Spaghete cu şofran şi cabanos - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Spaghete cu şofran şi cabanos

Spaghete cu şofran şi cabanos

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g spaghete, 4 cîrnăciori afumaţi (cabanos), 1 cutie pulpă de roşii (250 g), 2 cepe tocate mărunt, 100 ml vin alb sec, 50 ml ulei de măsline, 1 priză şofran, sare, piper.

Mod de preparare: Rumeniţi ceapa în 2 linguri de ulei, turnaţi peste ea vinul alb, adăugaţi roşiile şi şofranul şi gustaţi de sare şi piper.
Fierbeţi spaghetele al dente (8-10 minute) în 2 l de apă cu sare.
Tăiaţi cabanosul rondele şi prăjiţi-l uşor într-o lingură cu ulei de măsline. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă circa 5 minute.
Scurgeţi spaghetele şi răsturnaţi-le într-un castron încălzit în prealabil. Turnaţi peste ele sosul scăzut, aşezaţi deasupra cabanosul şi serviţi imediat.
6.791 vizualizări
1.120 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tort de pişcoturi şi cu rom (Dulciuri > Torturi)
5. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Supă minestrone cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă de ceapă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Cod cu macaroane şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Salată pariziană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri)
13. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
18. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sufleu de broccoli şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Dulceaţă de pepeni verzi sau galbeni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
23. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
29. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.