Pui umplut cu ghiveci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui umplut cu ghiveci

Pui umplut cu ghiveci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 piepti de pui, 24 masline verzi si negre (fara samburi), 2 catei de usturoi, 1 rosie, 250 g paine veche, 2 linguri patrunjel verde, o lingura ulei de masline, 15 g unt, sare, piper.
Pentru ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 125 ml ulei de masline, 4 linguri vin alb, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Ghiveciul: Spalati vanata, taiati-o rondele, presarati deasupra putina sare si lasati-o 20 de minute sa zemuiasca.
Curatati rosiile de pielita si taiati-le in patru. Taiati dovleceii rondele, iar ceapa curatata, fideluta. Curatati usturoiul si presati-l. Spalati ardeii, curatati-i de seminte si nervuri si taiati-i fasii.
Zvantati rondelele de vanata si prajiti pe rand toate legumele (inclusiv ceapa si usturoiul) cate 2-3 minute.
Puneti-le intr-o cratita, adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul, vinul si un firicel de ulei si lasati-le sa fiarba incet, fara capac, circa 30 de minute.
Puiul umplut: Incingeti cuptorul la 200 grade C. Tocati maslinele si usturoiul, taiati rosia cubulete si sfaramati painea uscata. Amestecati maslinele, usturoiul, rosia, painea si patrunjelul verde tocat, sarati si piperati.
Despicati fiecare bucata de piept de pui pe lung si puneti in despicatura (fanta) umplutura preparata anterior. Prajiti-le intr-o tigaie, in uleiul amestecat cu unt, si dupa ce s-au rumenit circa 3 minute pe fiecare parte, dati-le la cuptor si lasati-le sa se patrunda 20 de minute.
4.955 vizualizări
977 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Umplutură cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ardei umpluţi cu stavrid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Pui italienesc (cacciatore) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Ardei umpluţi cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pui cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
12. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ouă umplute cu muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Castraveţi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
26. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
28. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.