Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.392 vizualizări
1.179 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
3. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Mazăre cu carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Castraveţi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Piroşti cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
23. Conopidă cu carne la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Borş rusesc cu şuncă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Umplutură cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.