Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.411 vizualizări
1.184 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Dovlecei cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Borş de sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Mălai moldovenesc cu dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
18. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
19. Borş oltenesc cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Borş de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Borş moldovenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Borş de ştevie cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.