Ardei copţi marinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi marinaţi

Ardei copţi marinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 ardei (3 roşii şi 3 galbeni), 4 căţei de usturoi, 150 ml ulei de măsline, câteva fire de pătrunjel, piper.

Mod de preparare: Scoateţi codiţele de la ardei, tăiaţi-i în două şi curăţaţi-i de seminţe şi nervuri. Ungeţi-i cu puţin ulei şi puneţi-i la copt pe grătar (cinci minute pe fiecare parte). Puneţi într-un castron ardeii şi usturoiul tăiat mărunt. Turnaţi peste ei restul de ulei şi adăugaţi puţin piper.

Dupa ce s-au răcit, acoperiţi castronul cu o folie extensibilă şi lăsaţi-i la marinat (la temperatura camerei) circa 3 ore.

Când îi serviţi, presăraţi-i cu pătrunjel verde tocat.

Pot fi consumaţi ca aperitiv sau ca garnitură lângă grătar.

Este o reţetă provensală.
10.896 vizualizări
1.215 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Ardei umpluţi dietetici (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Ardei umpluţi cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată de parizer cu ardei (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Marinată de peşte cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
16. Marinată de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
18. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Struguri marinaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ardei iuţi umpluţi cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.