Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.420 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Borş de lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Castraveţi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tocană din orice fel de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Borş de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Borş de iepure (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pasteta din carne rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
17. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Castraveţi muraţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.