Plăcintă cu carne de miel - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Plăcintă cu carne de miel

Plăcintă cu carne de miel

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 350 g carne de miel slaba (fara grasime si piele), 250 g cartofi fierti, 2 morcovi, 2 linguri de unt, 2 linguri de untdelemn, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 1/2 legatura de cimbru uscat, 1/2 legatura rozmarin uscat, 75 ml apa fiarta cu un cub de concentrat de carne de pui sau vita, sare, piper, 350 g rosii coapte (sau 200 g rosii cojite din conserva), 100 g mazare congelata, 4 foi de placinta congelate, faina pentru intins aluatul, lapte pentru uns.

Mod de preparare: Se taie carnea de miel in cubulete de circa 2 cm si se sterg cu hartie de menaj (absorbanta). Se curata cartofii fierti si se taie in cubulete de aceeasi dimensiune, la fel ca si morcovii, curatati, spalati si zvantati.
Intr-o cratita larga, se incing uleiul si untul, se pune carnea sa se caleasca, la flacara mijlocie, vreme de 3 minute, invartind-o pe toate partile, pana ce-si pierde culoarea roz, apoi se face focul mai mic si se mai lasa carnea sa fiarba in sucul propriu, vreme de 5 minute.
Intre timp, se curata ceapa si usturoiul, se spala si se toaca marunt. Se toarna peste carne si se lasa sa se caleasca, pana cand zeama devine aurie. Se adauga cartofii si morcovii si se mai lasa 5 minute sa se caleasca. Se presara ierburile aromate, se toarna supa de carne, se sareaza, se pipereaza. Se lasa sa fiarba cu capac, pe flacara mica, vreme de 30 de minute. Intre timp, se pun foile de placinta la dezghetat. Se dau rosiile intr-un clocot de apa, se curata de pielita, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie marunt si se pun peste carnea de miel impreuna cu mazarea congelata. Se mai lasa totul sa fiarba, vreme de 20-30 minute. Se incinge cuptorul la maximum (225 grade C). Se intind foile de placinta pe tabla de prajituri data cu putina faina si se formeaza dreptunghiuri, care vor fi umplute cu compozitia de carne din cratita. Se aseaza pe o tava, se inteapa deasupra cu furculita si se ung cu putin lapte. Se baga tava in cuptor si se lasa 20-25 de minute, pana cand placintele devin aramii.
Se servesc fierbinti, alaturi de o salata.
8.569 vizualizări
1.055 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Pizza din carne tocată cu ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
5. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Plăcintă cu mere în tavă mare (Dulciuri > Prăjituri)
10. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Plăcintă cu fasole verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
15. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Umplutură cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Conopidă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Fasole verde cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.