Ardei copţi marinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ardei copţi marinaţi

Ardei copţi marinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 ardei (3 roşii şi 3 galbeni), 4 căţei de usturoi, 150 ml ulei de măsline, câteva fire de pătrunjel, piper.

Mod de preparare: Scoateţi codiţele de la ardei, tăiaţi-i în două şi curăţaţi-i de seminţe şi nervuri. Ungeţi-i cu puţin ulei şi puneţi-i la copt pe grătar (cinci minute pe fiecare parte). Puneţi într-un castron ardeii şi usturoiul tăiat mărunt. Turnaţi peste ei restul de ulei şi adăugaţi puţin piper.

Dupa ce s-au răcit, acoperiţi castronul cu o folie extensibilă şi lăsaţi-i la marinat (la temperatura camerei) circa 3 ore.

Când îi serviţi, presăraţi-i cu pătrunjel verde tocat.

Pot fi consumaţi ca aperitiv sau ca garnitură lângă grătar.

Este o reţetă provensală.
11.266 vizualizări
1.362 tipăriri
20 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Marinată de peşte cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ardei iuţi în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Ardei umpluţi cu stavrid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Supă de peşte cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Bărcuţe (cartofi copţi umpluţi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
8. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ardei capia în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
11. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Ardei pişcători bulgăreşti muraţi (Conserve din legume, murături > Murături simple)
13. Pilaf de ardei verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Cartofi cu ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
17. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
18. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de parizer cu ardei (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
22. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
26. Ardei capia umpluţi cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
30. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.