Ardei copţi marinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi marinaţi

Ardei copţi marinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 ardei (3 roşii şi 3 galbeni), 4 căţei de usturoi, 150 ml ulei de măsline, câteva fire de pătrunjel, piper.

Mod de preparare: Scoateţi codiţele de la ardei, tăiaţi-i în două şi curăţaţi-i de seminţe şi nervuri. Ungeţi-i cu puţin ulei şi puneţi-i la copt pe grătar (cinci minute pe fiecare parte). Puneţi într-un castron ardeii şi usturoiul tăiat mărunt. Turnaţi peste ei restul de ulei şi adăugaţi puţin piper.

Dupa ce s-au răcit, acoperiţi castronul cu o folie extensibilă şi lăsaţi-i la marinat (la temperatura camerei) circa 3 ore.

Când îi serviţi, presăraţi-i cu pătrunjel verde tocat.

Pot fi consumaţi ca aperitiv sau ca garnitură lângă grătar.

Este o reţetă provensală.
9.090 vizualizări
705 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ardei umpluţi cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Marinată de peşte cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Mâncare de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Supă de peşte cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ardei capia umpluţi cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
16. Supă galbenă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Peşte cu ardei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ardei copţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Marinată de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Cartofi cu ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
26. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.