Spaghete cu şofran şi cabanos - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Spaghete cu şofran şi cabanos

Spaghete cu şofran şi cabanos

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g spaghete, 4 cîrnăciori afumaţi (cabanos), 1 cutie pulpă de roşii (250 g), 2 cepe tocate mărunt, 100 ml vin alb sec, 50 ml ulei de măsline, 1 priză şofran, sare, piper.

Mod de preparare: Rumeniţi ceapa în 2 linguri de ulei, turnaţi peste ea vinul alb, adăugaţi roşiile şi şofranul şi gustaţi de sare şi piper.
Fierbeţi spaghetele al dente (8-10 minute) în 2 l de apă cu sare.
Tăiaţi cabanosul rondele şi prăjiţi-l uşor într-o lingură cu ulei de măsline. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă circa 5 minute.
Scurgeţi spaghetele şi răsturnaţi-le într-un castron încălzit în prealabil. Turnaţi peste ele sosul scăzut, aşezaţi deasupra cabanosul şi serviţi imediat.
6.749 vizualizări
1.116 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
2. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
6. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Şalău polonez rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
10. Romburi cu stafide şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată pariziană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Kabak Tatlisi (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
16. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
17. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
18. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
19. Musaca de cartofi şi antricot (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
23. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)
24. Salată în culori (Salate > Salate de legume)
25. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
27. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
28. Spaghete cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
30. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.