Borş oltenesc cu ciuperci - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş oltenesc cu ciuperci

Borş oltenesc cu ciuperci

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200-300 g ciuperci de cultura sau hribi (manatarci), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 2 linguri orez, 1 1/2 l apa, 3/4 l bors, leustean si patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa si se pune la fiert cu apa si sare. Se spala bine ciupercile si se taie feliute. Cand zarzavatul a fiert, se scoate cu spumiera si se pune supa din nou pe foc. Cand clocoteste, se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba la foc moale pana se inmoaie. Se pune orezul, ales si spalat, iar cand acesta e aproape fiert, se toarna borsul clocotit. Se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna, se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul si se lasa oala acoperita pana la ora mesei.
Daca vreti ca borsul sa fie mai legat si cremos, se topeste o lingura de faina intr-o tigaie cu putin untdelemn, se stinge cu o ceasca de supa si se amesteca in oala inainte de a adauga borsul.
6.243 vizualizări
1.102 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Borş de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Limbă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Păpădie cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Borş de fasole boabe cu mărar  (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Baghetă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
12. Escalop de căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
13. Cornuleţe de post cu borş (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Ciuperci umplute (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Quiche cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
24. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
28. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
29. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.