Borş moldovenesc cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Borş moldovenesc cu carne

Borş moldovenesc cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1,2 kg carne grasă cu os, 1/2 ţelină, 1-2 cepe, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2-3 roşii, 300g castraveţi murati, 1 lingură bulion, 1/2 l borş, 1 lingură verdeaţă (mărar, leuştean şi pătrunjel), sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert carnea tăiată şi oasele. După ce au dat primul clocot, se micşorează focul, se adună spuma, se şterge marginea oalei şi se lasă să fiarbă, acoperit, cu capacul puţin tras la o parte.
Între timp, se curăţă zarzavatul, se spală şi se dă pe răzătoarea mare sau se taie solzi. Se pune în borş când carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă sare şi castraveţi muraţi curăţaţi de coajă, tăiaţi în lung în patru şi apoi felii subţiri. Când borşul este gata, se adaugă bulionul şi se acreşte, după gust, cu borş de tărâţe. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, fără smântână.
10.828 vizualizări
1.032 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Borş de perişoare cu carne de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Borş de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Ghiveci cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Bule de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Pilaf cu carne de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Borş de lobodă cu usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Borş de ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Bulete de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Bame cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Borş ţărănesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Borş de iepure vînat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Crochete cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Carne tocată cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Borş de ştevie cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.