Tortilla (II) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla (II)

Tortilla (II)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, sare, 2 cepe, 6 linguri ulei, piper, 4 oua, capere pentru garnisit (facultativ).

Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se fierb circa 15 minute in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se raceasca si se taie felii. Ceapa, taiata rondele, se caleste 5 minute in doua linguri de ulei (la foc potrivit), apoi se scoate din tigaie.
Se adauga inca doua linguri de ulei, se lasa sa se-ncinga, apoi se prajesc cartofii pana ce se rumenesc bine. Se gusta de sare si piper si se lasa sa se raceasca.
Se bat ouale, se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu cartofii si rondelele de ceapa. Cateva rondele se pot pastra pentru garnisit. Se pune la-ncins intr-o tigaie restul de ulei, se introduc cartofii si se prajesc 5 minute. Se intorc pe partea cealalta (lasandu-i sa alunece pe o farfurie) si se prajesc inca 5 minute.
Tortilla se garniseste cu capere sau rondele de ceapa, se taie bucati (ca tortul) si se serveste fierbinte sau rece.
6.069 vizualizări
939 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
4. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
6. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
18. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Mititei (mici) (II) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Zarzavat pentru ciorbe (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
29. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.