Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi marinaţi |
Ardei copţi marinaţi
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 3 h 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 6 Ingrediente: 6 ardei (3 roşii şi 3 galbeni), 4 căţei de usturoi, 150 ml ulei de măsline, câteva fire de pătrunjel, piper. Mod de preparare: Scoateţi codiţele de la ardei, tăiaţi-i în două şi curăţaţi-i de seminţe şi nervuri. Ungeţi-i cu puţin ulei şi puneţi-i la copt pe grătar (cinci minute pe fiecare parte). Puneţi într-un castron ardeii şi usturoiul tăiat mărunt. Turnaţi peste ei restul de ulei şi adăugaţi puţin piper. Dupa ce s-au răcit, acoperiţi castronul cu o folie extensibilă şi lăsaţi-i la marinat (la temperatura camerei) circa 3 ore. Când îi serviţi, presăraţi-i cu pătrunjel verde tocat. Pot fi consumaţi ca aperitiv sau ca garnitură lângă grătar. Este o reţetă provensală.
10.896 vizualizări
Versiunea printabilă1.215 tipăriri 20 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă) 2. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 4. Ardei umpluţi dietetici (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 5. Ardei umpluţi cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 6. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi) 7. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt (Aperitive > Aperitive cu brânză) 8. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 11. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte) 12. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză) 13. Salată de parizer cu ardei (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 14. Marinată de peşte cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume) 16. Marinată de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 17. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume) 18. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 19. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 20. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 23. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Struguri marinaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 26. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 28. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne) 30. Ardei iuţi umpluţi cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte) |