Ardei copţi marinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi marinaţi

Ardei copţi marinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 ardei (3 roşii şi 3 galbeni), 4 căţei de usturoi, 150 ml ulei de măsline, câteva fire de pătrunjel, piper.

Mod de preparare: Scoateţi codiţele de la ardei, tăiaţi-i în două şi curăţaţi-i de seminţe şi nervuri. Ungeţi-i cu puţin ulei şi puneţi-i la copt pe grătar (cinci minute pe fiecare parte). Puneţi într-un castron ardeii şi usturoiul tăiat mărunt. Turnaţi peste ei restul de ulei şi adăugaţi puţin piper.

Dupa ce s-au răcit, acoperiţi castronul cu o folie extensibilă şi lăsaţi-i la marinat (la temperatura camerei) circa 3 ore.

Când îi serviţi, presăraţi-i cu pătrunjel verde tocat.

Pot fi consumaţi ca aperitiv sau ca garnitură lângă grătar.

Este o reţetă provensală.
11.254 vizualizări
1.359 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
2. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Pui cu ardei iute (Mâncăruri > Fripturi)
6. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Ardei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
12. Pizza cu ardei şi ton (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
15. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
26. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Ardei iuţi umpluţi cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Ardei umpluţi cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Frigărui cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Fripturi)
30. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.