Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.246 vizualizări
1.102 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Borş de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Ciuperci umplute la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Macaroane cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)
8. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Escalop de căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
10. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cod cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Borş de ştevie cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pizza cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Borş de crap rapid (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Borş de gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.