Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.449 vizualizări
1.187 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Borş de lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
6. Crochete cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Pasteta din carne rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
23. Chifteluţe cu carne de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Arpagic cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.