Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.409 vizualizări
1.182 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Chec de carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Borş de iepure vînat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Borş de hribi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Borş de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Crochete cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Conopidă cu carne la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Bulete de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Borş de fasole cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
21. Borş Paradis (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
30. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.