Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 30 g ghimbir proaspăt curăţat şi feliat, 2 beţişoare de lemongrass, 2 căţei usturoi feliaţi, 1 cutie lapte de cocos, 500 g legume amestecate (din conservă), 1-2 ardei iuţi întregi, busuioc proaspăt, frunze de coriandru, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi se căleşte în el ghimbirul tăiat, usturoiul, beţişoarele de lemongrass şi ardeii iuţi timp de 30 de secunde.
Se adaugă laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere, se acoperă şi se ţine la foc mic timp de 15 minute, amestecînd continuu.
Se pun legumele în tigaie, se fierbe totul 2-3 minute, amestecînd continuu, pînă cînd legumele se vor înmuia.
La sfîrşit, se ia supa cu polonicul şi se toarnă în castroane, acoperind totul cu busuioc şi coriandru.
6.538 vizualizări
942 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Orez cu spanac şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
5. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume)
7. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
11. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată de vară cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
14. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
18. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
19. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
25. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Purcel de lapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
28. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
30. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.