Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.398 vizualizări
1.180 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pasteta din carne rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Borş de urzici cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Cârnaţi proaspeţi din carne de oaie (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
12. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Borş cu perişoare de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Borş de lobodă cu usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
28. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.