Tortilla (II) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla (II)

Tortilla (II)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, sare, 2 cepe, 6 linguri ulei, piper, 4 oua, capere pentru garnisit (facultativ).

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se fierb circa 15 minute in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se raceasca si se taie felii. Ceapa, taiata rondele, se caleste 5 minute in doua linguri de ulei (la foc potrivit), apoi se scoate din tigaie.
Se adauga inca doua linguri de ulei, se lasa sa se-ncinga, apoi se prajesc cartofii pana ce se rumenesc bine. Se gusta de sare si piper si se lasa sa se raceasca.
Se bat ouale, se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu cartofii si rondelele de ceapa. Cateva rondele se pot pastra pentru garnisit. Se pune la-ncins intr-o tigaie restul de ulei, se introduc cartofii si se prajesc 5 minute. Se intorc pe partea cealalta (lasandu-i sa alunece pe o farfurie) si se prajesc inca 5 minute.
Tortilla se garniseste cu capere sau rondele de ceapa, se taie bucati (ca tortul) si se serveste fierbinte sau rece.
5.957 vizualizări
908 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
7. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
12. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
13. Marinată de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
15. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Cartofi gratinaţi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tort ieftin (II) (Dulciuri > Torturi)
23. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
24. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
29. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.