Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.217 vizualizări
1.141 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Borş oltenesc cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Scrob moldovenesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
9. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Ruladă de carne cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Castraveţi muraţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Borş de gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Borş rusesc cu şuncă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Mâncare de mazăre cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Cornuleţe de post cu borş (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Carne tocată cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Chifteluţe cu carne de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.