Pui umplut cu ghiveci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui umplut cu ghiveci

Pui umplut cu ghiveci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 piepti de pui, 24 masline verzi si negre (fara samburi), 2 catei de usturoi, 1 rosie, 250 g paine veche, 2 linguri patrunjel verde, o lingura ulei de masline, 15 g unt, sare, piper.
Pentru ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 125 ml ulei de masline, 4 linguri vin alb, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Ghiveciul: Spalati vanata, taiati-o rondele, presarati deasupra putina sare si lasati-o 20 de minute sa zemuiasca.
Curatati rosiile de pielita si taiati-le in patru. Taiati dovleceii rondele, iar ceapa curatata, fideluta. Curatati usturoiul si presati-l. Spalati ardeii, curatati-i de seminte si nervuri si taiati-i fasii.
Zvantati rondelele de vanata si prajiti pe rand toate legumele (inclusiv ceapa si usturoiul) cate 2-3 minute.
Puneti-le intr-o cratita, adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul, vinul si un firicel de ulei si lasati-le sa fiarba incet, fara capac, circa 30 de minute.
Puiul umplut: Incingeti cuptorul la 200 grade C. Tocati maslinele si usturoiul, taiati rosia cubulete si sfaramati painea uscata. Amestecati maslinele, usturoiul, rosia, painea si patrunjelul verde tocat, sarati si piperati.
Despicati fiecare bucata de piept de pui pe lung si puneti in despicatura (fanta) umplutura preparata anterior. Prajiti-le intr-o tigaie, in uleiul amestecat cu unt, si dupa ce s-au rumenit circa 3 minute pe fiecare parte, dati-le la cuptor si lasati-le sa se patrunda 20 de minute.
4.923 vizualizări
964 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ghiveci dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Muşchi umplut (Mâncăruri > Fripturi)
5. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Pui la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
7. Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui haiducesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ardei pentru umplut (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
15. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ghiveci de vinete (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Crap umplut cu ciuperci şi nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Supă de pui cu lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ouă umplute delicioase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Portocale umplute cu căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
30. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.