Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.402 vizualizări
1.181 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Chifteluţe cu carne de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Borş de ştevie cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Carne cu busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Borş de peşte cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Carne tocată cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Borş rusesc cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Mâncare de mazăre cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Borş ucrainean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Mazăre cu carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.