Shepherd`s Pie (Turta ciobanului) - reţetă tradiţională din Marea Britanie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Shepherd`s Pie (Turta ciobanului)

Shepherd`s Pie (Turta ciobanului)

Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 750 g carne de manzat sau de miel fiarta, 25 g unt, 2 cepe potrivite (taiate marunt), 1/4 ceasca faina, 1/2 lingurita faina de mustar, 1 1/2 cesti zeama concentrata de pasare, 1/4 ceasca menta taiata fasii, 1/4 ceasca patrunjel verde tocat, 1/2 lingurita piper macinat, sare, 2-3 linguri sos Worcester.
Pentru stratul de cartofi: 4 cartofi (mari) fainosi, fierti si presati, 1/4 ceasca lapte fierbinte, 30 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Se unge o cratita sau o forma de budinca (de 2 l) cu unt topit sau cu ulei si se-ncinge cuptorul la 210 °C. Se taie carnea cubulete ori se da prin masina de tocat. Se-ncinge untul intr-o tigaie mai mare si se caleste ceapa, pana ce devine maronie. - Se presara deasupra faina si mustarul praf, se adauga zeama de carne - putin cate putin - si se amesteca bine. Se pune sosul pe foc si se lasa sa fiarba incet, circa 3 minute. Se incorporeaza carnea, menta, patrunjelul, piperul si sarea, se amesteca din nou, se lasa sa se incalzeasca si se toarna in cratita sau forma unsa.- Pentru stratul de cartofi: se amesteca laptele, cartofii, untul, sarea si piperul, se intinde compozitia astfel preparata peste carne, se da budinca la cuptor si se coace 40-45 de minute, pana ce se rumeneste frumos la suprafata.
9.181 vizualizări
959 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
2. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
10. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă)
11. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
12. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
15. Piept de mînzat umplut (Mâncăruri > Fripturi)
16. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Piept de găină umplut (Mâncăruri > Fripturi)
18. Terină cu caise şi piersici (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
23. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
28. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.