Clătite - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Clătite » Clătite

Clătite

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 100 g făină, 300 ml lapte, 1-2 ouă, o lingură rom, o lingură untdelemn, 1/2 linguriţă sare, coajă de lămîie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Într-o oală de 1 litru, se pun gălbenuşul, untdelemnul, romul, sarea, 50 ml lapte, coaja de lămîie (facultativ) şi se bat cu lingura ca să se amestece; apoi se adaugă făina, se amestecă bine şi se freacă cu lingura pînă compoziţia nu mai are cocoloaşe. Se subţiază cu restul de lapte, turnat cîte puţin la inceput, amestecînd bine de fiecare dată pînă cînd se omogenizează compoziţia; după aceea, se poate pune mai mult lapte deodată. Laptele se poate înlocui total sau pe jumătate cu sifon. Albuşul se bate spuma tare şi apoi se amestecă puţin cu compoziţia care va deveni spumoasă şi deci mai groasă; romul o va menţine spumoasă pînă la sfîrşit şi clătitele vor fi foarte fragede. Zahăr nu se pune în compoziţie deoarece se caramelizează repede şi se vor lipi de tigaie. Pentru prima clătită care se coace, tigaia trebuie să se ungă bine pe toată suprafaţa. Clătitele coapte se păstrează acoperite, într-o cratiţă aşezată pe un vas cu apă fierbinte.
43.954 vizualizări
1.881 tipăriri
46 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Clătite umplute cu cârnaţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Clătite chinezeşti cu piept de raţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Sparanghel în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Clătite americane (Dulciuri > Clătite)
11. Supă de viţel cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Clătite cu urdă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Clătite cu vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Clătite cu umplutură de mere (Dulciuri > Clătite)
15. Supă minestrone cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Clătite cu ananas (Dulciuri > Clătite)
17. Clătite de post (Dulciuri > Clătite)
18. Parfe de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
19. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Pacheţele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
25. Pizza românească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Pizza Ioana (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Clătite cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Crochete de creier şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.