Shepherd`s Pie (Turta ciobanului) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Shepherd`s Pie (Turta ciobanului)

Shepherd`s Pie (Turta ciobanului)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 750 g carne de manzat sau de miel fiarta, 25 g unt, 2 cepe potrivite (taiate marunt), 1/4 ceasca faina, 1/2 lingurita faina de mustar, 1 1/2 cesti zeama concentrata de pasare, 1/4 ceasca menta taiata fasii, 1/4 ceasca patrunjel verde tocat, 1/2 lingurita piper macinat, sare, 2-3 linguri sos Worcester.
Pentru stratul de cartofi: 4 cartofi (mari) fainosi, fierti si presati, 1/4 ceasca lapte fierbinte, 30 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Se unge o cratita sau o forma de budinca (de 2 l) cu unt topit sau cu ulei si se-ncinge cuptorul la 210 °C. Se taie carnea cubulete ori se da prin masina de tocat. Se-ncinge untul intr-o tigaie mai mare si se caleste ceapa, pana ce devine maronie. - Se presara deasupra faina si mustarul praf, se adauga zeama de carne - putin cate putin - si se amesteca bine. Se pune sosul pe foc si se lasa sa fiarba incet, circa 3 minute. Se incorporeaza carnea, menta, patrunjelul, piperul si sarea, se amesteca din nou, se lasa sa se incalzeasca si se toarna in cratita sau forma unsa.- Pentru stratul de cartofi: se amesteca laptele, cartofii, untul, sarea si piperul, se intinde compozitia astfel preparata peste carne, se da budinca la cuptor si se coace 40-45 de minute, pana ce se rumeneste frumos la suprafata.
9.287 vizualizări
979 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
2. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
3. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
4. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
8. Crochete de piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Piersici cu cremă (Dulciuri > Creme)
15. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Clătite chinezeşti cu piept de raţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
19. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Lipie cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Piept de pui cu oregano (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
27. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
30. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.