Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.222 vizualizări
1.094 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
9. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Borş de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Borş de gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Mazăre cu ciuperci şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Biftec cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
18. Ouă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Borş ucrainean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
21. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Ruladă de curcan cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
27. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
30. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.