Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Thailanda » Salată thailandeză cu piept de pui |
Salată thailandeză cu piept de pui
Reţetă tradiţională din Thailanda
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat, 4 linguri vin rosu sec, 2 linguri amidon, 3-4 bulbi de praz, 1 ardei iute rosu, 2 linguri ulei, 3 linguri sos de soia, zeama si coaja rasa de la o lamaie, 400 g rosii, 1 legatura coriandru, o salata verde mare, sare. Mod de preparare: Se spala carnea de pui, se zvanta bine, se taie cubulete si se amesteca, intr-un castron, cu vinul in care s-au incorporat sarea si amidonul. Se pune la rece. Se spala prazul si ardeiul iute si se toaca marunt. Se prajeste carnea circa 5 minute in uleiul incins, se adauga prazul si ardeiul iute si se prajesc si ele aproximativ un minut. Se scot din tigaie si se "dreg" cu sosul de soia, zeama si coaja de lamaie. Se spala rosiile si se taie in 8, iar coriandrul spalat si zvantat se toaca. Se alege salata, se pun deoparte 8-12 frunze mai mici, iar restul se taie fasii. Se amesteca rosiile taiate cu carnea de pui, cu coriandrul si cu fasiile de salata, se gusta de sare si eventual de piper si se servesc pe frunzele de salata puse deoparte.
16.231 vizualizări
Versiunea printabilă1.285 tipăriri 22 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume) 3. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre) 4. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 5. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume) 6. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume) 7. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 8. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Salată de varză acră cu caise uscate şi măr (Salate > Salate de legume) 10. Salată de pepeni (Dulciuri > Salate de fructe) 11. Piept de curcan cu cremă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte) 13. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume) 14. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi) 15. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi) 16. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte) 17. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Salată de porumb (II) (Salate > Salate de legume) 19. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte) 20. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume) 21. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Pui umplut cu miez de pâine (Mâncăruri > Fripturi) 23. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume) 24. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte) 28. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume) 29. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 30. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă) |