Pui umplut cu ghiveci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui umplut cu ghiveci

Pui umplut cu ghiveci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 piepti de pui, 24 masline verzi si negre (fara samburi), 2 catei de usturoi, 1 rosie, 250 g paine veche, 2 linguri patrunjel verde, o lingura ulei de masline, 15 g unt, sare, piper.
Pentru ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 125 ml ulei de masline, 4 linguri vin alb, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Ghiveciul: Spalati vanata, taiati-o rondele, presarati deasupra putina sare si lasati-o 20 de minute sa zemuiasca.
Curatati rosiile de pielita si taiati-le in patru. Taiati dovleceii rondele, iar ceapa curatata, fideluta. Curatati usturoiul si presati-l. Spalati ardeii, curatati-i de seminte si nervuri si taiati-i fasii.
Zvantati rondelele de vanata si prajiti pe rand toate legumele (inclusiv ceapa si usturoiul) cate 2-3 minute.
Puneti-le intr-o cratita, adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul, vinul si un firicel de ulei si lasati-le sa fiarba incet, fara capac, circa 30 de minute.
Puiul umplut: Incingeti cuptorul la 200 grade C. Tocati maslinele si usturoiul, taiati rosia cubulete si sfaramati painea uscata. Amestecati maslinele, usturoiul, rosia, painea si patrunjelul verde tocat, sarati si piperati.
Despicati fiecare bucata de piept de pui pe lung si puneti in despicatura (fanta) umplutura preparata anterior. Prajiti-le intr-o tigaie, in uleiul amestecat cu unt, si dupa ce s-au rumenit circa 3 minute pe fiecare parte, dati-le la cuptor si lasati-le sa se patrunda 20 de minute.
4.992 vizualizări
984 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ardei umpluţi cu stavrid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Castraveţi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Ciuperci umplute cu pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Pui cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ouă umplute cu muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Curcan umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
16. Piept de pui cu oregano (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
22. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ghiveci de toamnă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Ardei umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ardei pentru umplut (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.