Spaghete cu şofran şi cabanos - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Spaghete cu şofran şi cabanos

Spaghete cu şofran şi cabanos

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g spaghete, 4 cîrnăciori afumaţi (cabanos), 1 cutie pulpă de roşii (250 g), 2 cepe tocate mărunt, 100 ml vin alb sec, 50 ml ulei de măsline, 1 priză şofran, sare, piper.

Mod de preparare: Rumeniţi ceapa în 2 linguri de ulei, turnaţi peste ea vinul alb, adăugaţi roşiile şi şofranul şi gustaţi de sare şi piper.
Fierbeţi spaghetele al dente (8-10 minute) în 2 l de apă cu sare.
Tăiaţi cabanosul rondele şi prăjiţi-l uşor într-o lingură cu ulei de măsline. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă circa 5 minute.
Scurgeţi spaghetele şi răsturnaţi-le într-un castron încălzit în prealabil. Turnaţi peste ele sosul scăzut, aşezaţi deasupra cabanosul şi serviţi imediat.
6.768 vizualizări
1.117 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
3. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Supă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
7. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tort de curmale si frişcă (Dulciuri > Torturi)
9. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
11. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
12. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată elveţiană cu salam şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume)
16. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
18. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi)
19. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
24. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.