Budincă de cartofi (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Paste, pizza şi găluşte » Budincă de cartofi (I)

Budincă de cartofi (I)

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Porţii: 10

Ingrediente: 2 kg cartofi marunti, 375 g ceapa (de arpagic), 3 catei de usturoi, 75 g unt topit, 60 g faina, 350 g smantana, 350 ml concentrat de legume (apa + Knorr), 350 ml lapte, sare, piper, nucsoara rasa, salvie, o crenguta de rozmarin, 125 g cascaval.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curata cartofii, se spala si se taie in doua sau in patru (in functie de marime). Se opareste ceapa, se lasa sa stea 5 minute, apoi se curata de coaja. Usturoiul se curata si se toaca marunt.
Se pune untul la incins si se calesc in el cepele si usturoiul. Se presara deasupra faina si se caleste si ea impreuna cu ceapa si usturoiul, amestecand intruna. Se stinge cu zeama de zarzavat, lapte si smantana (turnate putin cate putin).
Se introduc cartofii in sos si se lasa sa fiarba 20-30 de minute la foc mic (se amesteca din cand in cand, ca sa nu se prinda). Se adauga sare, piper, nucsoara si jumatate din salvie si rozmarin (maruntite). Se rastoarna cartofii intr-o forma (vas de Jena), se presara cu cascaval ras si se baga la cuptorul incins (170 grade C). Se lasa 25 de minute, pana ce se rumeneste cascavalul. Se garniseste cu restul de salvie si rozmarin
2.253 vizualizări
492 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
3. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
6. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
7. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
8. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.