Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 30 g ghimbir proaspăt curăţat şi feliat, 2 beţişoare de lemongrass, 2 căţei usturoi feliaţi, 1 cutie lapte de cocos, 500 g legume amestecate (din conservă), 1-2 ardei iuţi întregi, busuioc proaspăt, frunze de coriandru, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi se căleşte în el ghimbirul tăiat, usturoiul, beţişoarele de lemongrass şi ardeii iuţi timp de 30 de secunde.
Se adaugă laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere, se acoperă şi se ţine la foc mic timp de 15 minute, amestecînd continuu.
Se pun legumele în tigaie, se fierbe totul 2-3 minute, amestecînd continuu, pînă cînd legumele se vor înmuia.
La sfîrşit, se ia supa cu polonicul şi se toarnă în castroane, acoperind totul cu busuioc şi coriandru.
7.470 vizualizări
1.186 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
5. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
7. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
8. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
10. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Orez cu spanac şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
13. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Gogoşi de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
20. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Clătite cu lapte de soia (Dulciuri > Clătite)
24. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
26. Cârnaţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
28. Ciocolată cu lapte (Dulciuri > Creme)
29. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume)
30. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.