Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.196 vizualizări
1.135 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Borş de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Bule de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Cornuleţe de post cu borş (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Borş de peşte cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.