Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.423 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Borş ardelenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Varză murată cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Fasole verde cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Carne de vînat în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
19. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Praz umplut cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Arpagic cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.