Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Cremă de zahăr ars cu zmeură
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 600 ml frisca lichida, 4 galbenusuri medii, 75 g zahar cu granulatie fina, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 25 g zahar brun, 175 g zmeura proaspata.

Mod de preparare: Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a va apuca de gatit. Puneti frisca lichida la incalzit in bain-marie; atentie, nu trebuie sa fiarba.
Cât timp se incalzeste frisca, bateti galbenusurile impreuna cu 50 g din zaharul cu granulatie fina si cu esenta de vanilie. Când frisca este calda, turnati-o peste galbenusuri, amestecând continuu cu telul sau cu mixerul, pâna la omogenizare.
Turnati compozitia obtinuta in sase forme termorezistente individuale pe care le veti aseza intr-o cratita incapatoare, nu mai inalta decât castroanele, in care veti pune apa pâna la jumatatea inaltimii formelor.
Coaceti circa o ora in cuptorul preincalzit (crema se incearca cu paiul sau cu un cutit; daca iese curat, e gata).
Când crema este gata, scoateti formele din cratita, lasati-le sa se raceasca, apoi tineti-le la frigider câteva ore (de preferat pâna a doua zi).
Presarati zaharul brun deasupra cremei si puneti formele in cuptor (sau la microunde), sub gratarul incins.
Când zaharul este caramelizat, scoateti formele si lasati crema sa se raceasca, apoi bagati-o in frigider inca 2-3 ore inainte de-a o servi.
Dati fructele prin zaharul cu granulatie fina ramas si presarati-le deasupra cremei, in fiecare dintre forme.
Se potriveste cu suc sifonat acrisor de fructe.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.