Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.260 vizualizări
1.105 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
3. Batoane umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Borş de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
7. Borş de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Borş de lobodă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Mazăre cu ciuperci şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ciuperci umplute cu ouă jumări si smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Ruladă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Ciuperci la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Pizza cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.