Spaghete cu şofran şi cabanos - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Spaghete cu şofran şi cabanos

Spaghete cu şofran şi cabanos

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g spaghete, 4 cîrnăciori afumaţi (cabanos), 1 cutie pulpă de roşii (250 g), 2 cepe tocate mărunt, 100 ml vin alb sec, 50 ml ulei de măsline, 1 priză şofran, sare, piper.

Mod de preparare: Rumeniţi ceapa în 2 linguri de ulei, turnaţi peste ea vinul alb, adăugaţi roşiile şi şofranul şi gustaţi de sare şi piper.
Fierbeţi spaghetele al dente (8-10 minute) în 2 l de apă cu sare.
Tăiaţi cabanosul rondele şi prăjiţi-l uşor într-o lingură cu ulei de măsline. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă circa 5 minute.
Scurgeţi spaghetele şi răsturnaţi-le într-un castron încălzit în prealabil. Turnaţi peste ele sosul scăzut, aşezaţi deasupra cabanosul şi serviţi imediat.
6.763 vizualizări
1.117 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
3. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
5. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Salată de quinoa cu portocale şi mentă (Salate > Salate de legume)
12. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
15. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
24. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
27. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
28. Aspic de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Porumb cu maioneză şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.