Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.280 vizualizări
1.105 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Ciuperci cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Borş de hribi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
10. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. File de peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Borş de lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
23. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Broccoli cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Borş ardelenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Limbă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.