Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.261 vizualizări
1.105 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Borş de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Borş de peşte cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Cod cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Ciuperci marinate (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Borş de ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
24. Borş de lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Ciuperci cu fasole verde la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.