Pui umplut cu ghiveci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui umplut cu ghiveci

Pui umplut cu ghiveci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 piepti de pui, 24 masline verzi si negre (fara samburi), 2 catei de usturoi, 1 rosie, 250 g paine veche, 2 linguri patrunjel verde, o lingura ulei de masline, 15 g unt, sare, piper.
Pentru ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 125 ml ulei de masline, 4 linguri vin alb, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Ghiveciul: Spalati vanata, taiati-o rondele, presarati deasupra putina sare si lasati-o 20 de minute sa zemuiasca.
Curatati rosiile de pielita si taiati-le in patru. Taiati dovleceii rondele, iar ceapa curatata, fideluta. Curatati usturoiul si presati-l. Spalati ardeii, curatati-i de seminte si nervuri si taiati-i fasii.
Zvantati rondelele de vanata si prajiti pe rand toate legumele (inclusiv ceapa si usturoiul) cate 2-3 minute.
Puneti-le intr-o cratita, adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul, vinul si un firicel de ulei si lasati-le sa fiarba incet, fara capac, circa 30 de minute.
Puiul umplut: Incingeti cuptorul la 200 grade C. Tocati maslinele si usturoiul, taiati rosia cubulete si sfaramati painea uscata. Amestecati maslinele, usturoiul, rosia, painea si patrunjelul verde tocat, sarati si piperati.
Despicati fiecare bucata de piept de pui pe lung si puneti in despicatura (fanta) umplutura preparata anterior. Prajiti-le intr-o tigaie, in uleiul amestecat cu unt, si dupa ce s-au rumenit circa 3 minute pe fiecare parte, dati-le la cuptor si lasati-le sa se patrunda 20 de minute.
4.865 vizualizări
949 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Pui cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Clătite umplute cu broccoli şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Clătite umplute cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Pulpe de pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ghiveci de vinete (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Cannelloni cu umplutură de dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Pui rumenit la cuptor în stil rustic (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Umplutură cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.