Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.164 vizualizări
1.124 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
2. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Borş de ciuperci cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Scrob moldovenesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
20. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Borş de ştiucă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.