Supă de usturoi (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Supă de usturoi (I)

Supă de usturoi (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 felii mari de paine cu drojdie (paine taraneasca), 8 catei mari de usturoi, 75 g grasime de gasca sau unt, 150 g cascaval sarat ras, 3 oua, 2 fire de salvie, 1 ramurica de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 lingura de otet de vin, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute in untura de gasca sau unt. Varsati deasupra 2 litri de apa clocotita. Faceti un buchet garni din cimbru si foaia de dafin. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba totul pe foc mic, 30 de minute. Cand luati supa, scoateti foaia de dafin si cimbrul.
Taiati painea in felii. Repartizati-le in farfurii adanci. Presarati-le cu cascaval ras.
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti usor albusurile cu furculita. Varsati-le in supa fierbinte amestecand, astfel ca oul sa formeze filamente. Amestecati galbenusurile cu o lingura de supa si cu otetul. Turnati putin cate putin supa peste ele, pana se obtine un lichid pe care il turnati inapoi in oala. Gustati de sare si de piper.
Serviti supa peste painea cu branza din farfurii, presarand deasupra frunzele de salvie maruntite. Serviti imediat.
5.430 vizualizări
811 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Cartofi gratinaţi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Ţelină cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
8. Supă de dovlecei cu griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Viţel cu usturoi şi ardei (Kelaidi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Perişoare cu smântână (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Prăjitură caramel (I) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă Vichy (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Usturoi murat (Conserve din legume, murături > Murături simple)
21. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
25. Supă cu pătrăţele de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă cu caşcaval în stil bavarez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.