Ardei copţi marinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi marinaţi

Ardei copţi marinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 ardei (3 roşii şi 3 galbeni), 4 căţei de usturoi, 150 ml ulei de măsline, câteva fire de pătrunjel, piper.

Mod de preparare: Scoateţi codiţele de la ardei, tăiaţi-i în două şi curăţaţi-i de seminţe şi nervuri. Ungeţi-i cu puţin ulei şi puneţi-i la copt pe grătar (cinci minute pe fiecare parte). Puneţi într-un castron ardeii şi usturoiul tăiat mărunt. Turnaţi peste ei restul de ulei şi adăugaţi puţin piper.

Dupa ce s-au răcit, acoperiţi castronul cu o folie extensibilă şi lăsaţi-i la marinat (la temperatura camerei) circa 3 ore.

Când îi serviţi, presăraţi-i cu pătrunjel verde tocat.

Pot fi consumaţi ca aperitiv sau ca garnitură lângă grătar.

Este o reţetă provensală.
11.221 vizualizări
1.352 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
6. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Castraveţi cu rulouri de scrumbie marinată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ardei umpluţi cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ardei copţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Ardei umpluţi cu stavrid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
23. Pizza cu ardei şi ton (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ardei copţi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Scrumbie marinată cu mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
28. Ardei pentru umplut (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Ardei capia umpluţi cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.