Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.452 vizualizări
1.187 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Praz umplut cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Borş de hribi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Borş de crap rapid (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Bame cu carne de la supă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Borş rusesc cu dafin (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.