Peşte gratinat - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Peşte gratinat

Peşte gratinat

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg peste, 50 ml ulei, 100 g morcov, 100 g ceapa, 500 g ciuperci fierte, 200 g cascaval, 50 g unt, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se fileteaza (dezoseaza). Ciupercile se taie lamele. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Pestele se fierbe in supa de case de peste, impreuna cu ceapa si morcovii. Ciupercile se inabusa in 50 g unt si 100 ml supa de oase. Fileurile de peste se aseaza într-o tava unsa cu ulei, deasupra se pun ciupercile. Se introduce la cuptor pentru inabusire (gratinare). Spre sfirsit se adauga cascavalul si se prepara sosul din untul topit, faina desfacuta in supa de peste si se fierbe inabusit cca 25 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vinul, galbenusul, zeama de lamaie, sare si se omogenizeaza bine compozitia. Cand este gata se pastreaza la cald pana la servire.
Se serveste cald (fileul de peste) cu garnitura de ciuperci si sosul respectiv.
2.123 vizualizări
730 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
4. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
14. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
18. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
25. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Supă de peşte cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.