Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.281 vizualizări
1.105 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
3. Borş ţărănesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Borş de perişoare cu carne de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
9. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Biftec la grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
11. Borş de gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
16. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
17. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
19. Ciuperci greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Crap cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
24. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Borş ucrainean cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Borş de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.