Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 30 g ghimbir proaspăt curăţat şi feliat, 2 beţişoare de lemongrass, 2 căţei usturoi feliaţi, 1 cutie lapte de cocos, 500 g legume amestecate (din conservă), 1-2 ardei iuţi întregi, busuioc proaspăt, frunze de coriandru, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi se căleşte în el ghimbirul tăiat, usturoiul, beţişoarele de lemongrass şi ardeii iuţi timp de 30 de secunde.
Se adaugă laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere, se acoperă şi se ţine la foc mic timp de 15 minute, amestecînd continuu.
Se pun legumele în tigaie, se fierbe totul 2-3 minute, amestecînd continuu, pînă cînd legumele se vor înmuia.
La sfîrşit, se ia supa cu polonicul şi se toarnă în castroane, acoperind totul cu busuioc şi coriandru.
7.497 vizualizări
1.195 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
3. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
4. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Legume cu rasol de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată italienească (Salate > Salate cu ouă)
14. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Tagliatelle cu şuncă, broccoli şi smântână dulce (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Tăiţei cu ficăţei de pasăre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Supă cremă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Fasole verde cu usturoi şi busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Peşte la sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
25. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)
27. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Ghiveci de legume (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Eclere cu ciocolată şi fistic (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.