Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.399 vizualizări
1.180 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Castraveţi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Conopidă cu carne la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
7. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Borş de tărîţe pentru acrit (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Borş de dovlecei umpluţi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Carne cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Borş de urzici cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.