Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.435 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
2. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Borş rusesc cu şuncă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Borş de ştevie cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Borş de lobodă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Borş ucrainean cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Borş de tărîţe pentru acrit (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Mititei (mici) cu carne de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.