Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.259 vizualizări
1.105 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu pilaf (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Cornuleţe de post cu borş (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
14. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
16. Sufleu de spanac cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
22. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.