Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 30 g ghimbir proaspăt curăţat şi feliat, 2 beţişoare de lemongrass, 2 căţei usturoi feliaţi, 1 cutie lapte de cocos, 500 g legume amestecate (din conservă), 1-2 ardei iuţi întregi, busuioc proaspăt, frunze de coriandru, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi se căleşte în el ghimbirul tăiat, usturoiul, beţişoarele de lemongrass şi ardeii iuţi timp de 30 de secunde.
Se adaugă laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere, se acoperă şi se ţine la foc mic timp de 15 minute, amestecînd continuu.
Se pun legumele în tigaie, se fierbe totul 2-3 minute, amestecînd continuu, pînă cînd legumele se vor înmuia.
La sfîrşit, se ia supa cu polonicul şi se toarnă în castroane, acoperind totul cu busuioc şi coriandru.
6.937 vizualizări
1.050 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)
2. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
10. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
15. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
16. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
18. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
19. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
22. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
24. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
26. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
27. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Gogoşi greceşti (Dulciuri > Gogoşi)
30. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.