Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.258 vizualizări
1.150 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Borş de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Borş de gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
9. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Borş rusesc cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Chifteluţe din carne de mînzat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Bame cu carne de la supă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Crochete cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Borş de găină cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Borş de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Umplutură cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Borş moldovenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Rulouri din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Borş rusesc cu şuncă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.