Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Spaghete cu şofran şi cabanos |
Spaghete cu şofran şi cabanos
Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 300 g spaghete, 4 cîrnăciori afumaţi (cabanos), 1 cutie pulpă de roşii (250 g), 2 cepe tocate mărunt, 100 ml vin alb sec, 50 ml ulei de măsline, 1 priză şofran, sare, piper. Mod de preparare: Rumeniţi ceapa în 2 linguri de ulei, turnaţi peste ea vinul alb, adăugaţi roşiile şi şofranul şi gustaţi de sare şi piper. Fierbeţi spaghetele al dente (8-10 minute) în 2 l de apă cu sare. Tăiaţi cabanosul rondele şi prăjiţi-l uşor într-o lingură cu ulei de măsline. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă circa 5 minute. Scurgeţi spaghetele şi răsturnaţi-le într-un castron încălzit în prealabil. Turnaţi peste ele sosul scăzut, aşezaţi deasupra cabanosul şi serviţi imediat.
6.206 vizualizări
Versiunea printabilă934 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 2. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 4. Salată de gulii şi castravete (Salate > Salate de legume) 5. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume) 6. Salată Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte) 7. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 8. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 9. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 10. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 11. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 12. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză) 13. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză) 14. Supă falsă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Savarine (Dulciuri > Prăjituri) 16. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 17. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă) 21. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 22. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 23. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme) 24. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 25. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 28. Sărmăluţe cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 29. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 30. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe) |