Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.428 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Fasole verde cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Borş de ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Pacheţele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Borş de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Carne cu busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Castraveţi acri cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Cornuleţe de post cu borş (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Borş rusesc cu şuncă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Scrob moldovenesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Cozonac moldovenesc (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
30. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.