Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
5.587 vizualizări
894 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Ciuperci vînătoreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Borş de ştiucă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
10. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
12. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Borş de ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Borş de hribi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Ciuperci greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Borş ucrainean cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Ciuperci cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Chiftele din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.