Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.447 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Borş de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Arpagic cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Fasole verde cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Bulete de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
22. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Borş de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Ghiveci cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Borş de fasole cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Borş de iepure vînat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.