Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.253 vizualizări
1.104 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
2. Borş de urzici cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Mâncărică de ciuperci cu creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Borş de tărîţe pentru acrit (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Chefal cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
10. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Ciuperci greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Ciulama de ciuperci cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Găluşte din ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Borş ucrainean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Ciuperci pe frigănele (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Borş Paradis (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.