Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.230 vizualizări
1.094 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
6. Somn la cuptor cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Borş de fasole cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
10. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
12. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Salată de ciuperci cu mujdei de usturoi (Salate > Salate de legume)
17. Batoane umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Borş ţărănesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Borş Paradis (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Borş ucrainean cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Crochete de covrigei cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Ciuperci umplute la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.