Pui umplut cu ghiveci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui umplut cu ghiveci

Pui umplut cu ghiveci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 piepti de pui, 24 masline verzi si negre (fara samburi), 2 catei de usturoi, 1 rosie, 250 g paine veche, 2 linguri patrunjel verde, o lingura ulei de masline, 15 g unt, sare, piper.
Pentru ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 125 ml ulei de masline, 4 linguri vin alb, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Ghiveciul: Spalati vanata, taiati-o rondele, presarati deasupra putina sare si lasati-o 20 de minute sa zemuiasca.
Curatati rosiile de pielita si taiati-le in patru. Taiati dovleceii rondele, iar ceapa curatata, fideluta. Curatati usturoiul si presati-l. Spalati ardeii, curatati-i de seminte si nervuri si taiati-i fasii.
Zvantati rondelele de vanata si prajiti pe rand toate legumele (inclusiv ceapa si usturoiul) cate 2-3 minute.
Puneti-le intr-o cratita, adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul, vinul si un firicel de ulei si lasati-le sa fiarba incet, fara capac, circa 30 de minute.
Puiul umplut: Incingeti cuptorul la 200 grade C. Tocati maslinele si usturoiul, taiati rosia cubulete si sfaramati painea uscata. Amestecati maslinele, usturoiul, rosia, painea si patrunjelul verde tocat, sarati si piperati.
Despicati fiecare bucata de piept de pui pe lung si puneti in despicatura (fanta) umplutura preparata anterior. Prajiti-le intr-o tigaie, in uleiul amestecat cu unt, si dupa ce s-au rumenit circa 3 minute pe fiecare parte, dati-le la cuptor si lasati-le sa se patrunda 20 de minute.
4.771 vizualizări
918 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Mâncărică de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Pâine umplută aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui fript cu varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
8. Castraveţi muraţi umpluţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ardei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Clătite umplute cu broccoli şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Ciuperci umplute la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Piept de găină umplut (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
20. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Cotlet umplut la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
24. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Papricaş ardelenesc de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
30. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.