Pui umplut cu ghiveci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui umplut cu ghiveci

Pui umplut cu ghiveci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 piepti de pui, 24 masline verzi si negre (fara samburi), 2 catei de usturoi, 1 rosie, 250 g paine veche, 2 linguri patrunjel verde, o lingura ulei de masline, 15 g unt, sare, piper.
Pentru ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 125 ml ulei de masline, 4 linguri vin alb, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Ghiveciul: Spalati vanata, taiati-o rondele, presarati deasupra putina sare si lasati-o 20 de minute sa zemuiasca.
Curatati rosiile de pielita si taiati-le in patru. Taiati dovleceii rondele, iar ceapa curatata, fideluta. Curatati usturoiul si presati-l. Spalati ardeii, curatati-i de seminte si nervuri si taiati-i fasii.
Zvantati rondelele de vanata si prajiti pe rand toate legumele (inclusiv ceapa si usturoiul) cate 2-3 minute.
Puneti-le intr-o cratita, adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul, vinul si un firicel de ulei si lasati-le sa fiarba incet, fara capac, circa 30 de minute.
Puiul umplut: Incingeti cuptorul la 200 grade C. Tocati maslinele si usturoiul, taiati rosia cubulete si sfaramati painea uscata. Amestecati maslinele, usturoiul, rosia, painea si patrunjelul verde tocat, sarati si piperati.
Despicati fiecare bucata de piept de pui pe lung si puneti in despicatura (fanta) umplutura preparata anterior. Prajiti-le intr-o tigaie, in uleiul amestecat cu unt, si dupa ce s-au rumenit circa 3 minute pe fiecare parte, dati-le la cuptor si lasati-le sa se patrunda 20 de minute.
4.432 vizualizări
821 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Gâscă umplută cu castraveţi muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
6. Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb (Mâncăruri > Fripturi)
7. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Şuncă umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Pere umplute cu Roquefort (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ouă umplute cu telemea (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui ţărănesc (Mâncăruri > Fripturi)
15. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Pui la rotisor (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pârjoale umplute cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Crap umplut cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
24. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Ciuperci umplute cu creier (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Chifle umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ardei iuţi umpluţi cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.