Plăcintă cu carne de miel - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Plăcintă cu carne de miel

Plăcintă cu carne de miel

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 350 g carne de miel slaba (fara grasime si piele), 250 g cartofi fierti, 2 morcovi, 2 linguri de unt, 2 linguri de untdelemn, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 1/2 legatura de cimbru uscat, 1/2 legatura rozmarin uscat, 75 ml apa fiarta cu un cub de concentrat de carne de pui sau vita, sare, piper, 350 g rosii coapte (sau 200 g rosii cojite din conserva), 100 g mazare congelata, 4 foi de placinta congelate, faina pentru intins aluatul, lapte pentru uns.

Mod de preparare: Se taie carnea de miel in cubulete de circa 2 cm si se sterg cu hartie de menaj (absorbanta). Se curata cartofii fierti si se taie in cubulete de aceeasi dimensiune, la fel ca si morcovii, curatati, spalati si zvantati.
Intr-o cratita larga, se incing uleiul si untul, se pune carnea sa se caleasca, la flacara mijlocie, vreme de 3 minute, invartind-o pe toate partile, pana ce-si pierde culoarea roz, apoi se face focul mai mic si se mai lasa carnea sa fiarba in sucul propriu, vreme de 5 minute.
Intre timp, se curata ceapa si usturoiul, se spala si se toaca marunt. Se toarna peste carne si se lasa sa se caleasca, pana cand zeama devine aurie. Se adauga cartofii si morcovii si se mai lasa 5 minute sa se caleasca. Se presara ierburile aromate, se toarna supa de carne, se sareaza, se pipereaza. Se lasa sa fiarba cu capac, pe flacara mica, vreme de 30 de minute. Intre timp, se pun foile de placinta la dezghetat. Se dau rosiile intr-un clocot de apa, se curata de pielita, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie marunt si se pun peste carnea de miel impreuna cu mazarea congelata. Se mai lasa totul sa fiarba, vreme de 20-30 minute. Se incinge cuptorul la maximum (225 grade C). Se intind foile de placinta pe tabla de prajituri data cu putina faina si se formeaza dreptunghiuri, care vor fi umplute cu compozitia de carne din cratita. Se aseaza pe o tava, se inteapa deasupra cu furculita si se ung cu putin lapte. Se baga tava in cuptor si se lasa 20-25 de minute, pana cand placintele devin aramii.
Se servesc fierbinti, alaturi de o salata.
8.462 vizualizări
1.037 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Merdenele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Chifteluţe cu carne de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Miel cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Mititei (mici) cu carne de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Pacheţele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pilaf cu carne de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. File de miel cu bruschetta (Mâncăruri > Fripturi)
17. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
22. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
28. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.