Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.451 vizualizări
1.187 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Chiftele de cartofi cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Praz umplut cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Borş rusesc cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Borş ucrainean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Gulii cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.