Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.168 vizualizări
1.082 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
3. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Eclere cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Borş rusesc cu şuncă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Ciulama de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Pizza cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Ciuperci umplute cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Corăbioare cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Chefal cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Bruschetta cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
25. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
29. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.