Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
5.168 vizualizări
831 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci surpriză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
3. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Biftec cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
6. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Escalop de porc cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Bruschetta cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
10. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Ciuperci umplute la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Borş ţărănesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Ciuperci cu fasole verde la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Borş de găină cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Crochete de covrigei cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
23. Pizza cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Mazăre cu ciuperci şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.