Tocinei la cuptor - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tocinei la cuptor

Tocinei la cuptor

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg de cartofi, sare, 3 ouă, un pumn de brînză de burduf, untură de porc, cîteva linguri de smîntînă.

Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se rad pe răzătoarea cu dinţii cei mai mici (trebuie să devină o pastă). Se pune sarea, ouăle şi se amestecă bine. Se ia un pumn de brânză de la burduf şi se amestecă de asemenea în pasta rezultată. Se toarnă pasta într-o tavă unsă cu untura de porc şi se dă la cuptor la foc mijlociu. Se lasă acolo până capătă o coajă maronie-aurie. Se scoate, se unge pe deasupra cu câteva linguri de smântână, se taie şi se servesc cât sunt calde.
15.411 vizualizări
827 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume)
2. Clătite cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Mămăligă ţărănească (Mâncăruri > Preparate din mălai)
5. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
6. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
7. Peşte la cuptor pe tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Tort Flavia (Dulciuri > Torturi)
12. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
13. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)
15. Clătite cu urdă şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Supă de linte cu spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Lipie cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
19. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ştiucă la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
23. Salată de măsline (Salate > Salate de legume)
24. Bomboane cu grilaj (Dulciuri > Prăjituri)
25. Platou cu aperitive (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
28. Muşchi la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
29. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.