Tort cu lichior de ouă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort cu lichior de ouă

Tort cu lichior de ouă

Ingrediente: 150 g de ciocolata, 6 oua, 220 g zahar, 2 prafuri de vanilie, 3 lg. de cacao, 1 compot de visine, 2 lg. de amidon alimentar, 2,5 dl. lapte, 1 budinca de vanilie, 200 g crema de branza(mascarpone), 5 lg. de lichior de oua, 50 g fulgi de migdale, 100 g masa de martipan, 5 dl frisca, 1 pachet intaritor de frisca, 20 g fistic natur, nu sarat.
Pentru ornat: drajeuri colorate.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ciocolata se topeste in bain- marie. Se separa ouale.Albusurile se bat spuma, se adauga 170-180gr.zahar si un praf de vanilie.Incorporam galbenusurile,cacao adaugata treptat si faina amestecata cu praful de copt si data proaspat prin sita.Apoi adaugam ciocolata lichida si punem compozitia intr-o forma de tort captusita cu folie de aluminiu(diam. 26cm.) si coacem in cuptor preincalzit ,la 175gr.C,timp de 35min.Se scoate tortul din forma si se lasa sa se raceasca. Visinile, fara samburi, se scurg de suc.In 4lg. de suc dizolvam amidonul alimentar , restul se pune la fiert cu 20gr.zahar. Adaugam amidonul dizolvat, dam 2-3 clocote si punem visinele.Tortul se taie in doua.Pe prima foaie se aseaza visinele. Praful de budinca se amesteca cu 4lg. de lapte.Restul de lapte se pune la fiert cu restul de zahar.Adaugam praful de budinca, fierbem pana se ingroasa, punem crema de branza si lichiorul de oua.Aceasta crema o asezam peste visine, acoperim cu cea de a doua foaie.Lasam la frigider 4ore ca sa se intareasca visinele si crema.Intr-o tigaie Teflon (fara ulei) rumenim fulgii de migdale .Din masa de martipan facem 5 bile mari si 5 bile mici;pe bila mare se aseaza bila mica, se fac aripioare si un cioculet din migdale si vom obtine 5 puisori(putem face si alte modele).Acoperim tortul cu fgisca batuta cu o vanilie si cu intaritorul de frisca.Partile laterale le ornam cu migdale, iar deasupra presaram fistic si asezam cei 5 puisori realizati din martipan.
4.009 vizualizări
798 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
3. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
8. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
9. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Supă cremă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
14. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
15. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
16. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
17. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
19. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
20. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
22. Ouă cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
26. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
27. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
28. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ouă umplute cu ficat de gâscă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.