Brânză telemea la cuptor - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Brânză telemea la cuptor

Brânză telemea la cuptor

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g telemea, 2 rosii mijlocii, 1 ceapa, 4 ardei iuti murati, 4 ramurele de cimbru, 4 linguri de untdelemn, piper.

Mod de preparare: Se ia o hartie de aluminiu (alufolie) si se taie in patru. Se taie si telemeaua in 4 felii, si se aseaza fiecare din ele pe cate una din bucatile de hartie de aluminiu (sau pergament). Se spala rosiile, se curata, se taie pe lat, in felii. Se curata ceapa si se taie pe lat, in inele. Se pun pe feliile de branza mai intai rosiile, apoi ceapa, la urma cate un mic ardei iute murat. Se ung cu ulei, se pipereaza, se presara cimbrul faramitat. Se aduna colturile alufoliei in forma de pachetele si se pun pe o tava, care se baga in cuptor (treapta 3). Se lasa sa se coaca 25 de minute.
7.172 vizualizări
1.128 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
5. Salată verde franţuzească (Salate > Salate de legume)
6. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Muşchi de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
9. Salată exotică (Salate > Salate de legume)
10. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
11. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Macaroane cu broccoli (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Gogoşi de griş cu şuncă la cuptor (Dulciuri > Gogoşi)
19. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Scrumbii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Îngheţată cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
22. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
23. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
24. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
26. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată caldă de varză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Gâscă a la Oradea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.