Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.407 vizualizări
1.181 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Borş de găină cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Cornuleţe de post cu borş (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Borş rusesc cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Borş ucrainean cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
19. Borş de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Borş de urzici cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.