Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
10.561 vizualizări
933 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Borş de găină cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Mâncare de mazăre cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Chec de carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Borş de perişoare cu carne de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Carne de porc cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Conopidă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Cornuleţe de post cu borş (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Fasole verde cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.