Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.393 vizualizări
1.179 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
4. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Vinete cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Borş Paradis (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Umplutură cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Borş de hribi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
16. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Borş de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Pasteta din carne rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.