|  |   | 
| Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact | 
| Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare | 
| Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci | 
| 
    Borş oltenesc cu ciuperci
    
       Reţetă tradiţională din România 
    
    Timp de preparare: 40 min.
     Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper. Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei. Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul. 
    6.197 vizualizări
    
     1.088 tipăriri 3 trimiteri  Versiunea printabilă  Trimite reţeta unui prieten  Trimite pe Twitter | 
| Alte reţete | 
|  1. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)  2. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)  3. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)  4. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)  5. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)  6. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)  7. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)  8. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)  9. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)  10. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)  11. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)  12. Sufleu de spanac cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)  13. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)  14. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)  15. Şuncă umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)  16. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)  17. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)  18. Borş de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)  19. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)  20. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)  21. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)  22. Borş ardelenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)  23. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)  24. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)  25. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)  26. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)  27. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)  28. Găluşte din ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)  29. Pasteta de ficat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)  30. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume) |