Tagliatelle cu măsline si sardele - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tagliatelle cu măsline si sardele

Tagliatelle cu măsline si sardele

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 fileuri de sardele (in ulei), 100 g bacon, 400 g taieti, sare, 500 g rosii, 4 linguri ulei, piper, 1/2 lingurita oregano, 3 linguri masline negre taiate felii.

Mod de preparare: Sardelele scurse se toaca marunt, baconul se taie fasii, iar taiteii se fierb (al dente) in apa cu sare. Se spala rosiile, se inmoaie putin in apa in care fierb pastele, se curata de pielita si se taie cubulete. Fasiile de bacon se rumenesc bine in uleiul incins, apoi se adauga sardelele, rosiile, sarea si piperul si se lasa sa fiarba incet circa trei minute. Cand sunt gata, se incorporeaza maslinele, taieteii fierti si scursi si oregano. Cand se servesc, se poate presara deasupra cascaval ras.
3.747 vizualizări
802 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
2. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
3. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
8. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Roşii picante (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
12. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
13. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri)
14. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
19. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
22. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
24. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
25. Burrito cu chorizo şi fasole (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume)
27. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
28. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de gulii şi castravete (Salate > Salate de legume)
30. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.