Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.209 vizualizări
1.092 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Borş de fasole boabe cu mărar  (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Borş de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
7. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Borş de lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
11. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
13. Mâncare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Chifle umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Ciuperci scăzute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Biftec cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
21. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Pizza cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.