Tartă Tatin cu mere (I) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă Tatin cu mere (I)

Tartă Tatin cu mere (I)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 8 mere, 100 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, 75 g unt, patru vârfuri de cuţit de scorţişoară, 200 g făină albă, 100 g unt înmuiat, 1 gălbenuş, 1 lingură rom, 2 vârfuri de cuţit de zahăr, 1 vârf de cuţit de sare.

Mod de preparare: Se amestecă făina cu zahărul, sarea şi untul, pentru a obţine o cocă sfărâmicioasă. Se adaugă gălbenuşul, romul şi 2 linguri apă. Se frământă un aluat flexibil, se înveleşte în folie şi se ţine o oră la frigider. Se curăţă merele de coajă şi de sâmburi şi se taie în sferturi.

Se unge cu 1/2 din cantitatea de unt o tigaie de fontă (sau o formă de tartă) şi se presară deasupra jumătate din zahărul pudră. Se aranjează feliile de măr în cerc (se umple şi mijlocul), se presară cu restul de zahăr pudră şi scorţişoara şi se pun deasupra bucăţele din untul rămas. Se introduce tigaia la cuptor, la foc domol, pentru 10-15 min., apoi se lasă să se caramelizeze la foc potrivit circa 1/4 oră. Se scoate din cuptor, se presară cu zahăr vanilat şi se lasă să se răcească.

Se întinde aluatul într-o foaie rotundă, groasă de 3-4 mm, cu 4 cm mai mare decât diametrul formei. Se înţeapă foaia cu o furculiţă şi se pune peste mere, îndoind marginile sub fructe. Se coace în cuptorul încins 25-30 de min. Se lasă să se răcească 5 minute în formă, apoi se desprind marginile cu un cuţit, se aşează o farfurie peste tartă şi se răstoarnă.

Se serveşte călduţă.
4.221 vizualizări
736 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
2. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Tartă suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
4. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
6. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Prăjitură cu pere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Gogonele asortate (I) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
10. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Cremă de orez cu mere caramelizate (Dulciuri > Creme)
12. Pepene galben umplut (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Îngheţată de mere (Dulciuri > Îngheţate)
14. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tartă cu gutui (Dulciuri > Prăjituri)
16. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Zacuscă de mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri)
26. Ruladă cu şuncă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
29. Zarzavat pentru ciorbe (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Baclava (I) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.