Tartă Tatin cu mere (I) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă Tatin cu mere (I)

Tartă Tatin cu mere (I)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 8 mere, 100 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, 75 g unt, patru vârfuri de cuţit de scorţişoară, 200 g făină albă, 100 g unt înmuiat, 1 gălbenuş, 1 lingură rom, 2 vârfuri de cuţit de zahăr, 1 vârf de cuţit de sare.

Mod de preparare: Se amestecă făina cu zahărul, sarea şi untul, pentru a obţine o cocă sfărâmicioasă. Se adaugă gălbenuşul, romul şi 2 linguri apă. Se frământă un aluat flexibil, se înveleşte în folie şi se ţine o oră la frigider. Se curăţă merele de coajă şi de sâmburi şi se taie în sferturi.

Se unge cu 1/2 din cantitatea de unt o tigaie de fontă (sau o formă de tartă) şi se presară deasupra jumătate din zahărul pudră. Se aranjează feliile de măr în cerc (se umple şi mijlocul), se presară cu restul de zahăr pudră şi scorţişoara şi se pun deasupra bucăţele din untul rămas. Se introduce tigaia la cuptor, la foc domol, pentru 10-15 min., apoi se lasă să se caramelizeze la foc potrivit circa 1/4 oră. Se scoate din cuptor, se presară cu zahăr vanilat şi se lasă să se răcească.

Se întinde aluatul într-o foaie rotundă, groasă de 3-4 mm, cu 4 cm mai mare decât diametrul formei. Se înţeapă foaia cu o furculiţă şi se pune peste mere, îndoind marginile sub fructe. Se coace în cuptorul încins 25-30 de min. Se lasă să se răcească 5 minute în formă, apoi se desprind marginile cu un cuţit, se aşează o farfurie peste tartă şi se răstoarnă.

Se serveşte călduţă.
4.575 vizualizări
866 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Paella (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Mere cu orez şi şodou (Dulciuri > Prăjituri)
7. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Omletă cu fasole verde (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
10. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Mâncare de mazăre (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
16. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
17. Zarzavat pentru ciorbe (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Turtă dulce cu mere (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
19. Plăcinţele cu mere (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Mere prăjite cu îngheţată (Dulciuri > Îngheţate)
21. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
24. Prăjitură cu mere întregi (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Pepene galben umplut (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Ciuperci umplute (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Peşte la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Tort de mere coapte (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.