Tagliatelle cu măsline si sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tagliatelle cu măsline si sardele

Tagliatelle cu măsline si sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 fileuri de sardele (in ulei), 100 g bacon, 400 g taieti, sare, 500 g rosii, 4 linguri ulei, piper, 1/2 lingurita oregano, 3 linguri masline negre taiate felii.

Mod de preparare: Sardelele scurse se toaca marunt, baconul se taie fasii, iar taiteii se fierb (al dente) in apa cu sare. Se spala rosiile, se inmoaie putin in apa in care fierb pastele, se curata de pielita si se taie cubulete. Fasiile de bacon se rumenesc bine in uleiul incins, apoi se adauga sardelele, rosiile, sarea si piperul si se lasa sa fiarba incet circa trei minute. Cand sunt gata, se incorporeaza maslinele, taieteii fierti si scursi si oregano. Cand se servesc, se poate presara deasupra cascaval ras.
3.801 vizualizări
819 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
2. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
3. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
4. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Lasagna cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
7. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Păstrăvi cu piper verde şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
15. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
17. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
18. Ficat de porc sau de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
19. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Clătite cu urdă şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
26. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
29. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)
30. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.