Ardei copţi marinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi marinaţi

Ardei copţi marinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 ardei (3 roşii şi 3 galbeni), 4 căţei de usturoi, 150 ml ulei de măsline, câteva fire de pătrunjel, piper.

Mod de preparare: Scoateţi codiţele de la ardei, tăiaţi-i în două şi curăţaţi-i de seminţe şi nervuri. Ungeţi-i cu puţin ulei şi puneţi-i la copt pe grătar (cinci minute pe fiecare parte). Puneţi într-un castron ardeii şi usturoiul tăiat mărunt. Turnaţi peste ei restul de ulei şi adăugaţi puţin piper.

Dupa ce s-au răcit, acoperiţi castronul cu o folie extensibilă şi lăsaţi-i la marinat (la temperatura camerei) circa 3 ore.

Când îi serviţi, presăraţi-i cu pătrunjel verde tocat.

Pot fi consumaţi ca aperitiv sau ca garnitură lângă grătar.

Este o reţetă provensală.
11.284 vizualizări
1.364 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Pizza cu ardei şi ton (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Ardei pentru umplut (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ardei iuţi în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Ardei pişcători bulgăreşti muraţi (Conserve din legume, murături > Murături simple)
7. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Zacuscă de ardei cu miere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
11. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Castraveţi cu rulouri de scrumbie marinată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Ardei umpluţi cu chifle (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
15. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Cod cu ardei gras (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de parizer cu ardei (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Marinată (bast) pentru fezandare de durată (Sosuri > Sosuri reci)
22. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
25. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
27. Marinată de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Omletă cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Scrumbie marinată cu mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.