Brânză telemea la cuptor - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Brânză telemea la cuptor

Brânză telemea la cuptor

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g telemea, 2 rosii mijlocii, 1 ceapa, 4 ardei iuti murati, 4 ramurele de cimbru, 4 linguri de untdelemn, piper.

Mod de preparare: Se ia o hartie de aluminiu (alufolie) si se taie in patru. Se taie si telemeaua in 4 felii, si se aseaza fiecare din ele pe cate una din bucatile de hartie de aluminiu (sau pergament). Se spala rosiile, se curata, se taie pe lat, in felii. Se curata ceapa si se taie pe lat, in inele. Se pun pe feliile de branza mai intai rosiile, apoi ceapa, la urma cate un mic ardei iute murat. Se ung cu ulei, se pipereaza, se presara cimbrul faramitat. Se aduna colturile alufoliei in forma de pachetele si se pun pe o tava, care se baga in cuptor (treapta 3). Se lasa sa se coaca 25 de minute.
7.316 vizualizări
1.184 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu varză acră (vărzare) (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Gulaş de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Tort de ciocolată fără unt (Dulciuri > Torturi)
5. Plăcinte poale-n brîu (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată de primăvară cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
7. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
8. Bulgări de zăpadă (lapte de pasăre) (Dulciuri > Creme)
9. Clătite cu urdă şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Pui la capac (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată combinată de iarnă (Salate > Salate de legume)
12. Macrouri la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Macrouri la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ajo blanco (Gazpacho alb) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
17. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
19. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
21. Salată de varză acră (Salate > Salate de legume)
22. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
25. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
27. Sparanghel măcelăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
29. Salată cu ardei iute (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.