Plăcintă cu carne de miel - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Plăcintă cu carne de miel

Plăcintă cu carne de miel

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 350 g carne de miel slaba (fara grasime si piele), 250 g cartofi fierti, 2 morcovi, 2 linguri de unt, 2 linguri de untdelemn, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 1/2 legatura de cimbru uscat, 1/2 legatura rozmarin uscat, 75 ml apa fiarta cu un cub de concentrat de carne de pui sau vita, sare, piper, 350 g rosii coapte (sau 200 g rosii cojite din conserva), 100 g mazare congelata, 4 foi de placinta congelate, faina pentru intins aluatul, lapte pentru uns.

Mod de preparare: Se taie carnea de miel in cubulete de circa 2 cm si se sterg cu hartie de menaj (absorbanta). Se curata cartofii fierti si se taie in cubulete de aceeasi dimensiune, la fel ca si morcovii, curatati, spalati si zvantati.
Intr-o cratita larga, se incing uleiul si untul, se pune carnea sa se caleasca, la flacara mijlocie, vreme de 3 minute, invartind-o pe toate partile, pana ce-si pierde culoarea roz, apoi se face focul mai mic si se mai lasa carnea sa fiarba in sucul propriu, vreme de 5 minute.
Intre timp, se curata ceapa si usturoiul, se spala si se toaca marunt. Se toarna peste carne si se lasa sa se caleasca, pana cand zeama devine aurie. Se adauga cartofii si morcovii si se mai lasa 5 minute sa se caleasca. Se presara ierburile aromate, se toarna supa de carne, se sareaza, se pipereaza. Se lasa sa fiarba cu capac, pe flacara mica, vreme de 30 de minute. Intre timp, se pun foile de placinta la dezghetat. Se dau rosiile intr-un clocot de apa, se curata de pielita, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie marunt si se pun peste carnea de miel impreuna cu mazarea congelata. Se mai lasa totul sa fiarba, vreme de 20-30 minute. Se incinge cuptorul la maximum (225 grade C). Se intind foile de placinta pe tabla de prajituri data cu putina faina si se formeaza dreptunghiuri, care vor fi umplute cu compozitia de carne din cratita. Se aseaza pe o tava, se inteapa deasupra cu furculita si se ung cu putin lapte. Se baga tava in cuptor si se lasa 20-25 de minute, pana cand placintele devin aramii.
Se servesc fierbinti, alaturi de o salata.
8.630 vizualizări
1.064 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Plăcintă cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Rulouri din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ruladă din pulpă de miel cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Umplutură cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Drob de miel (Cighir) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Supă de varză creaţă cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Plăcintă aromată cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Borş moldovenesc cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.