Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.273 vizualizări
1.105 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Borş de fasole cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Ciulama de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Borş cu perişoare de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Borş de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.