Tocinei la cuptor - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tocinei la cuptor

Tocinei la cuptor

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg de cartofi, sare, 3 ouă, un pumn de brînză de burduf, untură de porc, cîteva linguri de smîntînă.

Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se rad pe răzătoarea cu dinţii cei mai mici (trebuie să devină o pastă). Se pune sarea, ouăle şi se amestecă bine. Se ia un pumn de brânză de la burduf şi se amestecă de asemenea în pasta rezultată. Se toarnă pasta într-o tavă unsă cu untura de porc şi se dă la cuptor la foc mijlociu. Se lasă acolo până capătă o coajă maronie-aurie. Se scoate, se unge pe deasupra cu câteva linguri de smântână, se taie şi se servesc cât sunt calde.
16.002 vizualizări
929 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Salată de caise cu albuş (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Prepeliţe fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
4. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
5. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
7. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
8. Şniţel vienez cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
9. Lasagna cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
14. Cremă de ciocolată albă cu lămâie (Dulciuri > Creme)
15. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
17. Biscuiţi cu gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Pilaf de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Chifteluţe la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
20. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Clătite cu cremă de castane (Dulciuri > Clătite)
22. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
24. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
25. Deliciu cu brânză de vaci (Dulciuri > Creme)
26. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
27. Ton alla genovese (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ciuperci la cuptor cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă limpede (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.