Lizertort de ciocolată - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Lizertort de ciocolată

Lizertort de ciocolată

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: O ceasca de dulceata de zmeura fara seminte, un pachet si trei sferturi de unt nesarat (14 linguri) lasat sa se inmoaie, o jumatate de ceasca de zahar granulat, 3 galbenusuri, o lingurita de scortisoara, o lingurita de coaja de lamiie rasa, o jumatate de lingurita de sare, 2 cesti de faina alba, o ceasca si jumatate de alune de padure, prajite, de la care se scoate partea maronie, macinate marunt, 90 grame de ciocolata semidulce (nu neindulcita) macinata marunt, zahar pudra pentru tapetat, frisca pentru ornat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Intr-o cratita mica se fierba dulceata timp de 3 minute si apoi se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron de mixer se amesteca untul cu zaharul granulat pina cind se realizeaza o crema pufoasa si omogena. Se adauga galbenusurile, scortisoara, coaja de lamiie si sarea si se amesteca pina cind se omogenizeaza. Se aduga faina si se amesteca din nou bine pina cind se incorporeaza bine cu restul ingredientelor. Apoi se adauga alunele de padure si ciocolata.
Se incinge cuptorul. Se prezeaza mai mult de jumatate din aluat pe fundul si marginile unei tavi pentru tarte. Restul aluatului se pune intre doua folii de pergament si se ruleaza, apoi se baga la congelator timp de 15 minute.
Se intinde dulceata pe toata suprafata aluatului din tava. Se scoate aluatul din congelator, se desface si se taie cu un cutit ascutit in fisii de jumatate de centimetru, apoi cu o spatula din metal se aranjeaza fisiile deasupra tartei in forma dorita. Se aranjeaza capetele fisiilor de aluat pe margini, iar cu restul aluatului se inconjoara marginea tavei, pentru a acoperi capetele celorlalte fisii. Se baga Lizertortul in cuptorul incalzit in prealabil, la foc mediu, timp de 25-30 de minute sau pina capata o culoare usor maronie. Se scoate si se lasa sa se racoreasca.
Acest tort poate fi facut cu trei zile inainte de a fi servit, tinindu-se acoperit usor la frigider.
Se scoate tortul din tava si se presara deasupra zahar pudra. Se poate servi si cu frisca.
3.767 vizualizări
700 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ciocolata albă (Dulciuri > Creme)
2. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
3. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
4. Brioşe cu glazură de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
5. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
6. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
7. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
8. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
11. Soufflé de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
12. Cremă de ciocolată cu urdă (Dulciuri > Creme)
13. Cremă de ciocolată albă cu lămâie (Dulciuri > Creme)
14. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume)
15. Îngheţată de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
16. Îngheţată de ciocolată cu rom (Dulciuri > Îngheţate)
17. Parfe de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
18. Parfe de ciocolată cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
19. Îngheţată de alune cu ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
20. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
21. Alune cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
22. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
23. Blanc-manger de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
24. Bombe de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
25. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
26. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
28. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
29. Spumă de ciocolată albă (Dulciuri > Spume)
30. Mousse de ciocolată Waldorf (Dulciuri > Spume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.