Risotto cu varză creaţă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu varză creaţă

Risotto cu varză creaţă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 varza mica, 25 g unt, 2 linguri ulei de masline, 200 g orez cu bobul lung (Arborio), 800 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 1/2 lingurita nucsoara rasa, 100 g frisca nebatuta, 60 g parmezan (sau cascaval), sare, piper macinat, 150 g sunca taiata fin.

Mod de preparare: Se taie varza in doua, se indeparteaza frunzele exterioare si cotorul, se cantaresc 350 g de varza si se taie fasii subtiri. Se incing intr-o oala untul si uleiul si se caleste orezul, pana ce devine sticlos. Peste el se toarna zeama de zarzavat - putin cate putin - si se lasa sa fiarba, amestecand din timp in timp, circa 15 minute. Se incorporeaza fasiile de varza, se condimenteaza cu nucsoara si se fierb in continuare 20 de minute la foc mic, adaugand frisca si, daca este ne-voie, zeama. Se ia risotto-ul de pe foc si se lasa sa stea 10 minute. Se taie parmezanul spalturi subtiri (sau se da pe razatoarea mare) si se amesteca 50 g cu orezul. Se sareaza, se pipereaza si se presara cu parmezanul sau cascavalul ramas. Sunca se face rulouri care se aranjeaza de jur imprejurul orezului sau se taie cubulete si se incorporeaza in risotto.
4.441 vizualizări
887 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
3. Budincă de varză acră cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Supă ţărănească cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
7. Risotto cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
8. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
9. Risotto cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Varză de Bruxelles în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
13. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată de varză de Bruxelles (Salate > Salate de legume)
15. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
17. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Cabanos cu varză călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Peşte cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată de varză acră cu caise uscate şi măr (Salate > Salate de legume)
25. Salată de varză acră (Salate > Salate de legume)
26. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Boboc de raţă pe varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Supă de varză cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.