Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.439 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Borş rusesc cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Merdenele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Chifteluţe din carne de mînzat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Chifteluţe cu carne de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.