Budincuţe de pătrunjel - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Budincuţe de pătrunjel

Budincuţe de pătrunjel

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g rădăcină de pătrunjel + frunzele, 200 g frişcă nebătută sau smîntînă, 2 ouă, sare, piper proaspăt măcinat, nucşoară rasă, 2 linguriţe unt.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curăţă rădăcinile de pătrunjel, se spală, se taie bucăţi şi se fierb circa 20 de minute în apă cu sare. Se scurg şi se mărunţesc cu mixerul. Se încorporează frişca sau smîntîna şi gălbenuşurile şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Piureul astfel obţinut se împarte în două. Se spală frunzele de pătrunjel, se zvîntă, se toacă mărunt şi se amestecă cu una dintre jumătăţile de piure. Se bat albuşurile spumă şi se încorporează - în părţi egale - în ambele jumătăţi de piure. Se ung forme mici (sau ceşti de 125 ml) cu unt şi se toarnă în ele - alternativ - cîte un strat din fiecare piure. Se aşează formele într-un vas mare termorezistent, în care se toarnă apă clocotită cam de două degete, şi se dau 20 de minute la cuptorul încins, ca să se întărească compoziţia. Se ridică apoi temperatura la 160 grade C şi se lasă să se coacă încă 20 de minute. Se desprind budincuţele cu un cuţit, se răstoarnă pe farfurii şi se servesc calde.
1.796 vizualizări
645 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
5. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
6. Fructe de mare cu pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Peşte la cuptor cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
10. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Paste cu frunze de pătrunjel (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.