Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Supă ţărănească cu slănină afumată |
Supă ţărănească cu slănină afumată
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h 55 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 2-3 buc. morcov, 2 buc. ceapa, o radacina patrunjel, 1/4 buc. varza, 2 fire praz, piper, sare, 100 g slanina afumata, 50-60 g grasime, 200 g fasole uscata. Mod de preparare: Fasolea se alege, se spala si se fierbe cu o ceapa, apoi se trece prin sita. Zarzavatul se curata, se spala se taie bucatele mici si se aseaza intr-o oala la fiert. Cind zarzavatul este aproape fiert, se adauga pireul de fasole si slanina taiata in bucatele si usor prajita in grasime. Se lasa sa fiarba mai departe supa, la foc potrivit, inca 25-30 min. Cind este gata, se potriveste de sare si piper. Se serveste cu verdeata pe deasupra.
5.652 vizualizări
Versiunea printabilă899 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă cremă de bostan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Supă cu floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 5. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 7. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 8. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 9. Supă cremă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 10. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 11. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 12. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 14. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 15. Topirea slăninii (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă) 16. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 17. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 18. Supă de urzici cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 21. Supă de porumb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Supă de legume de iarnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 23. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 26. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 27. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Tochitură ţărănească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Supă cremă de conopidă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |