Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.104 vizualizări
1.069 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
4. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
5. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
10. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Pizza cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Borş de iepure (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Ciuperci cu fasole verde la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Crochete de covrigei cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Somn la cuptor cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Sufleu de spanac cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.