Ardei copţi marinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi marinaţi

Ardei copţi marinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 ardei (3 roşii şi 3 galbeni), 4 căţei de usturoi, 150 ml ulei de măsline, câteva fire de pătrunjel, piper.

Mod de preparare: Scoateţi codiţele de la ardei, tăiaţi-i în două şi curăţaţi-i de seminţe şi nervuri. Ungeţi-i cu puţin ulei şi puneţi-i la copt pe grătar (cinci minute pe fiecare parte). Puneţi într-un castron ardeii şi usturoiul tăiat mărunt. Turnaţi peste ei restul de ulei şi adăugaţi puţin piper.

Dupa ce s-au răcit, acoperiţi castronul cu o folie extensibilă şi lăsaţi-i la marinat (la temperatura camerei) circa 3 ore.

Când îi serviţi, presăraţi-i cu pătrunjel verde tocat.

Pot fi consumaţi ca aperitiv sau ca garnitură lângă grătar.

Este o reţetă provensală.
11.220 vizualizări
1.351 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
2. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
3. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
4. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Bulion de ardei (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Cod cu ardei gras (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Marinată (bast) pentru fezandare de durată (Sosuri > Sosuri reci)
11. Ardei umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Viţel cu usturoi şi ardei (Kelaidi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Mâncare de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Supă de peşte cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă de curcan ca în Ardeal (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată cu ardei iute (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
28. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.