Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 30 g ghimbir proaspăt curăţat şi feliat, 2 beţişoare de lemongrass, 2 căţei usturoi feliaţi, 1 cutie lapte de cocos, 500 g legume amestecate (din conservă), 1-2 ardei iuţi întregi, busuioc proaspăt, frunze de coriandru, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi se căleşte în el ghimbirul tăiat, usturoiul, beţişoarele de lemongrass şi ardeii iuţi timp de 30 de secunde.
Se adaugă laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere, se acoperă şi se ţine la foc mic timp de 15 minute, amestecînd continuu.
Se pun legumele în tigaie, se fierbe totul 2-3 minute, amestecînd continuu, pînă cînd legumele se vor înmuia.
La sfîrşit, se ia supa cu polonicul şi se toarnă în castroane, acoperind totul cu busuioc şi coriandru.
6.730 vizualizări
995 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
3. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)
5. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
6. Mousaka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
10. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
11. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
13. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
18. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Roşii picante (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
21. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
26. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
28. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.