Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.396 vizualizări
1.180 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Praz cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Ciorbă cu carne de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Borş de ştiucă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Borş de crap cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.