Plăcintă cu carne de miel - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Plăcintă cu carne de miel

Plăcintă cu carne de miel

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 350 g carne de miel slaba (fara grasime si piele), 250 g cartofi fierti, 2 morcovi, 2 linguri de unt, 2 linguri de untdelemn, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 1/2 legatura de cimbru uscat, 1/2 legatura rozmarin uscat, 75 ml apa fiarta cu un cub de concentrat de carne de pui sau vita, sare, piper, 350 g rosii coapte (sau 200 g rosii cojite din conserva), 100 g mazare congelata, 4 foi de placinta congelate, faina pentru intins aluatul, lapte pentru uns.

Mod de preparare: Se taie carnea de miel in cubulete de circa 2 cm si se sterg cu hartie de menaj (absorbanta). Se curata cartofii fierti si se taie in cubulete de aceeasi dimensiune, la fel ca si morcovii, curatati, spalati si zvantati.
Intr-o cratita larga, se incing uleiul si untul, se pune carnea sa se caleasca, la flacara mijlocie, vreme de 3 minute, invartind-o pe toate partile, pana ce-si pierde culoarea roz, apoi se face focul mai mic si se mai lasa carnea sa fiarba in sucul propriu, vreme de 5 minute.
Intre timp, se curata ceapa si usturoiul, se spala si se toaca marunt. Se toarna peste carne si se lasa sa se caleasca, pana cand zeama devine aurie. Se adauga cartofii si morcovii si se mai lasa 5 minute sa se caleasca. Se presara ierburile aromate, se toarna supa de carne, se sareaza, se pipereaza. Se lasa sa fiarba cu capac, pe flacara mica, vreme de 30 de minute. Intre timp, se pun foile de placinta la dezghetat. Se dau rosiile intr-un clocot de apa, se curata de pielita, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie marunt si se pun peste carnea de miel impreuna cu mazarea congelata. Se mai lasa totul sa fiarba, vreme de 20-30 minute. Se incinge cuptorul la maximum (225 grade C). Se intind foile de placinta pe tabla de prajituri data cu putina faina si se formeaza dreptunghiuri, care vor fi umplute cu compozitia de carne din cratita. Se aseaza pe o tava, se inteapa deasupra cu furculita si se ung cu putin lapte. Se baga tava in cuptor si se lasa 20-25 de minute, pana cand placintele devin aramii.
Se servesc fierbinti, alaturi de o salata.
8.075 vizualizări
942 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Fasole verde cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
9. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
10. Drob de miel (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Plăcintă cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
15. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Tocană din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
17. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
28. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Supă de varză creaţă cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.