Tartă Tatin cu mere (I) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă Tatin cu mere (I)

Tartă Tatin cu mere (I)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 8 mere, 100 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, 75 g unt, patru vârfuri de cuţit de scorţişoară, 200 g făină albă, 100 g unt înmuiat, 1 gălbenuş, 1 lingură rom, 2 vârfuri de cuţit de zahăr, 1 vârf de cuţit de sare.

Mod de preparare: Se amestecă făina cu zahărul, sarea şi untul, pentru a obţine o cocă sfărâmicioasă. Se adaugă gălbenuşul, romul şi 2 linguri apă. Se frământă un aluat flexibil, se înveleşte în folie şi se ţine o oră la frigider. Se curăţă merele de coajă şi de sâmburi şi se taie în sferturi.

Se unge cu 1/2 din cantitatea de unt o tigaie de fontă (sau o formă de tartă) şi se presară deasupra jumătate din zahărul pudră. Se aranjează feliile de măr în cerc (se umple şi mijlocul), se presară cu restul de zahăr pudră şi scorţişoara şi se pun deasupra bucăţele din untul rămas. Se introduce tigaia la cuptor, la foc domol, pentru 10-15 min., apoi se lasă să se caramelizeze la foc potrivit circa 1/4 oră. Se scoate din cuptor, se presară cu zahăr vanilat şi se lasă să se răcească.

Se întinde aluatul într-o foaie rotundă, groasă de 3-4 mm, cu 4 cm mai mare decât diametrul formei. Se înţeapă foaia cu o furculiţă şi se pune peste mere, îndoind marginile sub fructe. Se coace în cuptorul încins 25-30 de min. Se lasă să se răcească 5 minute în formă, apoi se desprind marginile cu un cuţit, se aşează o farfurie peste tartă şi se răstoarnă.

Se serveşte călduţă.
4.440 vizualizări
820 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Clafoutis cu cireşe (I) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
3. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ciuperci marinate (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri)
7. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Tort crocant cu mere (Dulciuri > Torturi)
9. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
11. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Paella (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)
14. Prăjitură cu mere întregi (Dulciuri > Prăjituri)
15. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tort rece cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
17. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
18. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
19. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
21. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)
23. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Mămăligă la cuptor (I) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
27. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
28. Tort de lămâie (I) (Dulciuri > Torturi)
29. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri)
30. Compot de mere (Conserve de fructe > Compoturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.