Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.432 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ruladă de carne cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Borş ţărănesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Tocană din orice fel de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Carne tocată cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Borş de fasole cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Borş de lobodă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Borş rusesc cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Mălai moldovenesc cu dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
22. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Supă de varză creaţă cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.