Pui umplut cu ghiveci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui umplut cu ghiveci

Pui umplut cu ghiveci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 piepti de pui, 24 masline verzi si negre (fara samburi), 2 catei de usturoi, 1 rosie, 250 g paine veche, 2 linguri patrunjel verde, o lingura ulei de masline, 15 g unt, sare, piper.
Pentru ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 125 ml ulei de masline, 4 linguri vin alb, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Ghiveciul: Spalati vanata, taiati-o rondele, presarati deasupra putina sare si lasati-o 20 de minute sa zemuiasca.
Curatati rosiile de pielita si taiati-le in patru. Taiati dovleceii rondele, iar ceapa curatata, fideluta. Curatati usturoiul si presati-l. Spalati ardeii, curatati-i de seminte si nervuri si taiati-i fasii.
Zvantati rondelele de vanata si prajiti pe rand toate legumele (inclusiv ceapa si usturoiul) cate 2-3 minute.
Puneti-le intr-o cratita, adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul, vinul si un firicel de ulei si lasati-le sa fiarba incet, fara capac, circa 30 de minute.
Puiul umplut: Incingeti cuptorul la 200 grade C. Tocati maslinele si usturoiul, taiati rosia cubulete si sfaramati painea uscata. Amestecati maslinele, usturoiul, rosia, painea si patrunjelul verde tocat, sarati si piperati.
Despicati fiecare bucata de piept de pui pe lung si puneti in despicatura (fanta) umplutura preparata anterior. Prajiti-le intr-o tigaie, in uleiul amestecat cu unt, si dupa ce s-au rumenit circa 3 minute pe fiecare parte, dati-le la cuptor si lasati-le sa se patrunda 20 de minute.
3.287 vizualizări
506 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Pârjoale umplute cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ouă umplute cu ficat cu aromă de coniac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Pui umplut cu miez de pâine (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Clătite umplute cu diverse soteuri de zarzavat (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Ghiveci grecesc (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
21. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Ardei umpluţi cu urdă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
28. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pulpe de pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.