Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 30 g ghimbir proaspăt curăţat şi feliat, 2 beţişoare de lemongrass, 2 căţei usturoi feliaţi, 1 cutie lapte de cocos, 500 g legume amestecate (din conservă), 1-2 ardei iuţi întregi, busuioc proaspăt, frunze de coriandru, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi se căleşte în el ghimbirul tăiat, usturoiul, beţişoarele de lemongrass şi ardeii iuţi timp de 30 de secunde.
Se adaugă laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere, se acoperă şi se ţine la foc mic timp de 15 minute, amestecînd continuu.
Se pun legumele în tigaie, se fierbe totul 2-3 minute, amestecînd continuu, pînă cînd legumele se vor înmuia.
La sfîrşit, se ia supa cu polonicul şi se toarnă în castroane, acoperind totul cu busuioc şi coriandru.
7.493 vizualizări
1.193 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
2. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
4. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
5. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată de leurdă (Salate > Salate de legume)
10. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Tartă cu căpşuni şi mascarpone (Dulciuri > Prăjituri)
12. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
14. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Mere cu orez şi şodou (Dulciuri > Prăjituri)
17. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
19. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
20. Orez în lapte caramel (Dulciuri > Budinci)
21. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă cremă de broccoli (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
28. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
30. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.