Risotto cu varză creaţă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu varză creaţă

Risotto cu varză creaţă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 varza mica, 25 g unt, 2 linguri ulei de masline, 200 g orez cu bobul lung (Arborio), 800 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 1/2 lingurita nucsoara rasa, 100 g frisca nebatuta, 60 g parmezan (sau cascaval), sare, piper macinat, 150 g sunca taiata fin.

Mod de preparare: Se taie varza in doua, se indeparteaza frunzele exterioare si cotorul, se cantaresc 350 g de varza si se taie fasii subtiri. Se incing intr-o oala untul si uleiul si se caleste orezul, pana ce devine sticlos. Peste el se toarna zeama de zarzavat - putin cate putin - si se lasa sa fiarba, amestecand din timp in timp, circa 15 minute. Se incorporeaza fasiile de varza, se condimenteaza cu nucsoara si se fierb in continuare 20 de minute la foc mic, adaugand frisca si, daca este ne-voie, zeama. Se ia risotto-ul de pe foc si se lasa sa stea 10 minute. Se taie parmezanul spalturi subtiri (sau se da pe razatoarea mare) si se amesteca 50 g cu orezul. Se sareaza, se pipereaza si se presara cu parmezanul sau cascavalul ramas. Sunca se face rulouri care se aranjeaza de jur imprejurul orezului sau se taie cubulete si se incorporeaza in risotto.
4.343 vizualizări
854 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
3. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Mâncărică de varză albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Şniţele de soia cu varză albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Friptură de porc în foi de varză (Mâncăruri > Fripturi)
8. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Salată de varză acră cu caise uscate şi măr (Salate > Salate de legume)
11. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Boboc de raţă pe varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Friptură de porc cu varză creaţă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
18. Varză de China la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Varză dulce umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
25. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Peşte alb cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
29. Ruladă cu varză creaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.