Supă de usturoi (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Supă de usturoi (I)

Supă de usturoi (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 felii mari de paine cu drojdie (paine taraneasca), 8 catei mari de usturoi, 75 g grasime de gasca sau unt, 150 g cascaval sarat ras, 3 oua, 2 fire de salvie, 1 ramurica de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 lingura de otet de vin, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute in untura de gasca sau unt. Varsati deasupra 2 litri de apa clocotita. Faceti un buchet garni din cimbru si foaia de dafin. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba totul pe foc mic, 30 de minute. Cand luati supa, scoateti foaia de dafin si cimbrul.
Taiati painea in felii. Repartizati-le in farfurii adanci. Presarati-le cu cascaval ras.
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti usor albusurile cu furculita. Varsati-le in supa fierbinte amestecand, astfel ca oul sa formeze filamente. Amestecati galbenusurile cu o lingura de supa si cu otetul. Turnati putin cate putin supa peste ele, pana se obtine un lichid pe care il turnati inapoi in oala. Gustati de sare si de piper.
Serviti supa peste painea cu branza din farfurii, presarand deasupra frunzele de salvie maruntite. Serviti imediat.
5.770 vizualizări
905 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de varză acră cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Ghiveci pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Supă cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Supă cremă de conopidă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Supă de spanac cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Supă cu cuş-cuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă de pui cu lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă de mazăre boabe cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Tortilla de patatas (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.