Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.390 vizualizări
1.179 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Carne de vînat în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
3. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Borş de tărîţe pentru acrit (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Pilaf cu carne de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Bulete de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Mititei (mici) cu carne de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
22. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.