Supă de usturoi (I) - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Supă de usturoi (I)

Supă de usturoi (I)

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 6 felii mari de paine cu drojdie (paine taraneasca), 8 catei mari de usturoi, 75 g grasime de gasca sau unt, 150 g cascaval sarat ras, 3 oua, 2 fire de salvie, 1 ramurica de cimbru, 1 foaie de dafin, 1 lingura de otet de vin, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute in untura de gasca sau unt. Varsati deasupra 2 litri de apa clocotita. Faceti un buchet garni din cimbru si foaia de dafin. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba totul pe foc mic, 30 de minute. Cand luati supa, scoateti foaia de dafin si cimbrul.
Taiati painea in felii. Repartizati-le in farfurii adanci. Presarati-le cu cascaval ras.
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti usor albusurile cu furculita. Varsati-le in supa fierbinte amestecand, astfel ca oul sa formeze filamente. Amestecati galbenusurile cu o lingura de supa si cu otetul. Turnati putin cate putin supa peste ele, pana se obtine un lichid pe care il turnati inapoi in oala. Gustati de sare si de piper.
Serviti supa peste painea cu branza din farfurii, presarand deasupra frunzele de salvie maruntite. Serviti imediat.
5.720 vizualizări
895 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de chili verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Vinete cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
6. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Baclava (I) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă ţărănească cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Crap la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
13. Plăcintă cu varză (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Supă de roşii cu soia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată de fasole verde cu usturoi (Salate > Salate de legume)
21. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de usturoi (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Crap pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Pesto Genovese (I) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
26. Mâncare de gutui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Rulouri cu peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.