Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.459 vizualizări
1.187 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Carne cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Gutui cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Borş de fasole cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Borş de găină cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Borş de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Borş de dovlecei umpluţi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
29. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.