Tartă Tatin cu mere (I) - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă Tatin cu mere (I)

Tartă Tatin cu mere (I)

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 8 mere, 100 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, 75 g unt, patru vârfuri de cuţit de scorţişoară, 200 g făină albă, 100 g unt înmuiat, 1 gălbenuş, 1 lingură rom, 2 vârfuri de cuţit de zahăr, 1 vârf de cuţit de sare.

Mod de preparare: Se amestecă făina cu zahărul, sarea şi untul, pentru a obţine o cocă sfărâmicioasă. Se adaugă gălbenuşul, romul şi 2 linguri apă. Se frământă un aluat flexibil, se înveleşte în folie şi se ţine o oră la frigider. Se curăţă merele de coajă şi de sâmburi şi se taie în sferturi.

Se unge cu 1/2 din cantitatea de unt o tigaie de fontă (sau o formă de tartă) şi se presară deasupra jumătate din zahărul pudră. Se aranjează feliile de măr în cerc (se umple şi mijlocul), se presară cu restul de zahăr pudră şi scorţişoara şi se pun deasupra bucăţele din untul rămas. Se introduce tigaia la cuptor, la foc domol, pentru 10-15 min., apoi se lasă să se caramelizeze la foc potrivit circa 1/4 oră. Se scoate din cuptor, se presară cu zahăr vanilat şi se lasă să se răcească.

Se întinde aluatul într-o foaie rotundă, groasă de 3-4 mm, cu 4 cm mai mare decât diametrul formei. Se înţeapă foaia cu o furculiţă şi se pune peste mere, îndoind marginile sub fructe. Se coace în cuptorul încins 25-30 de min. Se lasă să se răcească 5 minute în formă, apoi se desprind marginile cu un cuţit, se aşează o farfurie peste tartă şi se răstoarnă.

Se serveşte călduţă.
4.413 vizualizări
807 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
2. Plachie de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Tort cu ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
6. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
7. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
11. Omletă pizza (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de usturoi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
18. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Tort cu zmeură (I) (Dulciuri > Torturi)
21. Piftie de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Tartă suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
28. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.