Plăcintă cu carne de miel - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Plăcintă cu carne de miel

Plăcintă cu carne de miel

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 350 g carne de miel slaba (fara grasime si piele), 250 g cartofi fierti, 2 morcovi, 2 linguri de unt, 2 linguri de untdelemn, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 1/2 legatura de cimbru uscat, 1/2 legatura rozmarin uscat, 75 ml apa fiarta cu un cub de concentrat de carne de pui sau vita, sare, piper, 350 g rosii coapte (sau 200 g rosii cojite din conserva), 100 g mazare congelata, 4 foi de placinta congelate, faina pentru intins aluatul, lapte pentru uns.

Mod de preparare: Se taie carnea de miel in cubulete de circa 2 cm si se sterg cu hartie de menaj (absorbanta). Se curata cartofii fierti si se taie in cubulete de aceeasi dimensiune, la fel ca si morcovii, curatati, spalati si zvantati.
Intr-o cratita larga, se incing uleiul si untul, se pune carnea sa se caleasca, la flacara mijlocie, vreme de 3 minute, invartind-o pe toate partile, pana ce-si pierde culoarea roz, apoi se face focul mai mic si se mai lasa carnea sa fiarba in sucul propriu, vreme de 5 minute.
Intre timp, se curata ceapa si usturoiul, se spala si se toaca marunt. Se toarna peste carne si se lasa sa se caleasca, pana cand zeama devine aurie. Se adauga cartofii si morcovii si se mai lasa 5 minute sa se caleasca. Se presara ierburile aromate, se toarna supa de carne, se sareaza, se pipereaza. Se lasa sa fiarba cu capac, pe flacara mica, vreme de 30 de minute. Intre timp, se pun foile de placinta la dezghetat. Se dau rosiile intr-un clocot de apa, se curata de pielita, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie marunt si se pun peste carnea de miel impreuna cu mazarea congelata. Se mai lasa totul sa fiarba, vreme de 20-30 minute. Se incinge cuptorul la maximum (225 grade C). Se intind foile de placinta pe tabla de prajituri data cu putina faina si se formeaza dreptunghiuri, care vor fi umplute cu compozitia de carne din cratita. Se aseaza pe o tava, se inteapa deasupra cu furculita si se ung cu putin lapte. Se baga tava in cuptor si se lasa 20-25 de minute, pana cand placintele devin aramii.
Se servesc fierbinti, alaturi de o salata.
8.463 vizualizări
1.037 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Drob de miel în foaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
9. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
10. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Bame cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Kalakukko (plăcintă cu hering) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
19. Castraveţi acri cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Ruladă de carne cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ciuperci umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.