Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.255 vizualizări
1.105 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciuperci umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Borş ucrainean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
8. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Borş Paradis (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
16. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Quiche cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Baghetă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
23. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Borş rusesc cu şuncă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
28. Ciuperci vînătoreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.