Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.269 vizualizări
1.105 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
3. Borş de ştiucă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Borş de perişoare cu carne de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Ciuperci umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Rulouri de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
21. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
22. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Batoane umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.