Paste cu frunze de pătrunjel - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Paste, pizza şi găluşte » Paste cu frunze de pătrunjel

Paste cu frunze de pătrunjel

Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 400 g faina + 100 g pentru planseta, 4 oua, 3 fire de patrunjel, 12 frunze de busuioc, 50 g parmezan sau cascaval, 2 linguri smantana, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron (sau pe planseta), se face o gropita la mijloc si se incorporeaza ouale, aducand faina de la margine spre interior. Se framanta puternic circa 5 minute. Se ruleaza aluatul, formandu-se o sfera, apoi se rupe, se formeaza din nou sfera si se repeta procedeul de inca doua ori. Se acopera cu o folie de plastic si se tine 2 ore la rece.
Se intinde o foaie de 3 mm grosime, se pun frunzele de patrunjel pe jumatate din ea si se acopera cu cealalta jumatate. Se-ntinde din nou, de data aceasta foaia avand doar 1,5 mm grosime. Se taie dreptunghiuri, triunghiuri, patrate sau se strang la mijloc formandu-se fluturi (sau fundite). Se acopera cu un stergar si se lasa sa se usuce circa o ora. Pastele astfel preparate se fierb 4 minute in apa cu sare, dupa care se lasa sa se scurga.
Se asezoneaza cu smantana si ulei de masline, se sareaza, se pipereaza, se presara parmezan ras si frunze taiate de busuioc si se servesc imediat.
1.972 vizualizări
604 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
6. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Mujdei pescăresc (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
8. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
9. Paste cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
11. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Pasteta de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Paste cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Drob de miel (special de Paşte) (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
19. Paste cu fructe de mare (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
21. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Budincuţe de pătrunjel (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
24. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Paste cu fructe de mare (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Fructe de mare cu pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Paste cu pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pasteta de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Pasteta de iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.