Pui umplut cu ghiveci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui umplut cu ghiveci

Pui umplut cu ghiveci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 piepti de pui, 24 masline verzi si negre (fara samburi), 2 catei de usturoi, 1 rosie, 250 g paine veche, 2 linguri patrunjel verde, o lingura ulei de masline, 15 g unt, sare, piper.
Pentru ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 125 ml ulei de masline, 4 linguri vin alb, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Ghiveciul: Spalati vanata, taiati-o rondele, presarati deasupra putina sare si lasati-o 20 de minute sa zemuiasca.
Curatati rosiile de pielita si taiati-le in patru. Taiati dovleceii rondele, iar ceapa curatata, fideluta. Curatati usturoiul si presati-l. Spalati ardeii, curatati-i de seminte si nervuri si taiati-i fasii.
Zvantati rondelele de vanata si prajiti pe rand toate legumele (inclusiv ceapa si usturoiul) cate 2-3 minute.
Puneti-le intr-o cratita, adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul, vinul si un firicel de ulei si lasati-le sa fiarba incet, fara capac, circa 30 de minute.
Puiul umplut: Incingeti cuptorul la 200 grade C. Tocati maslinele si usturoiul, taiati rosia cubulete si sfaramati painea uscata. Amestecati maslinele, usturoiul, rosia, painea si patrunjelul verde tocat, sarati si piperati.
Despicati fiecare bucata de piept de pui pe lung si puneti in despicatura (fanta) umplutura preparata anterior. Prajiti-le intr-o tigaie, in uleiul amestecat cu unt, si dupa ce s-au rumenit circa 3 minute pe fiecare parte, dati-le la cuptor si lasati-le sa se patrunda 20 de minute.
4.969 vizualizări
980 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Găină umplută (Mâncăruri > Fripturi)
3. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
6. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Legume verzi umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Rulou de pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui fracasse (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Şniţel de pui cu amestec de arome (Mâncăruri > Fripturi)
18. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
20. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pulpe de pui cu vermut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
25. Pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
27. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ghiveci pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.