Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.274 vizualizări
1.105 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Ciuperci umplute cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Pasteta de ficat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Pizza cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
11. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ciuperci umplute cu ouă jumări si smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
18. Chifle umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Borş de iepure (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Salată de ciuperci cu mujdei de usturoi (Salate > Salate de legume)
28. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Borş de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.