http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Budincuţe de pătrunjel
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g rădăcină de pătrunjel + frunzele, 200 g frişcă nebătută sau smîntînă, 2 ouă, sare, piper proaspăt măcinat, nucşoară rasă, 2 linguriţe unt.

Mod de preparare: Se curăţă rădăcinile de pătrunjel, se spală, se taie bucăţi şi se fierb circa 20 de minute în apă cu sare. Se scurg şi se mărunţesc cu mixerul. Se încorporează frişca sau smîntîna şi gălbenuşurile şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Piureul astfel obţinut se împarte în două. Se spală frunzele de pătrunjel, se zvîntă, se toacă mărunt şi se amestecă cu una dintre jumătăţile de piure. Se bat albuşurile spumă şi se încorporează - în părţi egale - în ambele jumătăţi de piure. Se ung forme mici (sau ceşti de 125 ml) cu unt şi se toarnă în ele - alternativ - cîte un strat din fiecare piure. Se aşează formele într-un vas mare termorezistent, în care se toarnă apă clocotită cam de două degete, şi se dau 20 de minute la cuptorul încins, ca să se întărească compoziţia. Se ridică apoi temperatura la 160 grade C şi se lasă să se coacă încă 20 de minute. Se desprind budincuţele cu un cuţit, se răstoarnă pe farfurii şi se servesc calde.