Risotto cu varză creaţă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu varză creaţă

Risotto cu varză creaţă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 varza mica, 25 g unt, 2 linguri ulei de masline, 200 g orez cu bobul lung (Arborio), 800 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 1/2 lingurita nucsoara rasa, 100 g frisca nebatuta, 60 g parmezan (sau cascaval), sare, piper macinat, 150 g sunca taiata fin.

Mod de preparare: Se taie varza in doua, se indeparteaza frunzele exterioare si cotorul, se cantaresc 350 g de varza si se taie fasii subtiri. Se incing intr-o oala untul si uleiul si se caleste orezul, pana ce devine sticlos. Peste el se toarna zeama de zarzavat - putin cate putin - si se lasa sa fiarba, amestecand din timp in timp, circa 15 minute. Se incorporeaza fasiile de varza, se condimenteaza cu nucsoara si se fierb in continuare 20 de minute la foc mic, adaugand frisca si, daca este ne-voie, zeama. Se ia risotto-ul de pe foc si se lasa sa stea 10 minute. Se taie parmezanul spalturi subtiri (sau se da pe razatoarea mare) si se amesteca 50 g cu orezul. Se sareaza, se pipereaza si se presara cu parmezanul sau cascavalul ramas. Sunca se face rulouri care se aranjeaza de jur imprejurul orezului sau se taie cubulete si se incorporeaza in risotto.
4.280 vizualizări
832 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Varză acră orientală (Conserve din legume, murături > Murături simple)
3. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Varză ca la Cluj (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
7. Piroşti cu varză acră (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
12. Plăcintă cu varză acră (vărzare) (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Varză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Supă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
20. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată de cicoare creaţă cu ou (Salate > Salate cu ouă)
23. Crap pe varză (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Friptură de porc la tavă cu varză călită (Mâncăruri > Fripturi)
25. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
27. Risotto cu limbă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.