Pui umplut cu ghiveci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui umplut cu ghiveci

Pui umplut cu ghiveci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 piepti de pui, 24 masline verzi si negre (fara samburi), 2 catei de usturoi, 1 rosie, 250 g paine veche, 2 linguri patrunjel verde, o lingura ulei de masline, 15 g unt, sare, piper.
Pentru ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 125 ml ulei de masline, 4 linguri vin alb, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Ghiveciul: Spalati vanata, taiati-o rondele, presarati deasupra putina sare si lasati-o 20 de minute sa zemuiasca.
Curatati rosiile de pielita si taiati-le in patru. Taiati dovleceii rondele, iar ceapa curatata, fideluta. Curatati usturoiul si presati-l. Spalati ardeii, curatati-i de seminte si nervuri si taiati-i fasii.
Zvantati rondelele de vanata si prajiti pe rand toate legumele (inclusiv ceapa si usturoiul) cate 2-3 minute.
Puneti-le intr-o cratita, adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul, vinul si un firicel de ulei si lasati-le sa fiarba incet, fara capac, circa 30 de minute.
Puiul umplut: Incingeti cuptorul la 200 grade C. Tocati maslinele si usturoiul, taiati rosia cubulete si sfaramati painea uscata. Amestecati maslinele, usturoiul, rosia, painea si patrunjelul verde tocat, sarati si piperati.
Despicati fiecare bucata de piept de pui pe lung si puneti in despicatura (fanta) umplutura preparata anterior. Prajiti-le intr-o tigaie, in uleiul amestecat cu unt, si dupa ce s-au rumenit circa 3 minute pe fiecare parte, dati-le la cuptor si lasati-le sa se patrunda 20 de minute.
4.962 vizualizări
978 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Ardei iuţi umpluţi cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Supă de pui cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Ciuperci umplute la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Pulpe de pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
18. Legume verzi umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ghiveci de legume (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ouă umplute cu telemea (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
26. Borş de dovlecei umpluţi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Pui provenzale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.