Ardei copţi marinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi marinaţi

Ardei copţi marinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 ardei (3 roşii şi 3 galbeni), 4 căţei de usturoi, 150 ml ulei de măsline, câteva fire de pătrunjel, piper.

Mod de preparare: Scoateţi codiţele de la ardei, tăiaţi-i în două şi curăţaţi-i de seminţe şi nervuri. Ungeţi-i cu puţin ulei şi puneţi-i la copt pe grătar (cinci minute pe fiecare parte). Puneţi într-un castron ardeii şi usturoiul tăiat mărunt. Turnaţi peste ei restul de ulei şi adăugaţi puţin piper.

Dupa ce s-au răcit, acoperiţi castronul cu o folie extensibilă şi lăsaţi-i la marinat (la temperatura camerei) circa 3 ore.

Când îi serviţi, presăraţi-i cu pătrunjel verde tocat.

Pot fi consumaţi ca aperitiv sau ca garnitură lângă grătar.

Este o reţetă provensală.
11.223 vizualizări
1.353 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Zacuscă de ardei cu miere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Sote de pui cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Supă de curcan ca în Ardeal (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Ardei umpluţi cu chifle (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
15. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
16. Bărcuţe (cartofi copţi umpluţi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Frigărui cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Marinată de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Ketchup cu ardei iuţi (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Ardei iuţi în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
26. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ardei umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Saramură de crap cu ardei graşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Marinată (baiţ) pentru fezandare rapidă (Sosuri > Sosuri reci)
30. Ardei capia în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.