Pui umplut cu ghiveci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui umplut cu ghiveci

Pui umplut cu ghiveci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 piepti de pui, 24 masline verzi si negre (fara samburi), 2 catei de usturoi, 1 rosie, 250 g paine veche, 2 linguri patrunjel verde, o lingura ulei de masline, 15 g unt, sare, piper.
Pentru ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 125 ml ulei de masline, 4 linguri vin alb, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Ghiveciul: Spalati vanata, taiati-o rondele, presarati deasupra putina sare si lasati-o 20 de minute sa zemuiasca.
Curatati rosiile de pielita si taiati-le in patru. Taiati dovleceii rondele, iar ceapa curatata, fideluta. Curatati usturoiul si presati-l. Spalati ardeii, curatati-i de seminte si nervuri si taiati-i fasii.
Zvantati rondelele de vanata si prajiti pe rand toate legumele (inclusiv ceapa si usturoiul) cate 2-3 minute.
Puneti-le intr-o cratita, adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul, vinul si un firicel de ulei si lasati-le sa fiarba incet, fara capac, circa 30 de minute.
Puiul umplut: Incingeti cuptorul la 200 grade C. Tocati maslinele si usturoiul, taiati rosia cubulete si sfaramati painea uscata. Amestecati maslinele, usturoiul, rosia, painea si patrunjelul verde tocat, sarati si piperati.
Despicati fiecare bucata de piept de pui pe lung si puneti in despicatura (fanta) umplutura preparata anterior. Prajiti-le intr-o tigaie, in uleiul amestecat cu unt, si dupa ce s-au rumenit circa 3 minute pe fiecare parte, dati-le la cuptor si lasati-le sa se patrunda 20 de minute.
4.948 vizualizări
975 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui condimentat (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui pe sticlă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Cotlet umplut cu morcovi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pui italienesc (cacciatore) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
16. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Umplutură cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
28. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Clătite umplute cu mere (Dulciuri > Clătite)
30. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.