Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.455 vizualizări
1.187 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de dovlecei cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Borş de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Chili con carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Cozonac moldovenesc (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
17. Conopidă cu carne la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Borş de ştiucă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Umplutură cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.