Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
10.200 vizualizări
818 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Varză murată cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Borş de tărîţe pentru acrit (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Borş rusesc cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Borş de perişoare cu carne de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Borş de gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Borş de dovlecei umpluţi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Cozonac moldovenesc (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
15. Borş rusesc cu şuncă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
19. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Conopidă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Bame cu carne de la supă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Borş ucrainean cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2021 Pandora Impex SRL.