Pui umplut cu ghiveci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui umplut cu ghiveci

Pui umplut cu ghiveci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 piepti de pui, 24 masline verzi si negre (fara samburi), 2 catei de usturoi, 1 rosie, 250 g paine veche, 2 linguri patrunjel verde, o lingura ulei de masline, 15 g unt, sare, piper.
Pentru ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 125 ml ulei de masline, 4 linguri vin alb, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Ghiveciul: Spalati vanata, taiati-o rondele, presarati deasupra putina sare si lasati-o 20 de minute sa zemuiasca.
Curatati rosiile de pielita si taiati-le in patru. Taiati dovleceii rondele, iar ceapa curatata, fideluta. Curatati usturoiul si presati-l. Spalati ardeii, curatati-i de seminte si nervuri si taiati-i fasii.
Zvantati rondelele de vanata si prajiti pe rand toate legumele (inclusiv ceapa si usturoiul) cate 2-3 minute.
Puneti-le intr-o cratita, adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul, vinul si un firicel de ulei si lasati-le sa fiarba incet, fara capac, circa 30 de minute.
Puiul umplut: Incingeti cuptorul la 200 grade C. Tocati maslinele si usturoiul, taiati rosia cubulete si sfaramati painea uscata. Amestecati maslinele, usturoiul, rosia, painea si patrunjelul verde tocat, sarati si piperati.
Despicati fiecare bucata de piept de pui pe lung si puneti in despicatura (fanta) umplutura preparata anterior. Prajiti-le intr-o tigaie, in uleiul amestecat cu unt, si dupa ce s-au rumenit circa 3 minute pe fiecare parte, dati-le la cuptor si lasati-le sa se patrunda 20 de minute.
4.978 vizualizări
981 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ciuperci umplute româneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pui cerchez (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată de pui cu broccoli (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Ghiveci turcesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Muşchi de vacă umplut (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Pui umplut la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciuperci umplute cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Clătite umplute cu broccoli şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Supă de pui cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
25. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
28. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Măsline umplute (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.