Pui umplut cu ghiveci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui umplut cu ghiveci

Pui umplut cu ghiveci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 piepti de pui, 24 masline verzi si negre (fara samburi), 2 catei de usturoi, 1 rosie, 250 g paine veche, 2 linguri patrunjel verde, o lingura ulei de masline, 15 g unt, sare, piper.
Pentru ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 125 ml ulei de masline, 4 linguri vin alb, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Ghiveciul: Spalati vanata, taiati-o rondele, presarati deasupra putina sare si lasati-o 20 de minute sa zemuiasca.
Curatati rosiile de pielita si taiati-le in patru. Taiati dovleceii rondele, iar ceapa curatata, fideluta. Curatati usturoiul si presati-l. Spalati ardeii, curatati-i de seminte si nervuri si taiati-i fasii.
Zvantati rondelele de vanata si prajiti pe rand toate legumele (inclusiv ceapa si usturoiul) cate 2-3 minute.
Puneti-le intr-o cratita, adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul, vinul si un firicel de ulei si lasati-le sa fiarba incet, fara capac, circa 30 de minute.
Puiul umplut: Incingeti cuptorul la 200 grade C. Tocati maslinele si usturoiul, taiati rosia cubulete si sfaramati painea uscata. Amestecati maslinele, usturoiul, rosia, painea si patrunjelul verde tocat, sarati si piperati.
Despicati fiecare bucata de piept de pui pe lung si puneti in despicatura (fanta) umplutura preparata anterior. Prajiti-le intr-o tigaie, in uleiul amestecat cu unt, si dupa ce s-au rumenit circa 3 minute pe fiecare parte, dati-le la cuptor si lasati-le sa se patrunda 20 de minute.
4.942 vizualizări
971 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Ghiveci de toamnă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Cotlet umplut la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
8. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Raţă umplută la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
13. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
14. Cartofi umpluţi cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
16. Cornete de parizer umplute (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
19. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ghiveci dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ardei umpluţi cu ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Muşchi de vacă umplut (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.