Pui umplut cu ghiveci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui umplut cu ghiveci

Pui umplut cu ghiveci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 piepti de pui, 24 masline verzi si negre (fara samburi), 2 catei de usturoi, 1 rosie, 250 g paine veche, 2 linguri patrunjel verde, o lingura ulei de masline, 15 g unt, sare, piper.
Pentru ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 125 ml ulei de masline, 4 linguri vin alb, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Ghiveciul: Spalati vanata, taiati-o rondele, presarati deasupra putina sare si lasati-o 20 de minute sa zemuiasca.
Curatati rosiile de pielita si taiati-le in patru. Taiati dovleceii rondele, iar ceapa curatata, fideluta. Curatati usturoiul si presati-l. Spalati ardeii, curatati-i de seminte si nervuri si taiati-i fasii.
Zvantati rondelele de vanata si prajiti pe rand toate legumele (inclusiv ceapa si usturoiul) cate 2-3 minute.
Puneti-le intr-o cratita, adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul, vinul si un firicel de ulei si lasati-le sa fiarba incet, fara capac, circa 30 de minute.
Puiul umplut: Incingeti cuptorul la 200 grade C. Tocati maslinele si usturoiul, taiati rosia cubulete si sfaramati painea uscata. Amestecati maslinele, usturoiul, rosia, painea si patrunjelul verde tocat, sarati si piperati.
Despicati fiecare bucata de piept de pui pe lung si puneti in despicatura (fanta) umplutura preparata anterior. Prajiti-le intr-o tigaie, in uleiul amestecat cu unt, si dupa ce s-au rumenit circa 3 minute pe fiecare parte, dati-le la cuptor si lasati-le sa se patrunda 20 de minute.
4.790 vizualizări
926 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
2. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ardei pentru umplut (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Şniţel de pui cu amestec de arome (Mâncăruri > Fripturi)
9. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Găină umplută (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ştiucă umplută (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Raţă umplută la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
18. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
19. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
20. Sote de pui cu pastă de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Ouă umplute cu ficat de gâscă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Pacheţele de pui cu mozzarella (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Cornete de parizer umplute (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Pulpe de pui cu grapefruit (Mâncăruri > Fripturi)
29. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
30. Chifle umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.