Spaghete cu şofran şi cabanos - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Spaghete cu şofran şi cabanos

Spaghete cu şofran şi cabanos

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g spaghete, 4 cîrnăciori afumaţi (cabanos), 1 cutie pulpă de roşii (250 g), 2 cepe tocate mărunt, 100 ml vin alb sec, 50 ml ulei de măsline, 1 priză şofran, sare, piper.

Mod de preparare: Rumeniţi ceapa în 2 linguri de ulei, turnaţi peste ea vinul alb, adăugaţi roşiile şi şofranul şi gustaţi de sare şi piper.
Fierbeţi spaghetele al dente (8-10 minute) în 2 l de apă cu sare.
Tăiaţi cabanosul rondele şi prăjiţi-l uşor într-o lingură cu ulei de măsline. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă circa 5 minute.
Scurgeţi spaghetele şi răsturnaţi-le într-un castron încălzit în prealabil. Turnaţi peste ele sosul scăzut, aşezaţi deasupra cabanosul şi serviţi imediat.
6.731 vizualizări
1.109 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Salată pariziană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Mâncărică de momiţe, creier sau măduvioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
15. Chef salad (Salate > Salate de legume)
16. Batoane cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
18. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
19. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
23. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
24. Salată de varză acră cu ficăţei (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Salată de ouă cu avocado (Salate > Salate cu ouă)
28. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.