Brânză telemea la cuptor - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Brânză telemea la cuptor

Brânză telemea la cuptor

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g telemea, 2 rosii mijlocii, 1 ceapa, 4 ardei iuti murati, 4 ramurele de cimbru, 4 linguri de untdelemn, piper.

Mod de preparare: Se ia o hartie de aluminiu (alufolie) si se taie in patru. Se taie si telemeaua in 4 felii, si se aseaza fiecare din ele pe cate una din bucatile de hartie de aluminiu (sau pergament). Se spala rosiile, se curata, se taie pe lat, in felii. Se curata ceapa si se taie pe lat, in inele. Se pun pe feliile de branza mai intai rosiile, apoi ceapa, la urma cate un mic ardei iute murat. Se ung cu ulei, se pipereaza, se presara cimbrul faramitat. Se aduna colturile alufoliei in forma de pachetele si se pun pe o tava, care se baga in cuptor (treapta 3). Se lasa sa se coaca 25 de minute.
7.167 vizualizări
1.125 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
2. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi)
3. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată Teodora (Salate > Salate cu peşte)
5. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
7. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
8. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ţelină cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume)
11. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
12. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
13. Aluat franţuzesc făcut la cald (Dulciuri > Aluaturi)
14. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
15. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Cremă de lămâie pentru foi (Dulciuri > Creme)
19. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
20. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
22. Salată ca la Nisa (III) (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
24. Deliciul contesei (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Rulouri de omletă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.