Pui umplut cu ghiveci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui umplut cu ghiveci

Pui umplut cu ghiveci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 piepti de pui, 24 masline verzi si negre (fara samburi), 2 catei de usturoi, 1 rosie, 250 g paine veche, 2 linguri patrunjel verde, o lingura ulei de masline, 15 g unt, sare, piper.
Pentru ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 125 ml ulei de masline, 4 linguri vin alb, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Ghiveciul: Spalati vanata, taiati-o rondele, presarati deasupra putina sare si lasati-o 20 de minute sa zemuiasca.
Curatati rosiile de pielita si taiati-le in patru. Taiati dovleceii rondele, iar ceapa curatata, fideluta. Curatati usturoiul si presati-l. Spalati ardeii, curatati-i de seminte si nervuri si taiati-i fasii.
Zvantati rondelele de vanata si prajiti pe rand toate legumele (inclusiv ceapa si usturoiul) cate 2-3 minute.
Puneti-le intr-o cratita, adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul, vinul si un firicel de ulei si lasati-le sa fiarba incet, fara capac, circa 30 de minute.
Puiul umplut: Incingeti cuptorul la 200 grade C. Tocati maslinele si usturoiul, taiati rosia cubulete si sfaramati painea uscata. Amestecati maslinele, usturoiul, rosia, painea si patrunjelul verde tocat, sarati si piperati.
Despicati fiecare bucata de piept de pui pe lung si puneti in despicatura (fanta) umplutura preparata anterior. Prajiti-le intr-o tigaie, in uleiul amestecat cu unt, si dupa ce s-au rumenit circa 3 minute pe fiecare parte, dati-le la cuptor si lasati-le sa se patrunda 20 de minute.
4.988 vizualizări
984 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
4. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
5. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Muşchi umplut (Mâncăruri > Fripturi)
7. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Păstrăv umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
18. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
19. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Roşii umplute cu humus (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Ardei umpluţi cu stavrid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ştiucă umplută (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Măsline umplute (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Legume verzi umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.