Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.272 vizualizări
1.105 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Borş ucrainean cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
6. Ciuperci pe frigănele (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Ciuperci rumenite (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
9. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sufleu de ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Mâncare de ţelină cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Borş de fasole cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Baghetă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Borş de ştevie cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.