Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
11.404 vizualizări
1.181 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş ardelenesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Tocană din orice fel de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă de varză creaţă cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Borş de peşte (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Borş Paradis (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Gutui cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Borş de crap rapid (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Borş rusesc cu zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Borş de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Borş de cartofi cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Borş de iepure vînat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.