Salată thailandeză cu piept de pui - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Salată thailandeză cu piept de pui

Salată thailandeză cu piept de pui

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat, 4 linguri vin rosu sec, 2 linguri amidon, 3-4 bulbi de praz, 1 ardei iute rosu, 2 linguri ulei, 3 linguri sos de soia, zeama si coaja rasa de la o lamaie, 400 g rosii, 1 legatura coriandru, o salata verde mare, sare.

Mod de preparare: Se spala carnea de pui, se zvanta bine, se taie cubulete si se amesteca, intr-un castron, cu vinul in care s-au incorporat sarea si amidonul. Se pune la rece.
Se spala prazul si ardeiul iute si se toaca marunt.
Se prajeste carnea circa 5 minute in uleiul incins, se adauga prazul si ardeiul iute si se prajesc si ele aproximativ un minut. Se scot din tigaie si se "dreg" cu sosul de soia, zeama si coaja de lamaie.
Se spala rosiile si se taie in 8, iar coriandrul spalat si zvantat se toaca. Se alege salata, se pun deoparte 8-12 frunze mai mici, iar restul se taie fasii.
Se amesteca rosiile taiate cu carnea de pui, cu coriandrul si cu fasiile de salata, se gusta de sare si eventual de piper si se servesc pe frunzele de salata puse deoparte.
16.863 vizualizări
1.451 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
2. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui umplut cu ghiveci (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Salată cu mortadella (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
7. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de fasole verde şi galbenă (Salate > Salate de legume)
10. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
16. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume)
18. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Pui cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
21. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
26. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
27. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
28. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.