Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.424 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Borş de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Borş de fasole cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Borş de dovlecei umpluţi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Arpagic cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.