Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.430 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Pilaf cu carne de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Borş de urzici cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Borş de fasole boabe cu mărar  (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Borş de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Castraveţi muraţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Mititei (mici) cu carne de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
30. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.