Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 30 g ghimbir proaspăt curăţat şi feliat, 2 beţişoare de lemongrass, 2 căţei usturoi feliaţi, 1 cutie lapte de cocos, 500 g legume amestecate (din conservă), 1-2 ardei iuţi întregi, busuioc proaspăt, frunze de coriandru, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi se căleşte în el ghimbirul tăiat, usturoiul, beţişoarele de lemongrass şi ardeii iuţi timp de 30 de secunde.
Se adaugă laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere, se acoperă şi se ţine la foc mic timp de 15 minute, amestecînd continuu.
Se pun legumele în tigaie, se fierbe totul 2-3 minute, amestecînd continuu, pînă cînd legumele se vor înmuia.
La sfîrşit, se ia supa cu polonicul şi se toarnă în castroane, acoperind totul cu busuioc şi coriandru.
7.494 vizualizări
1.194 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Crochete de creier şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
7. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Gogoşi de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Mâncare cu pastramă de oaie şi fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
12. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Crostini cu fasole boabe şi ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
19. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume)
21. Salată de orez cu curry (Salate > Salate de legume)
22. Supă de hasmaţuchi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Supă de perişoare cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
29. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.