Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.445 vizualizări
1.186 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Borş de crap cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Piroşti cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Borş de fasole boabe cu mărar  (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Carne cu busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Varză murată cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
24. Cornuleţe de post cu borş (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tocăniţă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.