Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.271 vizualizări
1.105 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Crap cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Quiche cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
18. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.