Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.267 vizualizări
1.105 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
4. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Spaghete cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Pizza cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
22. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
24. Borş de ştevie cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciuperci umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Borş de ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.