Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.278 vizualizări
1.105 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
5. Mâncare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
8. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
9. Ciuperci cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Rulouri de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
20. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Borş de ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.