Salată thailandeză cu piept de pui - reţetă tradiţională din Thailanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Salată thailandeză cu piept de pui

Salată thailandeză cu piept de pui

Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat, 4 linguri vin rosu sec, 2 linguri amidon, 3-4 bulbi de praz, 1 ardei iute rosu, 2 linguri ulei, 3 linguri sos de soia, zeama si coaja rasa de la o lamaie, 400 g rosii, 1 legatura coriandru, o salata verde mare, sare.

Mod de preparare: Se spala carnea de pui, se zvanta bine, se taie cubulete si se amesteca, intr-un castron, cu vinul in care s-au incorporat sarea si amidonul. Se pune la rece.
Se spala prazul si ardeiul iute si se toaca marunt.
Se prajeste carnea circa 5 minute in uleiul incins, se adauga prazul si ardeiul iute si se prajesc si ele aproximativ un minut. Se scot din tigaie si se "dreg" cu sosul de soia, zeama si coaja de lamaie.
Se spala rosiile si se taie in 8, iar coriandrul spalat si zvantat se toaca. Se alege salata, se pun deoparte 8-12 frunze mai mici, iar restul se taie fasii.
Se amesteca rosiile taiate cu carnea de pui, cu coriandrul si cu fasiile de salata, se gusta de sare si eventual de piper si se servesc pe frunzele de salata puse deoparte.
16.870 vizualizări
1.452 tipăriri
22 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată italiană (Salate > Salate de legume)
2. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
3. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
5. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
7. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume)
8. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
9. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
11. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
19. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
20. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
23. Ouă puişor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată de post (Salate > Salate de legume)
28. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
30. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.