Spaghetti a la bolognese - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghetti a la bolognese

Spaghetti a la bolognese

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: tulpini de telina (circa 150 g), 2 cepe, 2 morcovi (circa 150 g), 125 g jambon afumat, 40 g unt, 2 linguri ulei de masline, 375 carne de vita (tocata), 125 g carne de porc (tocata), sare, piper, 1/8 l vin alb sec, 3/8 l concentrat de carne de vita (Knorr+apa), 2-3 linguri pasta de tomate, 125 g ficatei de pui, nucsoara, 1/8 smantana dulce (subtire), zahar, 400 g spaghete.

Mod de preparare: Se curata telina. Se spala tulpinile de telina, se zvanta, se cresteaza cu cutitul la un capat si se indeparteaza cu atentie fibrele.
Se prepara "battuto". Se curata ceapa si morcovii. Ceapa se toaca marunt, iar morcovii si telina se taie mai intai felii, apoi fasii subtiri si cubulete. La fel si jambonul. Acest amestec de legume crude cu sunca se numeste "battuto".
Se prepara "soffrito". Intr-o tigaie, se incinge jumatate din cantitatea de unt, se introduce "battuto" si se caleste 10 minute amestecand intruna, dupa care se mai lasa putin sa se rumeneasca. "Battuto" a devenit astfel "soffrito", care se scoate din tigaie si se pune deoparte intr-o cratita mijlocie.
Se prajeste carnea tocata. Se toarna uleiul de masline in tigaie si se prajeste carnea tocata la foc iute, amestecand-o si sfaramand-o. Se gusta de sare si piper, si se toarna peste ea vinul. Se lasa sa fiarba incet - amestecand in continuare - pana ce s-a evaporat aproape toata zeama.
Se amesteca legumele cu carnea. Carnea tocata si prajita se pune in cratita cu "soffrito", se toarna deasupra zeama de carne si pasta de tomate si se amesteca bine. Se dau apoi intr-un clocot, se face focul mai mic si se lasa sa fiarba incet, cu capac, inca vreo 10 minute, amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda.
Se prajesc ficateii. Se incinge in tigaie untul ramas si se prajesc ficateii spalati si zvantati, la foc mic, cate doua minute pe fiecare parte. Se sareaza, se pipereaza, se scot din tigaie si se lasa putin sa se raceasca. Pe urma se taie mai intai felii si apoi cubulete mici.
Se incorporeaza ficateii in sos. Se introduc ficateii in sos si se mai lasa sa fiarba circa 10 minute. Se adauga sare, piper si nucsoara rasa si la urma de tot - smantana.
Se fierb spaghetele. Intr-o oala mare se pun la fiert 4 l de apa cu 4 lingurite de sare. Se introduc spaghetele, se fierb "al dente", se lasa sa se scurga si se servesc cu sosul, peste care se presara - eventual - cateva frunzulite de busuioc taiate fasii.
6.653 vizualizări
852 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Prăjitură cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)
5. Caş cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Wok cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tunel de castane (Dulciuri > Prăjituri)
8. Supă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Poganzli (Dulciuri > Prăjituri)
10. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Tort de coacăze (Dulciuri > Torturi)
15. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
17. Ratatouille cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Raţă cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ficat condimentat la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
24. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
28. Alivenci moldoveneşti (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Glazură rapidă de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
30. Mâncare de gutui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.