Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Shepherd`s Pie (Turta ciobanului) |
Shepherd`s Pie (Turta ciobanului)
Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: 750 g carne de manzat sau de miel fiarta, 25 g unt, 2 cepe potrivite (taiate marunt), 1/4 ceasca faina, 1/2 lingurita faina de mustar, 1 1/2 cesti zeama concentrata de pasare, 1/4 ceasca menta taiata fasii, 1/4 ceasca patrunjel verde tocat, 1/2 lingurita piper macinat, sare, 2-3 linguri sos Worcester. Pentru stratul de cartofi: 4 cartofi (mari) fainosi, fierti si presati, 1/4 ceasca lapte fierbinte, 30 g unt, sare, piper. Mod de preparare: Se unge o cratita sau o forma de budinca (de 2 l) cu unt topit sau cu ulei si se-ncinge cuptorul la 210 °C. Se taie carnea cubulete ori se da prin masina de tocat. Se-ncinge untul intr-o tigaie mai mare si se caleste ceapa, pana ce devine maronie. - Se presara deasupra faina si mustarul praf, se adauga zeama de carne - putin cate putin - si se amesteca bine. Se pune sosul pe foc si se lasa sa fiarba incet, circa 3 minute. Se incorporeaza carnea, menta, patrunjelul, piperul si sarea, se amesteca din nou, se lasa sa se incalzeasca si se toarna in cratita sau forma unsa.- Pentru stratul de cartofi: se amesteca laptele, cartofii, untul, sarea si piperul, se intinde compozitia astfel preparata peste carne, se da budinca la cuptor si se coace 40-45 de minute, pana ce se rumeneste frumos la suprafata.
8.863 vizualizări
Versiunea printabilă876 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi) 3. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) 4. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi) 5. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi) 6. Piept de gâscă tocat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 7. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 8. Paella de marisco (de fructe de mare) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri) 10. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi) 11. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi) 12. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 13. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre) 14. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 15. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume) 16. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre) 17. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre) 18. Paella (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 19. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci) 20. Piersici cu cremă (Dulciuri > Creme) 21. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 22. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 25. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi) 27. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi) 28. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Piept de curcan cu cremă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Crochete de piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) |