Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 30 g ghimbir proaspăt curăţat şi feliat, 2 beţişoare de lemongrass, 2 căţei usturoi feliaţi, 1 cutie lapte de cocos, 500 g legume amestecate (din conservă), 1-2 ardei iuţi întregi, busuioc proaspăt, frunze de coriandru, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi se căleşte în el ghimbirul tăiat, usturoiul, beţişoarele de lemongrass şi ardeii iuţi timp de 30 de secunde.
Se adaugă laptele de cocos, se aduce la punctul de fierbere, se acoperă şi se ţine la foc mic timp de 15 minute, amestecînd continuu.
Se pun legumele în tigaie, se fierbe totul 2-3 minute, amestecînd continuu, pînă cînd legumele se vor înmuia.
La sfîrşit, se ia supa cu polonicul şi se toarnă în castroane, acoperind totul cu busuioc şi coriandru.
6.892 vizualizări
1.039 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată italiană cu ton (Salate > Salate cu peşte)
2. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
3. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
7. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
8. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Ciuperci cu orez sîrbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
15. Roşii umplute cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Supă cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Supă portugheză cu pâine şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Crap rasol cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Borş de sfeclă şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Galete de mălai cu salam (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pâine cu miere şi nuci (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
29. Brioşe cu ciocolată şi mac (Dulciuri > Prăjituri)
30. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.