Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Prăjitură englezească cu gem (Devonshire Scones) |
Prăjitură englezească cu gem (Devonshire Scones)
Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 3 cani de faina amestecata cu un pachetel de praf de copt, 2 linguri de zahar, 60 g unt taiat bucatele, 1 cana de lapte, 1 ou batut pentru uns, gem de capsuni, caise si frisca pentru servit. Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se unge o forma cu untdelemn. Se cerne faina intr-un vas. Se adauga untul taiat bucatele si se sfarama ambele ingrediente cu varful degetelor. Se face o adancitura la mijloc, se toarna laptele si se amesteca totul repede, pentru a se obtine un aluat usor lipicios. Se intinde aluatul pe o tabla de lemn data cu faina, manevrand sucitorul usor, pentru a obtine o foaie groasa de 2 cm. Se taie din ea cercuri cu diametrul de 6 cm (cu gura unui pahar de sampanie), care se pun unul langa altul pe tava de prajituri. Se ung cu ou si se coc 15-20 de minute. Se servesc fierbinti, unse cu marmelada si frisca.
10.346 vizualizări
Versiunea printabilă962 tipăriri 14 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |