Shepherd`s Pie (Turta ciobanului) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Shepherd`s Pie (Turta ciobanului)

Shepherd`s Pie (Turta ciobanului)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 750 g carne de manzat sau de miel fiarta, 25 g unt, 2 cepe potrivite (taiate marunt), 1/4 ceasca faina, 1/2 lingurita faina de mustar, 1 1/2 cesti zeama concentrata de pasare, 1/4 ceasca menta taiata fasii, 1/4 ceasca patrunjel verde tocat, 1/2 lingurita piper macinat, sare, 2-3 linguri sos Worcester.
Pentru stratul de cartofi: 4 cartofi (mari) fainosi, fierti si presati, 1/4 ceasca lapte fierbinte, 30 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Se unge o cratita sau o forma de budinca (de 2 l) cu unt topit sau cu ulei si se-ncinge cuptorul la 210 °C. Se taie carnea cubulete ori se da prin masina de tocat. Se-ncinge untul intr-o tigaie mai mare si se caleste ceapa, pana ce devine maronie. - Se presara deasupra faina si mustarul praf, se adauga zeama de carne - putin cate putin - si se amesteca bine. Se pune sosul pe foc si se lasa sa fiarba incet, circa 3 minute. Se incorporeaza carnea, menta, patrunjelul, piperul si sarea, se amesteca din nou, se lasa sa se incalzeasca si se toarna in cratita sau forma unsa.- Pentru stratul de cartofi: se amesteca laptele, cartofii, untul, sarea si piperul, se intinde compozitia astfel preparata peste carne, se da budinca la cuptor si se coace 40-45 de minute, pana ce se rumeneste frumos la suprafata.
9.387 vizualizări
1.004 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)
2. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
4. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Clătite chinezeşti cu piept de raţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Piept de curcan cu garnitură de pere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Friptură din cap de piept de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
13. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
19. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
22. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Piept de gâscă tocat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
27. Paella de marisco (de fructe de mare) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Prăjitură cu piersici la gheaţă (Dulciuri > Prăjituri)
29. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.