Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
5.805 vizualizări
975 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Crap umplut cu ciuperci şi nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Borş moldovenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Spaghete cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
10. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
15. Ciuperci italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Borş de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ciuperci pe frigănele (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Pizza cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Borş de perişoare cu carne de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Mâncărică de ciuperci cu creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.