Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 30 g ghimbir proaspăt curăţat şi feliat, 2 beţişoare de lemongrass, 2 căţei usturoi feliaţi, 1 cutie lapte de cocos, 500 g legume amestecate (din conservă), 1-2 ardei iuţi întregi, busuioc proaspăt, frunze de coriandru, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi se căleşte în el ghimbirul tăiat, usturoiul, beţişoarele de lemongrass şi ardeii iuţi timp de 30 de secunde.
Se adaugă laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere, se acoperă şi se ţine la foc mic timp de 15 minute, amestecînd continuu.
Se pun legumele în tigaie, se fierbe totul 2-3 minute, amestecînd continuu, pînă cînd legumele se vor înmuia.
La sfîrşit, se ia supa cu polonicul şi se toarnă în castroane, acoperind totul cu busuioc şi coriandru.
7.496 vizualizări
1.194 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
2. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Salată de legume de vară (Salate > Salate de legume)
4. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Tort de portocale cu rom şi pişcoturi (Dulciuri > Torturi)
6. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)
7. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
8. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Muşchi cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
14. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Cuş-cuş cu ton şi roşii uscate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de fasole verde cu usturoi, boia şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
17. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată de fructe cu frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
20. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Supa mării de gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
23. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
24. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
26. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
30. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.