Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
5.517 vizualizări
879 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
5. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
8. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
15. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Borş de găină cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Păpădie cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
21. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
22. Ciuperci vînătoreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
25. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
28. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Borş de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.