Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.444 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Borş de ştevie cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
7. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Borş ardelenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Chifteluţe din carne de mînzat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Mazăre cu carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.