Spaghetti a la bolognese - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghetti a la bolognese

Spaghetti a la bolognese

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: tulpini de telina (circa 150 g), 2 cepe, 2 morcovi (circa 150 g), 125 g jambon afumat, 40 g unt, 2 linguri ulei de masline, 375 carne de vita (tocata), 125 g carne de porc (tocata), sare, piper, 1/8 l vin alb sec, 3/8 l concentrat de carne de vita (Knorr+apa), 2-3 linguri pasta de tomate, 125 g ficatei de pui, nucsoara, 1/8 smantana dulce (subtire), zahar, 400 g spaghete.

Mod de preparare: Se curata telina. Se spala tulpinile de telina, se zvanta, se cresteaza cu cutitul la un capat si se indeparteaza cu atentie fibrele.
Se prepara "battuto". Se curata ceapa si morcovii. Ceapa se toaca marunt, iar morcovii si telina se taie mai intai felii, apoi fasii subtiri si cubulete. La fel si jambonul. Acest amestec de legume crude cu sunca se numeste "battuto".
Se prepara "soffrito". Intr-o tigaie, se incinge jumatate din cantitatea de unt, se introduce "battuto" si se caleste 10 minute amestecand intruna, dupa care se mai lasa putin sa se rumeneasca. "Battuto" a devenit astfel "soffrito", care se scoate din tigaie si se pune deoparte intr-o cratita mijlocie.
Se prajeste carnea tocata. Se toarna uleiul de masline in tigaie si se prajeste carnea tocata la foc iute, amestecand-o si sfaramand-o. Se gusta de sare si piper, si se toarna peste ea vinul. Se lasa sa fiarba incet - amestecand in continuare - pana ce s-a evaporat aproape toata zeama.
Se amesteca legumele cu carnea. Carnea tocata si prajita se pune in cratita cu "soffrito", se toarna deasupra zeama de carne si pasta de tomate si se amesteca bine. Se dau apoi intr-un clocot, se face focul mai mic si se lasa sa fiarba incet, cu capac, inca vreo 10 minute, amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda.
Se prajesc ficateii. Se incinge in tigaie untul ramas si se prajesc ficateii spalati si zvantati, la foc mic, cate doua minute pe fiecare parte. Se sareaza, se pipereaza, se scot din tigaie si se lasa putin sa se raceasca. Pe urma se taie mai intai felii si apoi cubulete mici.
Se incorporeaza ficateii in sos. Se introduc ficateii in sos si se mai lasa sa fiarba circa 10 minute. Se adauga sare, piper si nucsoara rasa si la urma de tot - smantana.
Se fierb spaghetele. Intr-o oala mare se pun la fiert 4 l de apa cu 4 lingurite de sare. Se introduc spaghetele, se fierb "al dente", se lasa sa se scurga si se servesc cu sosul, peste care se presara - eventual - cateva frunzulite de busuioc taiate fasii.
5.441 vizualizări
566 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şaşlîk (Mâncăruri > Fripturi)
2. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
4. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
6. Spumă de pere cu scorţişoară (Dulciuri > Spume)
7. Prăjitură cu stafide (Dulciuri > Prăjituri)
8. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)
11. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pui la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
13. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Piure de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Mazăre cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Chefal cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Tort cu portocale si nuci (Dulciuri > Torturi)
20. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
21. Cârnaţi proaspeţi din carne de oaie (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
22. Baclava cu lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
23. Budincă de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Peşte Teriyaki (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Dulceaţă de prune (brumării) coapte (Conserve de fructe > Dulceaţă)
29. Tort de coacăze (Dulciuri > Torturi)
30. Cartofi gratinaţi cu nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.