Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 30 g ghimbir proaspăt curăţat şi feliat, 2 beţişoare de lemongrass, 2 căţei usturoi feliaţi, 1 cutie lapte de cocos, 500 g legume amestecate (din conservă), 1-2 ardei iuţi întregi, busuioc proaspăt, frunze de coriandru, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi se căleşte în el ghimbirul tăiat, usturoiul, beţişoarele de lemongrass şi ardeii iuţi timp de 30 de secunde.
Se adaugă laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere, se acoperă şi se ţine la foc mic timp de 15 minute, amestecînd continuu.
Se pun legumele în tigaie, se fierbe totul 2-3 minute, amestecînd continuu, pînă cînd legumele se vor înmuia.
La sfîrşit, se ia supa cu polonicul şi se toarnă în castroane, acoperind totul cu busuioc şi coriandru.
7.458 vizualizări
1.185 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
2. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
3. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Saramură de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Biscuit de Savoie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
7. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
9. Crap rasol cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Sărăţele cu chimen (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
16. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
22. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Jumări cu ton şi vermut (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de peşte Primăvara (Salate > Salate cu peşte)
25. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)
26. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
29. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salsa de creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.