Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.437 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Borş rusesc cu şuncă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Carne tocată cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Chili con carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Borş de fasole boabe cu mărar  (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Conopidă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
21. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Borş de peşte cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Borş de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Borş de gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.