Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.441 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Tochitură din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Cornuleţe de post cu borş (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Fasole verde cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Chili con carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Gutui cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Borş de peşte cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
28. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.