Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.348 vizualizări
1.173 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană din orice fel de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Borş ţărănesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Borş de hribi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
11. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Ruladă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Borş de urzici cu hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Merdenele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Borş de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
26. Borş cu perişoare de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Borş ucrainean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Mâncare de mazăre cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Mititei (mici) cu carne de oaie (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.