Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.240 vizualizări
1.098 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Macaroane cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Pasteta de ficat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Pizza cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Borş de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Ciuperci scăzute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Borş cu perişoare de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Drob de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Ciuperci marinate (IV) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Borş de fasole cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Supă de spanac cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Borş de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
28. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Iepure cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.