Pui umplut cu ghiveci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui umplut cu ghiveci

Pui umplut cu ghiveci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 piepti de pui, 24 masline verzi si negre (fara samburi), 2 catei de usturoi, 1 rosie, 250 g paine veche, 2 linguri patrunjel verde, o lingura ulei de masline, 15 g unt, sare, piper.
Pentru ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 125 ml ulei de masline, 4 linguri vin alb, 1 crenguta de cimbru, 1 crenguta de rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Ghiveciul: Spalati vanata, taiati-o rondele, presarati deasupra putina sare si lasati-o 20 de minute sa zemuiasca.
Curatati rosiile de pielita si taiati-le in patru. Taiati dovleceii rondele, iar ceapa curatata, fideluta. Curatati usturoiul si presati-l. Spalati ardeii, curatati-i de seminte si nervuri si taiati-i fasii.
Zvantati rondelele de vanata si prajiti pe rand toate legumele (inclusiv ceapa si usturoiul) cate 2-3 minute.
Puneti-le intr-o cratita, adaugati cimbrul, rozmarinul, sarea, piperul, vinul si un firicel de ulei si lasati-le sa fiarba incet, fara capac, circa 30 de minute.
Puiul umplut: Incingeti cuptorul la 200 grade C. Tocati maslinele si usturoiul, taiati rosia cubulete si sfaramati painea uscata. Amestecati maslinele, usturoiul, rosia, painea si patrunjelul verde tocat, sarati si piperati.
Despicati fiecare bucata de piept de pui pe lung si puneti in despicatura (fanta) umplutura preparata anterior. Prajiti-le intr-o tigaie, in uleiul amestecat cu unt, si dupa ce s-au rumenit circa 3 minute pe fiecare parte, dati-le la cuptor si lasati-le sa se patrunda 20 de minute.
3.411 vizualizări
532 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Lămîi umplute cu sardele şi mărar verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Foetaj cu umplutură de pepene (Dulciuri > Prăjituri)
6. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Clătite umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ciuperci umplute de post (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ouă umplute cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Rulouri de spanac umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Cotlet umplut cu cârnaţi (Mâncăruri > Fripturi)
23. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Umplutură cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.