Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tocinei la cuptor |
Tocinei la cuptor
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 kg de cartofi, sare, 3 ouă, un pumn de brînză de burduf, untură de porc, cîteva linguri de smîntînă. Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se rad pe răzătoarea cu dinţii cei mai mici (trebuie să devină o pastă). Se pune sarea, ouăle şi se amestecă bine. Se ia un pumn de brânză de la burduf şi se amestecă de asemenea în pasta rezultată. Se toarnă pasta într-o tavă unsă cu untura de porc şi se dă la cuptor la foc mijlociu. Se lasă acolo până capătă o coajă maronie-aurie. Se scoate, se unge pe deasupra cu câteva linguri de smântână, se taie şi se servesc cât sunt calde.
15.411 vizualizări
Versiunea printabilă827 tipăriri 12 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume) 2. Clătite cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume) 3. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte) 4. Mămăligă ţărănească (Mâncăruri > Preparate din mălai) 5. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte) 6. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume) 7. Peşte la cuptor pe tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 9. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte) 10. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 11. Tort Flavia (Dulciuri > Torturi) 12. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume) 13. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 14. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume) 15. Clătite cu urdă şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză) 16. Supă de linte cu spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Lipie cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 18. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme) 19. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Ştiucă la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume) 23. Salată de măsline (Salate > Salate de legume) 24. Bomboane cu grilaj (Dulciuri > Prăjituri) 25. Platou cu aperitive (Aperitive > Aperitive cu legume) 26. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte) 28. Muşchi la tigaie (Mâncăruri > Fripturi) 29. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) |