Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.234 vizualizări
1.096 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Borş ucrainean cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Biftec la grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
18. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Mâncare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Biftec cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
23. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
26. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
27. Chefal cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.