Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
10.630 vizualizări
963 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Bulete de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Borş de peşte cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Borş de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Tocană din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
19. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Borş de ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Carne cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Conopidă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Borş de crap rapid (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.