Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.232 vizualizări
1.095 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
7. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Borş de ştiucă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Mâncărică de pipote cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Mâncare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Borş de iepure vînat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Corăbioare cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
26. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ciuperci cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.