Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Shepherd`s Pie (Turta ciobanului) |
Shepherd`s Pie (Turta ciobanului)
Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: 750 g carne de manzat sau de miel fiarta, 25 g unt, 2 cepe potrivite (taiate marunt), 1/4 ceasca faina, 1/2 lingurita faina de mustar, 1 1/2 cesti zeama concentrata de pasare, 1/4 ceasca menta taiata fasii, 1/4 ceasca patrunjel verde tocat, 1/2 lingurita piper macinat, sare, 2-3 linguri sos Worcester. Pentru stratul de cartofi: 4 cartofi (mari) fainosi, fierti si presati, 1/4 ceasca lapte fierbinte, 30 g unt, sare, piper. Mod de preparare: Se unge o cratita sau o forma de budinca (de 2 l) cu unt topit sau cu ulei si se-ncinge cuptorul la 210 °C. Se taie carnea cubulete ori se da prin masina de tocat. Se-ncinge untul intr-o tigaie mai mare si se caleste ceapa, pana ce devine maronie. - Se presara deasupra faina si mustarul praf, se adauga zeama de carne - putin cate putin - si se amesteca bine. Se pune sosul pe foc si se lasa sa fiarba incet, circa 3 minute. Se incorporeaza carnea, menta, patrunjelul, piperul si sarea, se amesteca din nou, se lasa sa se incalzeasca si se toarna in cratita sau forma unsa.- Pentru stratul de cartofi: se amesteca laptele, cartofii, untul, sarea si piperul, se intinde compozitia astfel preparata peste carne, se da budinca la cuptor si se coace 40-45 de minute, pana ce se rumeneste frumos la suprafata.
9.032 vizualizări
Versiunea printabilă919 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri) 4. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă) 5. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 6. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne) 7. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre) 9. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 12. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre) 13. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri) 14. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 15. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi) 17. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi) 19. Paella de marisco (de fructe de mare) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi) 21. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi) 22. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 23. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 24. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate) 25. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi) 26. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 27. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi) 28. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi) 29. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi) 30. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi) |