Tagliatelle cu măsline si sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tagliatelle cu măsline si sardele

Tagliatelle cu măsline si sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 fileuri de sardele (in ulei), 100 g bacon, 400 g taieti, sare, 500 g rosii, 4 linguri ulei, piper, 1/2 lingurita oregano, 3 linguri masline negre taiate felii.

Mod de preparare: Sardelele scurse se toaca marunt, baconul se taie fasii, iar taiteii se fierb (al dente) in apa cu sare. Se spala rosiile, se inmoaie putin in apa in care fierb pastele, se curata de pielita si se taie cubulete. Fasiile de bacon se rumenesc bine in uleiul incins, apoi se adauga sardelele, rosiile, sarea si piperul si se lasa sa fiarba incet circa trei minute. Cand sunt gata, se incorporeaza maslinele, taieteii fierti si scursi si oregano. Cand se servesc, se poate presara deasupra cascaval ras.
3.651 vizualizări
766 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
6. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
8. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
9. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Salată de cartofi cu roşii şi ardei (Salate > Salate de legume)
11. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată de pui cu broccoli (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
15. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
16. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
18. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Salată de ouă cu avocado (Salate > Salate cu ouă)
21. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume)
25. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.