http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Paste cu frunze de pătrunjel
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 400 g faina + 100 g pentru planseta, 4 oua, 3 fire de patrunjel, 12 frunze de busuioc, 50 g parmezan sau cascaval, 2 linguri smantana, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron (sau pe planseta), se face o gropita la mijloc si se incorporeaza ouale, aducand faina de la margine spre interior. Se framanta puternic circa 5 minute. Se ruleaza aluatul, formandu-se o sfera, apoi se rupe, se formeaza din nou sfera si se repeta procedeul de inca doua ori. Se acopera cu o folie de plastic si se tine 2 ore la rece.
Se intinde o foaie de 3 mm grosime, se pun frunzele de patrunjel pe jumatate din ea si se acopera cu cealalta jumatate. Se-ntinde din nou, de data aceasta foaia avand doar 1,5 mm grosime. Se taie dreptunghiuri, triunghiuri, patrate sau se strang la mijloc formandu-se fluturi (sau fundite). Se acopera cu un stergar si se lasa sa se usuce circa o ora. Pastele astfel preparate se fierb 4 minute in apa cu sare, dupa care se lasa sa se scurga.
Se asezoneaza cu smantana si ulei de masline, se sareaza, se pipereaza, se presara parmezan ras si frunze taiate de busuioc si se servesc imediat.