Tartă Tatin cu mere (I) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă Tatin cu mere (I)

Tartă Tatin cu mere (I)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 8 mere, 100 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, 75 g unt, patru vârfuri de cuţit de scorţişoară, 200 g făină albă, 100 g unt înmuiat, 1 gălbenuş, 1 lingură rom, 2 vârfuri de cuţit de zahăr, 1 vârf de cuţit de sare.

Mod de preparare: Se amestecă făina cu zahărul, sarea şi untul, pentru a obţine o cocă sfărâmicioasă. Se adaugă gălbenuşul, romul şi 2 linguri apă. Se frământă un aluat flexibil, se înveleşte în folie şi se ţine o oră la frigider. Se curăţă merele de coajă şi de sâmburi şi se taie în sferturi.

Se unge cu 1/2 din cantitatea de unt o tigaie de fontă (sau o formă de tartă) şi se presară deasupra jumătate din zahărul pudră. Se aranjează feliile de măr în cerc (se umple şi mijlocul), se presară cu restul de zahăr pudră şi scorţişoara şi se pun deasupra bucăţele din untul rămas. Se introduce tigaia la cuptor, la foc domol, pentru 10-15 min., apoi se lasă să se caramelizeze la foc potrivit circa 1/4 oră. Se scoate din cuptor, se presară cu zahăr vanilat şi se lasă să se răcească.

Se întinde aluatul într-o foaie rotundă, groasă de 3-4 mm, cu 4 cm mai mare decât diametrul formei. Se înţeapă foaia cu o furculiţă şi se pune peste mere, îndoind marginile sub fructe. Se coace în cuptorul încins 25-30 de min. Se lasă să se răcească 5 minute în formă, apoi se desprind marginile cu un cuţit, se aşează o farfurie peste tartă şi se răstoarnă.

Se serveşte călduţă.
4.497 vizualizări
836 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Tort Joffre (I) (Dulciuri > Torturi)
3. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
9. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
11. Omletă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Conopidă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume)
18. Prăjitură caramel (I) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Spumă de mere cu frişcă (Dulciuri > Spume)
20. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
21. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Tartă cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
23. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
24. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Tartă cu caş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
27. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
28. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
30. Ştiucă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.