Cremă de zahăr ars cu zmeură - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Cremă de zahăr ars cu zmeură

Cremă de zahăr ars cu zmeură

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 600 ml frisca lichida, 4 galbenusuri medii, 75 g zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 25 g zahar brun, 175 g zmeura proaspata.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a va apuca de gatit. Puneti frisca lichida la incalzit in bain-marie; atentie, nu trebuie sa fiarba.
Cât timp se incalzeste frisca, bateti galbenusurile impreuna cu 50 g din zaharul cu granulatie fina si cu esenta de vanilie. Când frisca este calda, turnati-o peste galbenusuri, amestecând continuu cu telul sau cu mixerul, pâna la omogenizare.
Turnati compozitia obtinuta in sase forme termorezistente individuale pe care le veti aseza intr-o cratita incapatoare, nu mai inalta decât castroanele, in care veti pune apa pâna la jumatatea inaltimii formelor.
Coaceti circa o ora in cuptorul preincalzit (crema se incearca cu paiul sau cu un cutit; daca iese curat, e gata).
Când crema este gata, scoateti formele din cratita, lasati-le sa se raceasca, apoi tineti-le la frigider câteva ore (de preferat pâna a doua zi).
Presarati zaharul brun deasupra cremei si puneti formele in cuptor (sau la microunde), sub gratarul incins.
Când zaharul este caramelizat, scoateti formele si lasati crema sa se raceasca, apoi bagati-o in frigider inca 2-3 ore inainte de-a o servi.
Dati fructele prin zaharul cu granulatie fina ramas si presarati-le deasupra cremei, in fiecare dintre forme.
Se potriveste cu suc sifonat acrisor de fructe.
1.225 vizualizări
426 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
2. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
18. Mini-eclere cu cremă (Dulciuri > Prăjituri)
19. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de carote (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.