Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.371 vizualizări
1.175 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Ruladă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Borş de peşte cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Borş de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Borş Paradis (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Bule de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Borş ucrainean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Praz cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Bulete de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.