Tagliatelle cu măsline si sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tagliatelle cu măsline si sardele

Tagliatelle cu măsline si sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 fileuri de sardele (in ulei), 100 g bacon, 400 g taieti, sare, 500 g rosii, 4 linguri ulei, piper, 1/2 lingurita oregano, 3 linguri masline negre taiate felii.

Mod de preparare: Sardelele scurse se toaca marunt, baconul se taie fasii, iar taiteii se fierb (al dente) in apa cu sare. Se spala rosiile, se inmoaie putin in apa in care fierb pastele, se curata de pielita si se taie cubulete. Fasiile de bacon se rumenesc bine in uleiul incins, apoi se adauga sardelele, rosiile, sarea si piperul si se lasa sa fiarba incet circa trei minute. Cand sunt gata, se incorporeaza maslinele, taieteii fierti si scursi si oregano. Cand se servesc, se poate presara deasupra cascaval ras.
3.686 vizualizări
779 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sirop cu alcool cu diferite fructe (Băuturi > Siropuri)
2. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
3. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
6. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri)
8. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
10. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sufleu de conopidă cu curry şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
18. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
21. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
26. Tort cu nuci, cacao şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
27. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Tort şah (Dulciuri > Torturi)
29. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.