Risotto cu varză creaţă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu varză creaţă

Risotto cu varză creaţă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 varza mica, 25 g unt, 2 linguri ulei de masline, 200 g orez cu bobul lung (Arborio), 800 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 1/2 lingurita nucsoara rasa, 100 g frisca nebatuta, 60 g parmezan (sau cascaval), sare, piper macinat, 150 g sunca taiata fin.

Mod de preparare: Se taie varza in doua, se indeparteaza frunzele exterioare si cotorul, se cantaresc 350 g de varza si se taie fasii subtiri. Se incing intr-o oala untul si uleiul si se caleste orezul, pana ce devine sticlos. Peste el se toarna zeama de zarzavat - putin cate putin - si se lasa sa fiarba, amestecand din timp in timp, circa 15 minute. Se incorporeaza fasiile de varza, se condimenteaza cu nucsoara si se fierb in continuare 20 de minute la foc mic, adaugand frisca si, daca este ne-voie, zeama. Se ia risotto-ul de pe foc si se lasa sa stea 10 minute. Se taie parmezanul spalturi subtiri (sau se da pe razatoarea mare) si se amesteca 50 g cu orezul. Se sareaza, se pipereaza si se presara cu parmezanul sau cascavalul ramas. Sunca se face rulouri care se aranjeaza de jur imprejurul orezului sau se taie cubulete si se incorporeaza in risotto.
4.010 vizualizări
756 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pârjoale de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Chiftele de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Varză murată călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu varză)
4. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ghembetz cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Piroşti cu varză dulce (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Şniţele de soia cu varză albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de varză acră (Salate > Salate de legume)
9. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Borş de viţel cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
12. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă de varză cu smântână şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ficăţei de pui cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de varză albă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Friptură de porc la tavă cu varză călită (Mâncăruri > Fripturi)
20. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
24. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. File de peşte cu salată de praz şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Boboc de raţă pe varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Supă ţărănească cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
30. Supă de cicoare creaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.