Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.457 vizualizări
1.187 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Borş de peşte cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Chili con carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Arpagic cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Scrob moldovenesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Borş rusesc cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
26. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Bulete de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.