Supă de usturoi (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Supă de usturoi (I)

Supă de usturoi (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 felii mari de paine cu drojdie (paine taraneasca), 8 catei mari de usturoi, 75 g grasime de gasca sau unt, 150 g cascaval sarat ras, 3 oua, 2 fire de salvie, 1 ramurica de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 lingura de otet de vin, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute in untura de gasca sau unt. Varsati deasupra 2 litri de apa clocotita. Faceti un buchet garni din cimbru si foaia de dafin. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba totul pe foc mic, 30 de minute. Cand luati supa, scoateti foaia de dafin si cimbrul.
Taiati painea in felii. Repartizati-le in farfurii adanci. Presarati-le cu cascaval ras.
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti usor albusurile cu furculita. Varsati-le in supa fierbinte amestecand, astfel ca oul sa formeze filamente. Amestecati galbenusurile cu o lingura de supa si cu otetul. Turnati putin cate putin supa peste ele, pana se obtine un lichid pe care il turnati inapoi in oala. Gustati de sare si de piper.
Serviti supa peste painea cu branza din farfurii, presarand deasupra frunzele de salvie maruntite. Serviti imediat.
5.846 vizualizări
924 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Porc cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Caltaboş (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Supă cremă de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Vinete cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
14. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de gutui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de pâine cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
26. Tortilla (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Zarzavat pentru ciorbe (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Supă de cartofi gătită greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Viţel cu usturoi şi ardei (Kelaidi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Borş de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.