Spaghete cu şofran şi cabanos - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Spaghete cu şofran şi cabanos

Spaghete cu şofran şi cabanos

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g spaghete, 4 cîrnăciori afumaţi (cabanos), 1 cutie pulpă de roşii (250 g), 2 cepe tocate mărunt, 100 ml vin alb sec, 50 ml ulei de măsline, 1 priză şofran, sare, piper.

Mod de preparare: Rumeniţi ceapa în 2 linguri de ulei, turnaţi peste ea vinul alb, adăugaţi roşiile şi şofranul şi gustaţi de sare şi piper.
Fierbeţi spaghetele al dente (8-10 minute) în 2 l de apă cu sare.
Tăiaţi cabanosul rondele şi prăjiţi-l uşor într-o lingură cu ulei de măsline. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă circa 5 minute.
Scurgeţi spaghetele şi răsturnaţi-le într-un castron încălzit în prealabil. Turnaţi peste ele sosul scăzut, aşezaţi deasupra cabanosul şi serviţi imediat.
6.638 vizualizări
1.085 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
2. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
6. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri)
7. Gogoşi americane (Dulciuri > Gogoşi)
8. Grisine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Ouă umplute cu sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
22. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Vişine pentru placintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
24. Salată de castraveţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
25. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.