Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
4.994 vizualizări
778 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
2. Limbă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Ciuperci marinate (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Borş moldovenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Pizza cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Borş rusesc cu dafin (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Borş de hribi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Borş de gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Borş de iepure vînat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Ciuperci cu pilaf (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
13. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Biban de mare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Borş de fasole boabe cu mărar  (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
26. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Borş de lobodă cu usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Borş de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2021 Pandora Impex SRL.