Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.257 vizualizări
1.105 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Batoane umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
7. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
10. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Borş de urzici cu hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Borş rusesc cu dafin (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Ciuperci umplute cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Rulouri cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. File de peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Borş de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Borş moldovenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
26. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Sufleu de ciuperci cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Borş de gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.