Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.258 vizualizări
1.105 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)
8. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ciuperci cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
16. Mâncare de ţelină cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Borş de crap cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Borş de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Ciuperci umplute (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Borş rusesc cu dafin (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
28. Iepure cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pizza cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.