Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.263 vizualizări
1.105 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Borş de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Păpădie cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Borş de lobodă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
21. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Borş rusesc cu şuncă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.