Risotto cu varză creaţă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu varză creaţă

Risotto cu varză creaţă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 varza mica, 25 g unt, 2 linguri ulei de masline, 200 g orez cu bobul lung (Arborio), 800 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 1/2 lingurita nucsoara rasa, 100 g frisca nebatuta, 60 g parmezan (sau cascaval), sare, piper macinat, 150 g sunca taiata fin.

Mod de preparare: Se taie varza in doua, se indeparteaza frunzele exterioare si cotorul, se cantaresc 350 g de varza si se taie fasii subtiri. Se incing intr-o oala untul si uleiul si se caleste orezul, pana ce devine sticlos. Peste el se toarna zeama de zarzavat - putin cate putin - si se lasa sa fiarba, amestecand din timp in timp, circa 15 minute. Se incorporeaza fasiile de varza, se condimenteaza cu nucsoara si se fierb in continuare 20 de minute la foc mic, adaugand frisca si, daca este ne-voie, zeama. Se ia risotto-ul de pe foc si se lasa sa stea 10 minute. Se taie parmezanul spalturi subtiri (sau se da pe razatoarea mare) si se amesteca 50 g cu orezul. Se sareaza, se pipereaza si se presara cu parmezanul sau cascavalul ramas. Sunca se face rulouri care se aranjeaza de jur imprejurul orezului sau se taie cubulete si se incorporeaza in risotto.
4.444 vizualizări
888 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de varză acră cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
3. Peşte alb cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
7. Salată caldă de varză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
10. Supă de varză cu smântână şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Crap pe varză (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Pui fript cu varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ficăţei de pui cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Varză murată cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă de varză creaţă cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Musaca de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Peşte cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Cabanos cu varză călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Sarmale de varză acră cu orez şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de varză cu maioneză (Salate > Salate de legume)
28. Varză dulce călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Supă de peşte cu varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Ciorbă de varză albă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.