Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.289 vizualizări
1.157 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Borş oltenesc cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Chili con carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Mălai moldovenesc cu dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
8. Arpagic cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Borş de iepure (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Borş rusesc cu şuncă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Carne cu busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Borş de tărîţe pentru acrit (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Borş ţărănesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Supă de varză creaţă cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Borş de găină cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Carne cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Bame cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.