Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 30 g ghimbir proaspăt curăţat şi feliat, 2 beţişoare de lemongrass, 2 căţei usturoi feliaţi, 1 cutie lapte de cocos, 500 g legume amestecate (din conservă), 1-2 ardei iuţi întregi, busuioc proaspăt, frunze de coriandru, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi se căleşte în el ghimbirul tăiat, usturoiul, beţişoarele de lemongrass şi ardeii iuţi timp de 30 de secunde.
Se adaugă laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere, se acoperă şi se ţine la foc mic timp de 15 minute, amestecînd continuu.
Se pun legumele în tigaie, se fierbe totul 2-3 minute, amestecînd continuu, pînă cînd legumele se vor înmuia.
La sfîrşit, se ia supa cu polonicul şi se toarnă în castroane, acoperind totul cu busuioc şi coriandru.
7.296 vizualizări
1.141 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
2. Caserolă cu ton şi broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
6. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă falsă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
10. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
11. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
13. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Supă de broccoli cu brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Kabak Tatlisi (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Legume asortate cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Supă de ceapă cu şvaiţer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
25. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Ruladă de omletă cu şuncă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Broccoli cu margarină şi muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.