Spaghete cu şofran şi cabanos - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Spaghete cu şofran şi cabanos

Spaghete cu şofran şi cabanos

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g spaghete, 4 cîrnăciori afumaţi (cabanos), 1 cutie pulpă de roşii (250 g), 2 cepe tocate mărunt, 100 ml vin alb sec, 50 ml ulei de măsline, 1 priză şofran, sare, piper.

Mod de preparare: Rumeniţi ceapa în 2 linguri de ulei, turnaţi peste ea vinul alb, adăugaţi roşiile şi şofranul şi gustaţi de sare şi piper.
Fierbeţi spaghetele al dente (8-10 minute) în 2 l de apă cu sare.
Tăiaţi cabanosul rondele şi prăjiţi-l uşor într-o lingură cu ulei de măsline. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă circa 5 minute.
Scurgeţi spaghetele şi răsturnaţi-le într-un castron încălzit în prealabil. Turnaţi peste ele sosul scăzut, aşezaţi deasupra cabanosul şi serviţi imediat.
6.761 vizualizări
1.117 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
2. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă de ou cu costiţă, mărar şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Prăjitură cu curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
6. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
8. Ruladă de omletă cu şuncă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Şalău cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
12. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
13. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Omletă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
18. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
21. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
23. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Spaghete tiroleze (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.