Ardei copţi marinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi marinaţi

Ardei copţi marinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 ardei (3 roşii şi 3 galbeni), 4 căţei de usturoi, 150 ml ulei de măsline, câteva fire de pătrunjel, piper.

Mod de preparare: Scoateţi codiţele de la ardei, tăiaţi-i în două şi curăţaţi-i de seminţe şi nervuri. Ungeţi-i cu puţin ulei şi puneţi-i la copt pe grătar (cinci minute pe fiecare parte). Puneţi într-un castron ardeii şi usturoiul tăiat mărunt. Turnaţi peste ei restul de ulei şi adăugaţi puţin piper.

Dupa ce s-au răcit, acoperiţi castronul cu o folie extensibilă şi lăsaţi-i la marinat (la temperatura camerei) circa 3 ore.

Când îi serviţi, presăraţi-i cu pătrunjel verde tocat.

Pot fi consumaţi ca aperitiv sau ca garnitură lângă grătar.

Este o reţetă provensală.
11.257 vizualizări
1.360 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ardei pişcători bulgăreşti muraţi (Conserve din legume, murături > Murături simple)
5. Ardei umpluţi cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
7. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Castraveţi cu rulouri de scrumbie marinată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
13. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
17. Supă de ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Marinată (baiţ) pentru fezandare rapidă (Sosuri > Sosuri reci)
19. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ardei copţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
26. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
30. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.