Spaghete cu şofran şi cabanos - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Spaghete cu şofran şi cabanos

Spaghete cu şofran şi cabanos

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g spaghete, 4 cîrnăciori afumaţi (cabanos), 1 cutie pulpă de roşii (250 g), 2 cepe tocate mărunt, 100 ml vin alb sec, 50 ml ulei de măsline, 1 priză şofran, sare, piper.

Mod de preparare: Rumeniţi ceapa în 2 linguri de ulei, turnaţi peste ea vinul alb, adăugaţi roşiile şi şofranul şi gustaţi de sare şi piper.
Fierbeţi spaghetele al dente (8-10 minute) în 2 l de apă cu sare.
Tăiaţi cabanosul rondele şi prăjiţi-l uşor într-o lingură cu ulei de măsline. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă circa 5 minute.
Scurgeţi spaghetele şi răsturnaţi-le într-un castron încălzit în prealabil. Turnaţi peste ele sosul scăzut, aşezaţi deasupra cabanosul şi serviţi imediat.
6.719 vizualizări
1.106 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
2. Sirop de mentă (Băuturi > Siropuri)
3. Cordon Vert, Bleu şi Orange (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume)
5. Sarmale cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Omletă cu praz şi conopidă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Borş de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
14. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume)
15. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
16. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri)
18. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
19. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
22. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată de varză cu maioneză (Salate > Salate de legume)
26. Crap umplut cu ciuperci şi nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Sirop de zmeură (I) (Băuturi > Siropuri)
28. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.