Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.277 vizualizări
1.105 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Escalop de căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
8. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Bruschetta cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
11. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
14. Borş de urzici cu hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
17. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ruladă de curcan cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
21. Chifle umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Ciuperci marinate (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
24. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
27. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
28. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.