Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.085 vizualizări
1.064 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
4. Ciuperci umplute cu ouă jumări si smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Limbă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Borş de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Borş de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Biftec cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
24. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Ciulama de ciuperci cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.