Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.227 vizualizări
1.094 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Chifle umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Şuncă umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Eclere cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Borş Paradis (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
15. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Borş de iepure vînat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Borş rusesc cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
25. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Cornuleţe de post cu borş (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.