Spaghete cu şofran şi cabanos - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Spaghete cu şofran şi cabanos

Spaghete cu şofran şi cabanos

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g spaghete, 4 cîrnăciori afumaţi (cabanos), 1 cutie pulpă de roşii (250 g), 2 cepe tocate mărunt, 100 ml vin alb sec, 50 ml ulei de măsline, 1 priză şofran, sare, piper.

Mod de preparare: Rumeniţi ceapa în 2 linguri de ulei, turnaţi peste ea vinul alb, adăugaţi roşiile şi şofranul şi gustaţi de sare şi piper.
Fierbeţi spaghetele al dente (8-10 minute) în 2 l de apă cu sare.
Tăiaţi cabanosul rondele şi prăjiţi-l uşor într-o lingură cu ulei de măsline. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă circa 5 minute.
Scurgeţi spaghetele şi răsturnaţi-le într-un castron încălzit în prealabil. Turnaţi peste ele sosul scăzut, aşezaţi deasupra cabanosul şi serviţi imediat.
6.549 vizualizări
1.046 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
2. Ochiuri cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Spaghete Carbonara (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi)
5. Wassail (Băuturi > Băuturi cu vin)
6. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Sărmăluţe cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
11. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)
19. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Coaste de porc cu miere şi ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.