Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.421 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
5. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Chifteluţe cu carne de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ghiveci cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pilaf cu carne de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Borş de găină cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Borş ucrainean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Merdenele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.