Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Prăjitură englezească cu gem (Devonshire Scones)
Rețetă tradițională din Marea Britanie
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 3 cani de faina amestecata cu un pachetel de praf de copt, 2 linguri de zahar, 60 g unt taiat bucatele, 1 cana de lapte, 1 ou batut pentru uns, gem de capsuni, caise si frisca pentru servit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 210 grade C. Se unge o forma cu untdelemn.
Se cerne faina intr-un vas. Se adauga untul taiat bucatele si se sfarama ambele ingrediente cu varful degetelor. Se face o adancitura la mijloc, se toarna laptele si se amesteca totul repede, pentru a se obtine un aluat usor lipicios.
Se intinde aluatul pe o tabla de lemn data cu faina, manevrand sucitorul usor, pentru a obtine o foaie groasa de 2 cm. Se taie din ea cercuri cu diametrul de 6 cm (cu gura unui pahar de sampanie), care se pun unul langa altul pe tava de prajituri.
Se ung cu ou si se coc 15-20 de minute.
Se servesc fierbinti, unse cu marmelada si frisca.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.