Spaghetti a la bolognese - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghetti a la bolognese

Spaghetti a la bolognese

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: tulpini de telina (circa 150 g), 2 cepe, 2 morcovi (circa 150 g), 125 g jambon afumat, 40 g unt, 2 linguri ulei de masline, 375 carne de vita (tocata), 125 g carne de porc (tocata), sare, piper, 1/8 l vin alb sec, 3/8 l concentrat de carne de vita (Knorr+apa), 2-3 linguri pasta de tomate, 125 g ficatei de pui, nucsoara, 1/8 smantana dulce (subtire), zahar, 400 g spaghete.

Mod de preparare: Se curata telina. Se spala tulpinile de telina, se zvanta, se cresteaza cu cutitul la un capat si se indeparteaza cu atentie fibrele.
Se prepara "battuto". Se curata ceapa si morcovii. Ceapa se toaca marunt, iar morcovii si telina se taie mai intai felii, apoi fasii subtiri si cubulete. La fel si jambonul. Acest amestec de legume crude cu sunca se numeste "battuto".
Se prepara "soffrito". Intr-o tigaie, se incinge jumatate din cantitatea de unt, se introduce "battuto" si se caleste 10 minute amestecand intruna, dupa care se mai lasa putin sa se rumeneasca. "Battuto" a devenit astfel "soffrito", care se scoate din tigaie si se pune deoparte intr-o cratita mijlocie.
Se prajeste carnea tocata. Se toarna uleiul de masline in tigaie si se prajeste carnea tocata la foc iute, amestecand-o si sfaramand-o. Se gusta de sare si piper, si se toarna peste ea vinul. Se lasa sa fiarba incet - amestecand in continuare - pana ce s-a evaporat aproape toata zeama.
Se amesteca legumele cu carnea. Carnea tocata si prajita se pune in cratita cu "soffrito", se toarna deasupra zeama de carne si pasta de tomate si se amesteca bine. Se dau apoi intr-un clocot, se face focul mai mic si se lasa sa fiarba incet, cu capac, inca vreo 10 minute, amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda.
Se prajesc ficateii. Se incinge in tigaie untul ramas si se prajesc ficateii spalati si zvantati, la foc mic, cate doua minute pe fiecare parte. Se sareaza, se pipereaza, se scot din tigaie si se lasa putin sa se raceasca. Pe urma se taie mai intai felii si apoi cubulete mici.
Se incorporeaza ficateii in sos. Se introduc ficateii in sos si se mai lasa sa fiarba circa 10 minute. Se adauga sare, piper si nucsoara rasa si la urma de tot - smantana.
Se fierb spaghetele. Intr-o oala mare se pun la fiert 4 l de apa cu 4 lingurite de sare. Se introduc spaghetele, se fierb "al dente", se lasa sa se scurga si se servesc cu sosul, peste care se presara - eventual - cateva frunzulite de busuioc taiate fasii.
5.670 vizualizări
613 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Chifle umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Sufleu de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Cartofi wedges (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
10. Flanuri de dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
12. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Omletă Hawaii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ratatouille cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sos de mărar cu iaurt (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Tort cu ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
18. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Sarailie (Dulciuri > Prăjituri)
20. Spumă de căpşuni cu zahăr pudră (Dulciuri > Spume)
21. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Rulouri de pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Mâncare de praz (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Praz picant cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
27. Pizza comodă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Borş de fasole cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Mâncare de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.