Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.395 vizualizări
1.180 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Piroşti cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Borş de crap cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Gutui cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
22. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Borş de lobodă cu usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Borş de tărîţe pentru acrit (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Tocăniţă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.