Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.426 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Praz cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Borş de ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Borş de ştiucă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Carne de porc cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.