Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 30 g ghimbir proaspăt curăţat şi feliat, 2 beţişoare de lemongrass, 2 căţei usturoi feliaţi, 1 cutie lapte de cocos, 500 g legume amestecate (din conservă), 1-2 ardei iuţi întregi, busuioc proaspăt, frunze de coriandru, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi se căleşte în el ghimbirul tăiat, usturoiul, beţişoarele de lemongrass şi ardeii iuţi timp de 30 de secunde.
Se adaugă laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere, se acoperă şi se ţine la foc mic timp de 15 minute, amestecînd continuu.
Se pun legumele în tigaie, se fierbe totul 2-3 minute, amestecînd continuu, pînă cînd legumele se vor înmuia.
La sfîrşit, se ia supa cu polonicul şi se toarnă în castroane, acoperind totul cu busuioc şi coriandru.
7.440 vizualizări
1.177 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Broccoli cu margarină şi muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
3. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
4. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
5. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
8. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Tort de şampanie (Dulciuri > Torturi)
10. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
12. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Frigărui cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
15. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi)
19. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Supă de roşii cu soia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
30. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.