Risotto cu limbă - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu limbă

Risotto cu limbă

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: O limba de vitel, unt, o jumatate lingura de faina, o ceasca de zeama de carne, un galbenus, 2 linguri de smantana, o ceasca de orez, 100 g de parmezan sau svaiter ras.

Mod de preparare: Se fierbe o limba de vitel. Se curata de piele si se taie in cuburi mici. Se face un rantas din o jumatate lingura de unt si jumatate lingura de faina. Se stinge cu o ceasca de zeama de carne. Se agauga cu incetul un galbenus, amestecat deoparte cu 2 linguri de smantana. Sosul acesta se amesteca cu limba. Se trage in unt o ceasca de orez si se stinge cu doua cesti de zeama bine limpezita in care a fiert limba. Cand orezul e fiert se amesteca cu putin unt proaspat si 100 gr. de parmezan sau svaiter ras, usor ca sa nu se sfarme orezul. Se pune intr-o forma bine unsa cu unt si cu gaura mare. Se da cateva minute la cuptor, se rastoarna pe farfurie, iar la mijloc se aseaza limba.
Se serveste fierbinte.
7.018 vizualizări
863 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Limbă de mare cu legume Provençal (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Risotto cu ochiuri şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Limbă cu castraveciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Omletă flambată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Risotto cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
13. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
15. Limbă cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Risotto cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
21. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Limbă în pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Limbă umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Risotto cu urzici (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.