Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.418 vizualizări
1.185 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Borş de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Borş rusesc cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Ruladă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Borş de urzici cu hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Borş de urzici cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Ciorbă cu carne de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Mâncare de mazăre cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Supă de varză creaţă cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Carne tocată cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.