. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Tort baiser cu lămâie (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.