Tortilla (II) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla (II)

Tortilla (II)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, sare, 2 cepe, 6 linguri ulei, piper, 4 oua, capere pentru garnisit (facultativ).

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se fierb circa 15 minute in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se raceasca si se taie felii. Ceapa, taiata rondele, se caleste 5 minute in doua linguri de ulei (la foc potrivit), apoi se scoate din tigaie.
Se adauga inca doua linguri de ulei, se lasa sa se-ncinga, apoi se prajesc cartofii pana ce se rumenesc bine. Se gusta de sare si piper si se lasa sa se raceasca.
Se bat ouale, se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu cartofii si rondelele de ceapa. Cateva rondele se pot pastra pentru garnisit. Se pune la-ncins intr-o tigaie restul de ulei, se introduc cartofii si se prajesc 5 minute. Se intorc pe partea cealalta (lasandu-i sa alunece pe o farfurie) si se prajesc inca 5 minute.
Tortilla se garniseste cu capere sau rondele de ceapa, se taie bucati (ca tortul) si se serveste fierbinte sau rece.
5.593 vizualizări
817 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pesto Genovese (II) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
4. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Şniţel vienez (II) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
11. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
13. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Zacuscă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
17. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme)
19. Cremşnit rapid (II) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
25. Tort cu căpşuni (II) (Dulciuri > Torturi)
26. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.