Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.166 vizualizări
1.081 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ciuperci greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
12. Rulouri cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sufleu de ciuperci cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Borş ucrainean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. File de peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Borş de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.